Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лудите
Автор: J0R0   
Дата:   14-01-13 13:00

Напоследък, забелязвам медиите агресивно ни облъчват с разни случаи на престъпления извършени от шизофреници.
Като че ли целенасочено се насаждат в обществото някакви страхове от лудите.
А наскоро, съвсем по терлици мина една новина, че е отхвърлен някакъв законопорект, или наредба, не разбрах точно, за картотекиране на лудите (пардон, хора с психични проблеми, а пък всеки четвърти българин ги имал).

Дали има някаква връзка между тия неща, се чудя?
И кое е по-приемливото, луди на свобода или 1/4 от народа, картотекиран, на отчет и с възможност всеки един от тях, в някакъв момент да бъде въдворен принудително.

Отговори на това съобщение
 Re: Лудите
Автор: krist   
Дата:   14-01-13 13:04

може би идеята е да бъде въдворен всеки неудобен, не непременно луд?

Автор: мара   
Дата:   14-01-13 13:06

глупости.

Автор: dinkoff   
Дата:   14-01-13 13:17

Няма места по затворите и по клиниките.

Автор: ценослав   
Дата:   14-01-13 13:17

Редактирам, щото забравих че съм го писал в друга тема:

..........Щото пък, ако човека е и с психични проблеми става мазало! Та думата ми е на хората с такива проблеми. Закона ги защитава, ние роптаем, ма "недай Боже да те не стига". А ако "те стигне", какво правим???!!! Някакво лечение и ту в диспансера, ту в къщи до следващата криза. Под "хуманна" и финансова форма позабравихме и отхвърлихме психиатричните заведения, доста от тях се закриха и броят им сега е символичен. В гр. Лом имаше такова - сринаха го и докторите, кой от къде дъшъл. В село Куделин Видинско все още вегетира един дом за пълнолетни лица с "умственна недостатъчност". На времето бях стругар в един завод. Всяка сутрин идваше камион с натоварени на него 10-тина такива младежи. Такива групи работеха и в болницата и в други предприятия. Весели винаги, с изражения на любопитни деца, те слизаха от камиона и по двойки тръгваха всеки към цеха където работеха. Метяха, чистеха стружките, товареха. Ние работниците знаехме техния характер, техните слабости, техните глупости, а и техните патила. Един от тях всяка сутрин се качваше върху един палет и декламираше стихотворението "Роза". Това беше обичай да спрем машините за 2 минути, да изракъпляскаме на поклона от страна ра рецитатора и той гордо да ни обиколи и всеки да му даде по 10 стотиски /10 стотинки си беше една баничка/. Обядваха в нашия стол. Само по старите одърпани дрехи си личаха, но пък бяха изпълнителни, усърдни и най вече винаги весели, дори когато някой "наш" идиот ги обиди, за което пък после ние си му връщахме! Та тези нещастници бяха ангажирани, бяха между хора, чувстваха се нужни, а не като сега отхвърлени и препращани от семейството за лечение и от здравното заведение към семейството или на улицата. Като се разрушава една система /дори и най нечовечната/ се мисли за някаква алтернатива по досто въпроси включващи и психично болните лица, щото утре никой не е застрахован, че няма да се окаже в тяхното положение!

Публикацията е редактирана (14-01-13 13:19)

Дата:   14-01-13 13:25

така беше. карах банички на едно заведение, долепено до оградата на лудницата на 4-ти км. веднага зад заведението, на границата с лудницата, имаше една чудна градина, в която бачкаха хора с психически проблеми - разсадник, работилница за кашпи и разни такива неща.
ама ся нямало места. ми няма. те тия хора се самоиздържаха май, че и по някой лев печалба носеха....

Автор: Myth   
Дата:   14-01-13 13:52

И кое е по-приемливото, луди на свобода или 1/4 от народа, картотекиран, на отчет и с възможност всеки един от тях, в някакъв момент да бъде въдворен принудително.

Прекалено параноичен си, макар да не отричам подобна възможност :-)

Дата:   14-01-13 13:56

във всички случаи по средата е далеч по-нормално, отколкото в двете крайности.
опасно лудите - на лечение. като казвам опасно луди - тези с опасно агресивно поведение или склонни към пиромания (примерно).

Автор: exo99   
Дата:   14-01-13 14:04

Аз бях пуснал една подобна тема за това, какво става с лудите, извършили убийство.

Проблемът при тежките психични болести е, че те не се лекуват, а се поддържат в норма със силни и понякога скъпи лекарства.

В клиниката, където лекуват пациента, като му дават скъпите лекарства, той след няколко месеца е вече в норма / но не е излекуван /, пускат го в обществото и от там нататък никай не знае дали този човек редовно взима лекарствата си, никой не го следи дали ходи на прегледи и т.н.

Повечето от тези хора са изоставени от близките си и се маргинализират.

Една много голяма част от бездомниците у нас а и в други страни, са такива изоставени хора с психични проблеми.

Но така ще е - няма пари, а това, че понякога някой ще убие друг, е пренебрежимо малко статистически.

Автор: diandimov   
Дата:   14-01-13 14:15

Не е възможно САМО една четвърт да са лудите.

Комунизма не прощава, вече над 60 години става...

Автор: tonal   
Дата:   14-01-13 14:15

Има значение постоянното акцентиране по медиите на всичко съдържащо агресия или акцентиращо на агресията - психическа или физическа. Нормално е по-лабилните да дават фира , следващата стъпка е прокламаторите да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали и да викат "дръжте крадеца" и "кой ми с*а в гащите.
[smilie7]

Автор: mun4o   
Дата:   14-01-13 14:16

Два пъти съм отвличан от извънземни същества: веднъж на кораб в близка орбита и веднъж в база на Антарктида.Това означава ли, че съм луд?

Дата:   14-01-13 14:37

Ако си и фотограф, абсолютно сигурно е, че си луд. [smile]

[beer]

Автор: feliz   
Дата:   14-01-13 15:20

Това последното (петорно) убийство не е извършено от шизофреника, а от баща му. Та не знам кои са по-опасни..[smilie8]
А медиите като засучат и замажат едни ми ти лооокуууумиии, могат да излязат кви ли не неща.
Но проблема си го има - липсата на задължително хоспитализиране и водене под отчет.[smilie8]

Дата:   14-01-13 15:29

Нали знаеш лафа "Подлудихте ме" /в случая става въпръс за семейството му/?! Така с този баща!

Дата:   14-01-13 18:00

ако има 2 деца с отклонения, това може да значи много неща....и аз не се наемам ни най-малко да съдя. идея не искам да имам какво му е било на тоя човек в главата и как се е справял в тоя живот. крайният резултат е трагичен от една страна, но поставя край на една тежка орисия от друга.

Автор: asahi   
Дата:   14-01-13 18:30

Те даскалите за 5 години преподаване дават отклонения в параметрите, че близките ли няма да луднат?

Автор: corrector   
Дата:   14-01-13 19:00

Относно петорното убийство-бившата класна на "болното"момче каза,че се случвало да я чака след училище и да я изпраща до спирката,дружелюбно разговаряйки по разни теми-спорт,ежедневие...
Продължи с това,че 2 пъти момчето дошло специално да й иска и-мейла,за да си общуват,но тя отказала.
След това дошъл при нея и бащата,обяснил й ,че ще помогне на момчето,то ще има с кого да общува-ако може да си даде и -мейла.Тя,педагожката-отказала...
Просто не искам да си представя какво унижение е изпитал човека.А това го разбираме случайно,в ежедневието им подобни моменти вероятно са били стотици,преглътнати,премълчани.

Дата:   14-01-13 20:24

И даскалицата не обвинявам, щото имаше една история в Габрово, дето едни момче вече студент от уважение към бившата си класна или от любов някаква я закла. И даскалите имат право на личен живот след работа и без ангажименти към някой щото искал да продължат контактите и след училище.[smilie21] [smilie21]

Дата:   14-01-13 20:36

Е, откъде на къде ще си дава личния мейл за да си общуват.
Хубаво, че не го е направила.
Никой, повтарям никой не знае какво ще стане в главата на един шизофреник.

Дата:   14-01-13 21:53

и аз не бих я обвинила...макар че един мейл не е телефон. а момчето очевидно е имало представа къде живее и не я е тормозило.

Дата:   14-01-13 22:03

Живях в блок пълен бивши "връзкари" , свикнали на лесното и много вече даваха отклонения след смяната на действителността.
Беше като в някакъв филм по Хичкок - една съседка скачаше от балкона , друга - възпитателка някаква се носеше като таласъм със стъклен поглед ,друг си изтърсваше всичките дрехи по два пъти на ден, друг обикаляше по цял ден града с ръчна количка и т.н.[smilie10] [smilie10]
Лесният живот вече е отминал , а трудния не го приемаха. Май с повечето е така.
Стига човечето до някакво стъпало и не може да продължи и запецва.[smilie8]

Автор: Todd   
Дата:   14-01-13 22:03

Някой да има връзки да сми изкарат един дукимент че съм луд ????

Ша черпя после....[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   14-01-13 22:06

Черпи предварително , нали искаш да си луд?
[smilie5] [beer] [beer]

Дата:   14-01-13 22:07

На нас с теб документ не ни трябва! То си ни личи че сме шашави.[cool] [cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.