Автор: carl_cox
Дата: 17-08-07 20:35
тьма, ти вплиташ Господ и библийски сюжети в твоето загатното разочарование, което определя християнската насока в отговора ми.
Според мен, истинското проявление на чистата любов и Божественото начало у всеки човек е именно тази обречена ситуация - знаейки, че следва предателство, да загърбиш егоизма у себе си и подадеш ръка.
с две думи, всеки човек трябва да сложи на кантар кое би го наранило повече - да помогне, макар и с цената на лично страдание, причиненно от последвалата подлост, или да живее с мисълта, че изпуснал умишлено момента, в който неговата помощ би била от изключителрно значине за някой нуждаещ се...
според мен, в такива ситуаци, човек е неподвластен на разумна преценка. изборът опира до моралните рефлекси, градени и възпитавани с времето. има хора, които колкото и предавани, и изпълнени с огорчение да бъдат, когато се появи нуждата от тях, те винаги откилкват...
за това не се ядосвай. така или иначе ще реагираш състрадателно и следващият път, когато някой твой близък те призове...
|
|