Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Акумулаторни проблемий ....
Автор: Jim__Beam   
Дата:   09-11-12 11:21

.. требва нов да се купува , това е ясно .... [smilie7] [smilie7]

Обаче , да ви питам ....

.. мога ли сега да заредя този без да се сваля от колата и без да се свалят клемите .... [smilie8] [smilie8]

.. дали нема да думне нещо по компира ..... и после да дава грешки .... [smilie7] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Акумулаторни проблемий ....
Автор: RAFA   
Дата:   09-11-12 11:23

Не си прави подобни експерименти , няма начин нещо да не даде фира [smilie5]

Автор: Krassy   
Дата:   09-11-12 11:23

Можеш, ела до Варна и се върни... и ще се зареди [smilie5]

Автор: pif   
Дата:   09-11-12 11:24

Нищо му няма - зареждай. Все пак ползвай някакво зарядно, недей директно с кабелите в контакта.

Дата:   09-11-12 11:25

Ходи да ти го замерят ако е умрял , което е най-вероятно , купувай нов [smilie24]

Автор: jjivi   
Дата:   09-11-12 11:28

по принцип компотите ги убива вида на зарядното, не самото зареждане [smile]

Автор: asahi   
Дата:   09-11-12 11:29

За моженето може, но ако в зарядното има някакъв проблем може да се стигне до гаф. Затова се препоръчва да се откачи поне минусовата клема.

Моето зарядно, което използвам изключително рядко, е с плавно регулиране на напрежението и може да мери тока на заряд. Аз съм си го правил. Намалям го до 0, проверявам ключа му дали е изключен и го свързвам към акумулатора. Отчитам напрежението, ако го има, и така се уверявам още веднъж, че не е свързан обратно. Включвам захранването и плавно повишавам напрежението като следя тока. Като стигне 5 ампера спирам. След 5 минути токът пак е спаднал след първоначалното активиране на мехурчетата. Пак вдигам до 5 или повече ампера в зависимост от режима, който съм избрал, и го оставям да се зарежда. Засичам времето.

Най-добре е акумулаторът да се свали и в процеса на зареждане да се подритва чат-пат. В колата в движение се зарежда най-добре.

Дата:   09-11-12 11:30

.. нали първо трябва да запаля , че да ида да купя нов .... и после в сервиз да ми го сменят ....

.. ама все пак трябва да запаля ПЪРВО ..... а така съм спрял , че няма как друга кола да влезе да ми даде ток .... това е проблемий .... [smilie7] [smilie7]

.. та , единственото решение е да се зареди малко , но акумулаторът не може да се сваля , нито да го разкача .... [smilie7] [smilie7]

Автор: jjivi   
Дата:   09-11-12 11:33

първо слагаш кабелите на клемите, след това включваш в контакта, после по обратния ред изключваш и ако е читаво зарядното - няма никакви грижи

Викай някой авер и запретвайте ръкави да бутате[smilie5] , не да запали ,а да достигнеш читаво място за зареждане [smilie7]

Публикацията е редактирана (09-11-12 11:33)

Автор: gorbi   

Зареждай спокойно. Ако много те е страх - откачи минуса.

Автор: Krassy   

манивела?

[smilie8]

Автор: tonal   
Дата:   09-11-12 11:35

Флюпусти , аз зареждах с едно лаптопско зарядно , 19V, като го вържа правеше 16V , 7A, луда рапта, цепнах го и ву завинтих радиатор от процесор хубавичък такъв , умрял акумулатор го правеше да върти за 5-6 минути "цоцане" [smilie5]
Ама не го препоръчвам на нов хубав акумулатор , щот стария кипваше кат забравен боб на кюмбе [smilie5] [cool]

Публикацията е редактирана (09-11-12 11:36)

Автор: ROM   
Дата:   09-11-12 11:35

Или един акумулатор от комшията и с кабели го вързваш към твоя и си готов.

Автор: asahi   
Дата:   09-11-12 11:36

Ако разреденият акумулатор има високо вътрешно съпротивление, а зарядното по-високо напрежение на празен ход при първоначалното пускане може да се получи по-високо напрежение в автомобила, което да прецака нещо. Те това е.

Автор: pif   
Дата:   09-11-12 11:37

По стандарт електрониката по колата трябва да може да държи на 24 волта за 1 минута и на -200 волта за 120 милисекунди. Имаше изискване и на 72 волта няколко импулса от по 10 милисекунди.
Ама ако тоя акумулатор е до толкоз умрял, че да позволи 24 волта ... няма и да запали и да стигне до сервиз / магазин. Така или иначе тока от алтернатора е меко казано отвратителен. Ако го няма акумулатора за филтър има 50-60 волтови импулси като слънце. Затуй, че колкото и идиотско да е зарядното ще е по добре от самия алтернатор.
Ходи купувай акумулатор от метро и го сменяй. Има хубави на Магнети Марели. Ако си ограничен от парите взимай Монбат. Има на половин цена. Бошовете и Вартите напоследък не стават.

Дата:   09-11-12 11:39

.. не мое и да я изкараме , оти е на паркинг .... и докато не запали не мое мръдна лоста ..... фтуматик е ... [smilie7] [smilie7]

.. не мое и минуса да откача .... кумулаторо не се вижда с просто око ...... ръчнат е в недрите на земята .... [smilie2] [smilie2]

Автор: ROM   
Дата:   09-11-12 11:49

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ydxl3195.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2012-11/rbbb6951.JPG

http://ec1.images-amazon.com/images/P/B0000VB5CG.01._SS400_SCLZZZZZZZ_.jpg

Автор: cameraman   
Дата:   09-11-12 11:51

Magnetti Mareli продават във всички хипермаркети... Все някъде ще са на промоция... Аз ги случих преди година и половина в Карфур на половин цена...

Дата:   09-11-12 11:54

.. демек ся треа търся някой да ме вози и да обикаляме .... [smilie7] [smilie7]

.. да ама аз кат съм нервен и обикновено купувам първото срещнато .... [smilie7] [smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   09-11-12 12:01

Не включвай зарядното на място в колата !!! Вчера ми докараха един Неон убит с това упражнение !!!!

[smilie7]

Дата:   09-11-12 12:04

.. Ся говорих с майстора ми ...... и он така вика .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   09-11-12 12:07

.. майсторо рече още , че трябва първо да го свалим , та да може да го премерим като размер ..... и да се види ляв ли е или десен ...[smilie8] [smilie8]

Автор: tokataa   
Дата:   09-11-12 12:07

Не е ли от значение вида на зарядното ? Аз ползвам едно от ЛИДЛ без да откачам акумулатора от клемите. Изключва при 14.24В , но гаранция 100% ,че няма да стане фал няма. По-сигурния вариант е да се сваля от колата при зареждане.

Това е зарядното.
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-95DEDCF2-CB7FC687/lidl_bg/hs.xsl/index_19799.htm

Автор: Todd   
Дата:   09-11-12 12:08

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ywtr7720.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2012-11/okja8219.JPG

Ами виж го без да го сваляш де ...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.