Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къолн,Дюселдорф-варианти за разходка
Автор: neillmakoli   
Дата:   09-11-12 18:39

Привет,кои интересни места ще ми препоръчате да разгледам в тези два града?
Пък ако има и съфорумци да пием по бира още по-добре[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Къолн,Дюселдорф-варианти за разходка
Автор: aquarius   
Дата:   09-11-12 18:48

През 98, като млад дегенерат бях в Кьолн. Попаднах тук . Единият от етажите бе посветен изцяло на фотографията. Прекарах цял ден там! Успех [smilie5]

Автор: georgivelev   
Дата:   10-11-12 00:07

Пък ако има и съфорумци да пием по бира още по-добре

Немаликоли, сам си си отговорил на въпроса. В Кьолн и Дюселдорф най-интересните места са там, където се пие бира. Там е именно мястото, където можеш да се запознаеш със симпатични германци и германки, които да те упътят към местата, които биха те заинтересовали.

Не можеш да опознаеш напълно една държава, един народ, ако не се запознаеш обстойно с хранително-вкусовите качества на местната кухня и не се потопиш в алкохолните проценти на местните питиета. В Прага изпотроших сума ти кронки за пиво, кнедлики, вепро (свинско), там когато развъртиш крана, от чешмата тече бира. Какво ще им гледам на разните там каманаци-катедрали, дворци и архитектури, бих се върнал много пъти в Прага, но не заради катедралите, сеш'се?

Успех, Миро! И да показваш [shtrak] след това.

Автор: kvakioh   
Дата:   10-11-12 09:14

Има в Кьолн музей на шоколада и музей на горчицата. Иначе в катедралата може да станат интересни снимки. Има интересни места за бира. САмо не ходете до Бон, нищо интересно не видях за двата дни там.
Разните му там катинари на моста, след това снимки на моста вечерно също биха били интересни.
Има и интересен лифт, който мисля не работи зимата.

Публикацията е редактирана (10-11-12 09:18)

Автор: vaskoto1   
Дата:   10-11-12 11:14

в щолверк (шоколада) не си губете вемето. нито фабриката е интересна бог знае колко, нито шоколада им става за нещо...[smilie23]
катедралата [smilie24] ама да не ви мързи и се качете догоре! гледката е уникална!
интересно би било да се снима стария жп мост-по встрани от катедралата се пада.

Автор: shtukov   
Дата:   10-11-12 16:21

Кьолн, катедралата /хубаво е да изкачиш стълбата догоре/ и наблизо музея за модерно изкуство. Имат и хубави паркове с езера. Фабриката не си заслужава. В Дюселдорф и Бон нищо особено не видях.

Автор: shtukov   
Дата:   10-11-12 16:26

Две мои снимки от най-високата точка за посетители на Катедралата.
https://photo-forum.net/static/forum/2012-11/mghj1927.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/116/t_1140860344_most_ready1.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2012-11/pwhh6141.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/116/t_1140033432_vlak1.jpg

Автор: murrey   
Дата:   10-11-12 16:46

Дуселдорф е доста живописен, по-скоро центъра прилича на френски град. Ако имаш възможност, разходи се с лодка по Рейн, заслужава си да се видят накацалите замъци по околните баири. Местната бира (Кoelsch) e чиста вода и сипват по малко (200 мл), доста нехарактерно за Германия.

Автор: kvakioh   
Дата:   10-11-12 18:16

Да, и на мен ми направи впечатление, че имат много различни бири, но сипват по 200-300мл в различни чаши.
Има в центъра, но го забравих къде точно едно бистро със супер хапване, има и доста БГ студенти там.
ЗА музея на шоколада и аз съм разочарован, просто го споменах. Иначе срещу него музея на горчицата става.

Дата:   10-11-12 20:42

Хаха Жоро, не очаквах да предпочетеш кръчмите и пиенето пред културните мероприятия :)...На доста места гледам че бирата почва от 200 мл..криза.
Мрси за мненията.

Автор: georgivelev   
Дата:   10-11-12 23:38

Миро, дай да се уточним за какви културни мероприятия. Ако ще става въпрос за музеи, изложби, катерене на куполи на катедрали, интересни площадчета и подобни, Европа нищо ново не може да ми предложи. След Оксфорд ми втръсна от музеи и изложби. Виж, друго си беше в пъба The Duke's Cut, където гледах как Бербатов вкарва гол на Астън Вила. Моментално се сприятелих с 30 души, щом разбраха, че също съм българин, и ме черпиха бира и прекарахме в сладки приказки доста време. За малко да изпусна последния влак за селцето, в което бях отседнал.

Дата:   11-11-12 20:23

Имах късмет днес да присъствам на карнавала в Къолн, много колоритно беше....

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   11-11-12 20:42

абе тия германци ептен са побъркали. Не стига че ракията е 20мл и трябва да поръчваш голямо двойно с индиго ами и бирата 200 като за дегустация [smile]

Дата:   11-11-12 21:49

Хаха, от тази дегустация площада около катедралата лепнеше от разсипани питиета и много пияни се търкаляха по земята...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.