Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Да бъде твърд или мек - кашкавалена тема
Автор: niagara   
Дата:   25-01-13 16:44

От толкова кашкавали на пазара все не мога да попадна на постоянно добър като качество.
От меки като разкашкан пластилин до твърди, та чак хрупат като талашит.
На вкус също са като разноцветна палитра.

Като се пече на сандвич или върху манджа, едни само се разтапят и изсъхват при препичане,
други правят мехури и кафяви петна, и остават меки или твърди.


Какъв е истинският кашкавал от краве мляко - мек или твърд?

И каква беше разликата в стандарта Витоша и Балкан?

Единият май беше предназначен за печене, а другият не?


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: мара   
Дата:   25-01-13 16:45

домлян е постоянен.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: niagara   
Дата:   25-01-13 16:46

Като марки почти съм доволна от Пършевица и Хана (Hana).

Как е Роса?

..или какъв друг ще препоръчате като качествен за печене?


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: CanoniO   
Дата:   25-01-13 16:46

Много пъти съм правил кашкавал. Мога да го направя и мек, и трърд. Но ако купуваш, гледай да е твърд и жълт.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: my.point.of.view   
Дата:   25-01-13 16:47

балкан - овче мляко,
витоша - краве.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: chill   
Дата:   25-01-13 16:54

Сирене и кашкавал - Fresco
(пробвал съм им и "био" киселото мляко, но не ми хареса)

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   25-01-13 16:59

Взимам Витоша - Родопска сълзица, ама трябва да се дебне, да е с по-тъмен жълт цвят. Едно от нещата, които взимам от Фантастико.

Ако е ОК е мек и леко дъхав на натурални продукти, какъвто е и Витоша по принцип.
Балкански не ми е по вкуса, но повече става за сандвичи, пица и запечен върху наденица или кренвирш.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Todd   
Дата:   25-01-13 17:02

Всички кашкавали на нашият пазар са пълен ташак ... включително и най скъпите .


Оня тертер го правят в едно съседно село...

За 20 години хората забравиха вкуса на узрелият кашкавал ...сега дори да има от къде да го вземат сигурно ще им се стори кофти .

[smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: imitev   
Дата:   25-01-13 17:02

Нема кашкавалус дето е правен от краве мляко в бг.

Дъхав бил на натурални продукти[cool]

Най-продаваният аромат в света е на....
























.... пушек [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: stzz   
Дата:   25-01-13 17:07

Като chill!
И да ме извинява Todd, но Fresco-то си е ОК-цената само му е кофти.........около(по спомен) 28 лв/кг за кашкавал от овче мляко.
[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Giorgio.K   
Дата:   25-01-13 17:07

+1 за Fresco ... скъп е, но най-прилича на истински.
Сиринето също е много добро.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   25-01-13 17:08

imitev

Бе говоря ти за кашкавал, не за пушено сирене[smilie7] [smilie18]
Сигурно си прав, щото си познавам породата и ако може да се мине тънко, задължително се минава тънко[smilie18] [smilie3] Но на мен тоя много ми мяза на оригиналдъ - вид, оцветители, ароматизатори, консистенция. Все едно зрял кашкавал, почти още масло егаси[smilie24]



Публикацията е редактирана (25-01-13 17:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: arakiss   
Дата:   25-01-13 17:10

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/oyhm2886.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ijwa3596.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/ptyn3619.JPG

http://www.mlechendom.com/wp-content/uploads/2011/08/RodopaMilk_copy.jpg


я се разходете до смилян - има къде да спите, да снимате и да си купите всякакви кашкавали [smilie24]

и не, не съм собственика [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: alsash   
Дата:   25-01-13 17:12

..ох, кой ги аранжира тез рекламни фотографии....((((((((((

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: arakiss   
Дата:   25-01-13 17:15

alsash ,
сори, това намерих в нета, че като бях там, не се сетих да снимам продукцията [smile]
иначе мандтара е малка, мое да нямат пари за реклама

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: jrr   
Дата:   25-01-13 17:15

Като видя кашкавал дето се продава от пита, хванала кора,приличаща на парафин, тогава ще си купя.Ако ще да е марка Аврам Босефф.



Публикацията е редактирана (25-01-13 17:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: n1x0n   
Дата:   25-01-13 17:24

Балкански е светло жълт, по-твърд и се прави от пълномаслено овче мляко.

Витоша е тъмно жълт, по-еластичен и се прави се от краве мляко. По-добър е за препичане, защото е с по-неутрална миризма.

Относително точен признак за узряване е, че при стайна температура не полепва и не се "свлича" с ножа докато го режеш.
Относително точен признак за качество е цената [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Vinsent   
Дата:   25-01-13 17:24

Купувай си кашкавал по БДС и няма да сбъркаш. Ще знаеш поне, че е направен по правила. [smilie24]
А правилата, демек БДС-то за сведение можеш да си свалиш от Нета. [beer]
Купувам млечните продукти кисело млеко, сирене и кашкавал, произведени по БДС и съм много доволен.!


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: imitev   
Дата:   25-01-13 17:25


И такива има... Всякакви има...

Само се замислете колко време зрее кашкавала по рецепта (мин. 45 дни за кравешки, 60 дни за овчи и кози) и ще разберете защо няма и няма да има истински кашкавал на магазина...

10 литра краве мляко дават кило кашкавал по рецепта...

Той на вкус и цвят си е кашкавал, но не е кашкавал, а някакъв друг продукт с вид на кашкавал, направен от всичко друго но не и от мляко...

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Todd   
Дата:   25-01-13 17:26

Абе БДС и нам коси - я ми кажете де е млякото ??? Кашкавали и сирена е пълно а стада няма ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ташак работа ...


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: CanoniO   
Дата:   25-01-13 17:28

ми то и мускат няма, ама е най-пиената ракия и вино в БГ[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   25-01-13 17:30

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/axxx1922.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zhdq6349.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/dpgw7902.JPG

http://weedoom.com/wp-content/uploads/2009/11/japan_eggs_weedoom.com_.jpg


Яйца по БДС, внос от Япония [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Todd   
Дата:   25-01-13 17:30

А Винпром Пещера пък не купуват и кило грозде ....[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: CanoniO   
Дата:   25-01-13 17:33

Те и да купят, представи си как се обработва материала за 50-60 ХИЛЯДИ ТОНА ракия [smilie18] [smilie18] [smilie18]
И как се вари толкова спирт[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Vinsent   
Дата:   25-01-13 17:35

Todd написа:

> А Винпром Пещера пък не купуват и
> кило грозде ....[smilie18]

Аз за това пия мастика и водка Пещера. [smile]


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.