Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с интернета или с лан картата
Автор: sakuraki   
Дата:   13-11-12 00:15

Здравейте! Преди 2 дена интернета започна да ми прави разни проблеми на настолния компютър. Включвам си го работи нормално, дори по някога не спира и изведнъж почва да спира през 10 мин и като извадя кабела от компютъра и пак го включа идва, но пак за 10 мин и така. На лаптопа такъв проблем нямам, там връзката е бетон и не спира. Смених кабела с друг и пак така, пуснах един тест за проблем с лан картата, но не се откри никакъв проблем. Рутера работи, защото както казах вчера работи 5 6 часа, но по едно време вечерта почна да бъгва. Ип ми е автоматично в уина, сложих го на ръчно написах го, но пак същата история. Господата от фирмата не искам да ги викам още, че само ми вдигат нервите [smilie18] . Идеи ?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с интернета или с лан картата
Автор: asahi   
Дата:   13-11-12 00:48

Разкажи за топологията на мрежата - устройства, свързаност, настройки.

Дата:   13-11-12 00:57

Чакай, че пак спря [smilie18]Какво да обяснявам рутер с 2 антени [smilie18] . Не помня каква беше марката, но разбира се няма голямо значение. Кабел от рутера в долната стая, през прозореца и в моята стая 3метра. Само един настолен е вързан в рутера, другото са лаптопи. Динамично ип, намира си сам адреса. Смених фирмуера и мисля да се обадя за нов мак адрес да ми дадат, че до колкото разбрах не е много добре стария мак с нов фирмуер, така поне пишат. Едно 80 % съм сигурен, че някой претоварва мрежата в махалата с много пакети и ми спира.

Автор: klez   
Дата:   13-11-12 01:02

МАС-а и фърмуера нямат нищо общо.

пусни в DOS prompt:
ping [ip-to на рутера] -t

и в друг dos promot:
ping www.google.com -t

и виж като ти спре интернета дали имаш връзка до рутера и дали имаш връзка (ping) до гуугъл
и кажи

Дата:   13-11-12 01:05

Клез, направено е вече, връзка до рутера имам, , но до гугъл (пробвах с абв) нямам. Аз знам, че нямат връзка, но и в нета пише, че е добре при смяна на фирмуер да се сложи нов Мак

Дата:   13-11-12 01:05

В команден пропмпт си пусни един постоянен пинг до някой сайт или известен ИП адрес, напр:
ping http:\\www.dir.bg -t
и следи какво се случва с пакетите и респонс тайма. Ако забие поглеждаш какво се случва в последните редове. Прекъсва се с Ctrl+C.
Ако имаш някой торент клиент по компютрите му ограничи броя на активните сесии.

Автор: niavaah   
Дата:   13-11-12 01:17

reinstall na driver?[smilie11]
според мен нещо с лан картата е проблема.

Публикацията е редактирана (13-11-12 01:20)

Дата:   13-11-12 01:31

"в нета пише, че..." е същото като Една Жена Каза.
С tracert google.com ще видиш откъде, през какви ИП адреси минава връзката, за какво време в момента на проверката. После с пинг до определена точка можеш да гледаш във времето как се променя и да откриеш слабото място. Ако проблемът не е при теб звъниш на провайдера да се оправя.

Автор: niavaah   
Дата:   13-11-12 01:39

стига с тия пингове, ще го арестуват от гугъл [smilie18]

Автор: harvester_vn   
Дата:   13-11-12 07:18

Пробва ли да закачиш кабела на друг порт на рутера?

P.s. Ако някой товари мрежата с много пакети, както си мислиш че е, ще ти спира нета и на лаптопите.

Публикацията е редактирана (13-11-12 07:22)

Автор: hery   
Дата:   13-11-12 07:30

Имах същия проблем.

Отворих рутера, беше задръстен от прах, почистих го основно и вече работи нормално.

Дано да е такъв и твоя проблем.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.