Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 18:14

[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: arakiss   
Дата:   15-12-12 18:15

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 18:15

Искам да си направя хубава новозагорска попара - с парен хляб, сирене, запръжка с червен пипер... Баба ми ми правеше като малък. Дайте рецепта?

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: krist   
Дата:   15-12-12 18:15

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: arakiss   
Дата:   15-12-12 18:15

винена попара [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: Rosencho   
Дата:   15-12-12 18:16

със сухарче, мед, млекце, сиренце и масалце[smilie25]



Публикацията е редактирана (15-12-12 18:17)

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: peter_m   
Дата:   15-12-12 18:16

с червен пипер не е ли трахана

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: Vinsent   
Дата:   15-12-12 18:16

Риба чорба ми се дояде! [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 18:17

И с мляко и мед ми е правила, ама повече харесвах със сирене, вода и запръжка от масло с червен пипер. Уф, потекоха ми лигите, като си го представям...

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: arakiss   
Дата:   15-12-12 18:17

ми рецептата си я написал, аз слагам и захар

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 18:18

Ама как точно се запарва, че не ми е ясно, тя само ме викаше като е готова и откривах голяма плоска чиния, върху която седи обърната купа (почти като рум сервиз в скъп хотел [smilie18] ) и като махнеш купичката, отдолу седи красиво оформен попарен "кейк" [smilie5] Мммммммм

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: TODD   
Дата:   15-12-12 18:20

Попарата у нас е билков чай , препечен хляб , сирене и масло - със захар или мед който както реши ...

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]


Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: milen   
Дата:   15-12-12 18:25

Като Тод! И аз много обичам и правя често на децата....ааа и макарони!

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 18:26

Кажете как се приготвя ве! Като за програмист - с алгоритъм, стъпка по стъпка [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: Taneto22   
Дата:   15-12-12 18:38

Ето ти рецепта за една порция:
Две филии препечен хляб, сух, или сухар
Билков чай горещ
Сирене на вкус
Захар, ако обичаш
Масло също колкото искаш
Начупваш хляба в дълбока чиния или купичка, слагаш натрошеното сирене, ако ще я ядеш със захар или мед, слагаш и тях и маслото, ако няма да го запържваш. Сипваш горещ чай докато хубаво покрие хляба. Захлупваш и след малко ме викаш да ядем.
Ако искаш да бъде със запържен червен пипер няма да слагаш захар, а след като задушиш хляба и сиренето, запържваш червен пипер в масло и заливаш попарата.
Да ти е вкусно. Много е подходяща за зимата - стопля те и ти дава достатъчно енегрия. Държи сито дълго време.

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 18:41

Мерси, Танче [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: serjy   
Дата:   15-12-12 18:59

Тод-е точно това е попара [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: georgi969   
Дата:   15-12-12 19:07

"Автор: Taneto22
Дата: 15-12-12 18:38

Ето ти рецепта за една порция:
Две филии препечен хляб, сух, или сухар
Билков чай горещ
Сирене на вкус
Захар, ако обичаш
Масло също колкото искаш
Начупваш хляба в дълбока чиния или купичка, слагаш натрошеното сирене, ако ще я ядеш със захар или мед, слагаш и тях и маслото, ако няма да го запържваш. Сипваш горещ чай докато хубаво покрие хляба. Захлупваш и след малко ме викаш да ядем.


На това нещо в казармата му викахме свинска радост.Вкуснооо, та чак ми се прияде.

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: CyberGene   
Дата:   15-12-12 19:23

Така, натроших малко ръжен хляб тонус и малко пълнозърнест хляб (това имам останало в хладилника), натроших сирене, полях със зехтин, накрая с чай от мащерка и похлупих с чиния. В момента се запарва, след малко ще го опитам и ще споделя дали е станало успешно [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: atrifonov   
Дата:   15-12-12 19:24

най обичам Врабевска попара[cool]- ама няма да издам рецептата[smilie7] [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: vanquished   
Дата:   15-12-12 19:28

Аз си правя попарка от време на време,много обичам - няколко филии хляб ,сирене,масло в йенска тенджерка ,заливам с вряла вода,слагам капака и изчаквам 10тина минути . Едно време баба ми правеше с мляко,но с водичка ми харесва повече .

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: El_Fuego   
Дата:   15-12-12 19:30

CyberGene написа:

> Така, натроших малко ръжен хляб
> тонус и малко пълнозърнест хляб
> (това имам останало в хладилника),
> натроших сирене, полях със зехтин,
> накрая с чай от мащерка и похлупих
> с чиния. В момента се запарва, след
> малко ще го опитам и ще споделя
> дали е станало успешно [smilie5]

Анатема! Как със зехтин?!? [smilie10] [smilie11] [smilie10]
С масло, с маслоооо!!!


Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: h_bio   
Дата:   15-12-12 19:33

Моето разбиране за попара същото като на ТОД и другите с чая, сиренето, маслото и захарта. Явно това е в южна България. В източен балкан и бургаско обаче под попара разбират точно това, за което говори CyberGene.
Прави се по следния начин:

В една малка тенджерка се слага краве масло (да речем около 50 гр.)и се разтопява, добавя се сол и червен пипер (навкус, но около една чаена лъжица) и се запържва за секунди (за не почернее червения пипер). Добавя се топла вода (около 250-300 мл) и се кипва.
В купичка се надробява хляб и натрошено сирене (има и вариант, при който сиренето се замества от кисело мляко) и се полива с "чорбата" от тенджерката.

Добър апетит!

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: steeens   
Дата:   15-12-12 19:34

Има само една тънкост, запръжката се прави като нагрееш маслото до 200 градуса, махаш от огъня и тогава добавяш червения пипер с енергично бъркане/най добре с дървена лъжица/. Това е да не прегори пипера и да почернее и загуби вкуса си. Поливането обаче забравих дали е преди или след добавянето на врялата вода или чай.

Отговори на това съобщение
 Re: Попара - една май подценена закуска...
Автор: koev   
Дата:   15-12-12 19:35

Като vanquished, но после със запръжка с червен пипер и се залива. Като студент често го ядох туй чудо [cool]



Публикацията е редактирана (15-12-12 19:36)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.