Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво ви взе и какво ви даде фотографията?
Автор: metodiev_martin   
Дата:   15-01-13 00:46

Лично на мен ми взе всичките пари [smilie5]
Но ако забравим икономическата страна, мога да кажа, че това е хобито/професията, от което/която не се чувствам психически обременен и натоварен и не се налага да се занимавам ежеминутно с идиоти, отколкото в един средностатистически офис или редакция с писачи.
Това и ако имаше пари в тази сфера... ехееее...[smilie18]
(нека тук изключим, частните случаи и конкретните примери)
Вие сте ->[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво ви взе и какво ви даде фотографията?
Автор: asahi   
Дата:   15-01-13 00:47

В последно време нищо не ми взима.

Автор: baraba   
Дата:   15-01-13 00:50

...като че ли искам да препиша 80% от първия пост...

сега не снимам и мисля за по важни неща... така и не можах да стана повече от един любтел.. [smilie18]

Автор: metodiev_martin   
Дата:   15-01-13 01:13

Е това, че си любител, лишава ли те от емоции и изживявания?
Границата професионалист/любител, вече е доста тънка . Може би има пишман снимачи, любители, професионалисти, една голямаааа дупка и истински професионалисти.
Нека го погледнем и като хоби. Лично аз, не смятам, че има друго хоби което ще ме накара да направя такива инвестиции, и ще ме откара на майка си в гъза при минус 20 и + 40 градуса само за да упражня фотографската си некадърност върху някоя планина, водопад, манастир или някакъв камък, гьол и прочие.[smilie18]

Автор: baraba   
Дата:   15-01-13 01:39

.. то да харчиш пари като имаш.. аз като малък имах една смяна 6
.. беше на мама и тате.. снимах с нея ама я строших и отнесах пердаха.. това беше 7 клас.. ся на младите им е смешно де.. имат телфони дето снимат.. ама по уния времена.. нямах пати за увеличител.. та правихме снимките с един диапроектор.. дано написах правилно думата.. нямаше пари за вани.. нямаше пари за корекс дози.. ходих по два пъти че и по трипъти до магазина за да гледам фотоапаратите.. гледах , ги гледах ама , няма пари..
през онова време не можеше да си ученик и да работиш.. ама аз излъгах че съм по голям и редях бурдюри.. заработих пари и си взех един зенит.. имаше ги само в софията.. аз съм от прованса.. дълбокия.. дйдеох с влак.. и си го взех.. радостта беше голяма..
те така съм я започнал.. сега се противя за да науча фотошопа.. ползвам го само кога има зор .. инак как снимам така си ги вадя.. и всичко е само снимки за спомени.. кога с групата идем някъде и снимам снимам... снимам.. яко.. после раздвам.. препращам по скайпа.. кога ли ще ги гледам не знам.. ама има спомени..
...ех.. що питаш таквиа неща..

Автор: exo99   
Дата:   15-01-13 02:59

[beer]

Автор: fotorafi   
Дата:   15-01-13 04:45

Много ми даде фотографията. Работех-каквото обичах 44години .
Но ми взе здравето...

Автор: boni   
Дата:   15-01-13 07:21

Съчетавам полезното с приятното и се издържам напълно с фотография.
Измъкнах се навремето от сферата на търговията, от стреса и напрежението. Сега нямам шеф, графика си го определям сам, имам време за семейството, за пътувания в страната и чужбина и за дълги почивки. От комерсиална фотография се печели добре. Работя само с клиенти, с които ми е приятно да работя. Запознавам се с много хора, не само в България. Аз съм доволен, не се оплаквам.

Автор: serjy   
Дата:   15-01-13 08:35

за мен фотографията е хоби. снимам когато ходя някъде, общо взето каквото изскочи пред очите ми. все пак ми е от основните хобита, че то много станаха и трудно им смогвам вече на финансирането [smilie18] [beer]

Автор: gorbi   
Дата:   15-01-13 08:39

на мен ми даде много приятели, много емоции и един шкаф със стари обективи, които като си ги наредя да ги чистя и да си ги подреждам получавам такова удоволствие - не може се опише... Направо ми спира пространствено времевия континиум...[smilie5] И милиони снимки, пълни дискове, кашони с филми... В кой живот ще ги подреждам...? [smile] Да ми е взела нещо - не е.. само дава.. [smile]

Автор: СЛАВОВ   
Дата:   15-01-13 09:05

На мен фотографията ми даде много нови приятели и познанства, даде ми много хубави мигове.
Не ми е взела почти нищо, само малко пари, така и си останах любител, макар че в далечните 84-88 снимах сватби, /доста безсънни нощи, и филми и снимки цветни на ръка/, а 93-97 снимах с видеокамера.

[smile]

Автор: e-design   
Дата:   15-01-13 11:10

горби! [shtrak] ако имаш излишни стари обективи, скоро ще ти предложа алтернатива ;-)

Автор: tonitka   
Дата:   15-01-13 11:34

Нищо не ми е взела фотографията. Дала ми е много приятни емоции, страхотни приятели и познати и от скоро - работа. Чудесно е да съчетаваш хобито с работа и всичко да върви с лекота......поне за сега. [smilie3]

Автор: gorbi   
Дата:   15-01-13 11:57

а не Пламене, обективи - само купувам... не ми се повтарят... [smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.