Автор: the_cat
Дата: 30-01-13 10:01
Относно съотношение цена/качество/количество
За високо качество на отпечатъците в ниски тиражи, сравнимо с офсета - определено J-point или Bulged.
Технологиите им са несравними с тези на лазерните принтери с които масово се работи. Недостатъкът е че са за малки тиражи и цената в повечето случаи е несравнима с офсетовия печат, за който обаче се искат тиражи! Големи тиражи.
Управлението на цвета също е нещо, което трябва да се има предвид. Машините на двете по-горе посочени фирми възпроизвеждат цвят еднакъв и за едно и за 100 копия, а при добре подготвен предпечат цвета е непоклатим. В много случаи спокойно може да служи за референция/цветна проба/. Печатат и около 98% от Pantone с допълнителни цветове. Дори печатат бяло на нестандартни медии - прозрачни и др.
Изделията им се лакират и ламинират без проблеми и без последващо разлепване, лющене, което се случва с всички лазерни принтери без значение дали ламината е цифров или обикновен! Казвам го от дългогодишен опит.
Относно цени - не знам как стоят двете фирми една срещу друга, но от партньорството ми с едната в дългите години на съвместна работа не искам да сменям J-point за нищо на света! Спокойствието от доверието, което сме изградили с хората там е незаменимо! Професионалисти от класа.
Относно офсетовия печат - печатници МНОГО! МНОГО! Въпрос на избор е, но отново идвам момента със цевтопредаването, цените, сроковете и качеството на изпълнение. Бих препоръчал Илюзия Нео Принт или Дедракс.
Там естествено не може да се говори за 50 дипляни и 200 флаера, тъй като офсета можем да го наречем промишлен печат и изисква по-големи тиражи. Винаги може да се намери печатница, която ще даде ниски цени, но повярвайте ми - риска е голям! Особено, когато насреща има хора, които нямат идея какво правят, как го правят и какво трябва да се очаква от един печатен продукт!
|
|