Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко помощ за дисплей на Макбук
Автор: voyager   
Дата:   15-10-12 11:28

Имам един 15 инчов МакБук Про. Преди около година дисплея му изгуби картина, появяват се само едни бели черти и това е. Малко след това при натискане на различни точки по краищата на дисплея, картината се появяваше, след което и това спря да дава резултат. От тогава насам си го ползвам с външен монитор, но не си е работа.Давах го на мой познат, който пък го носил на негов познат, който се занимавал с такива работи...
Неговото мнение било че има изгорял някакъв чип, чиято смяна била скъпа, а и при продуктите не Епъл, въпросното начинание често не давало желания резултат, с други думи резултатът клонял към 0.
Сега, моето мнение е, че има нещо скапано по връзките към дисплея, но все пак аз съм лаик и не мога да го твърдя със сигурност.
Та въпросът е, някой знае ли читав сервиз, или човек занимаващ се с такива работи, който би се ангажирал да го погледне?
Това са параметрите на лаптопа, ако са от значение-

Información del hardware:

Nombre del modelo: MacBook Pro 15"
Identificador del modelo: MacBookPro2,2
Nombre del procesador: Intel Core 2 Duo
Velocidad del procesador: 2.33 GHz
Número de procesadores: 1
Número total de núcleos: 2
Caché de nivel 2: 4 MB
Memoria: 2 GB
Velocidad del bus: 667 MHz
Versión de la ROM de arranque: MBP22.00A5.B07
Versión SMC (sistema): 1.12f5

Отговори на това съобщение
 Re: Малко помощ за дисплей на Макбук
Автор: asahi   
Дата:   15-10-12 11:37

В Еппъл центъра какво казват?

Дата:   15-10-12 11:40

Не съм ходил там, Асахи, но най- вероятно цената няма да ми хареса.
Бях го носил в такъв център в Испания и ми казаха нещо от сорта на 600 евро. Тука няма да е много по- различно, си мисля. За тях най лесно е да хванат целия модул и да го сменят, а според мен дисплея си е читав, проблема е другаде.

Автор: ejko   
Дата:   15-10-12 11:42

Някой се хвалеше, че работел в сервиз за компютри и отварял не знам си колко стотици епъла..., ама не мога да се сетя кой беше...

Автор: vinse   
Дата:   15-10-12 11:42

Дай да го видиме тоя дисплей какво показва. Това, че при натискане върху дисплея преди време се е появявала картина може да значи, че проблема е бил в някои издаващ фира кабел и в момента той е издал фира напълно. Ако макбука е с видео 8-ма серия на нвидиа обаче вероятността да е заминала видео картата е много голяма.

Публикацията е редактирана (15-10-12 11:43)

Автор: asahi   
Дата:   15-10-12 11:43

Ще ти кажат къде да го занесеш. Ако трябва да се сменя модул навсякъде ще ти го сменят. Замяната на чип е трудна и рискована работа. Защо да поемат излишен риск?

Автор: Tonidi   
Дата:   15-10-12 16:59

Същите симптоми и същата процедура я минах днес. Даже бях си пуснал тема и аз, но за лаптоп. Е днес ми писна и му смених дисплея - 165 кинта нов, мат

Дата:   15-10-12 17:12

Tonidi, за лаптоп става дума, къде го смени?

Автор: plamendoc   
Дата:   15-10-12 19:38

Имам човек който ги прави ,даже искаше да отваря втори офицялен сервиз ако искаш да пращам телефон на лични

Автор: evelinster   
Дата:   15-10-12 19:56

Соларис - оправят и макове, носил съм няколко.

София 1111

кв.Гео Милев
ул.Лидице 31, ет.3

GPS координати:
с 42.68036
и 23.36329

(Намираме се в участъка на ул.Лидице, между бул. "Шипченски проход" и ул. "Гео Милев" в кооперацията над ресторант "Мечките". Входа е от дясната страна на кооперацията.

От началото на март 2011 ул. "Лидице" е еднопосочна, като е отворена откъм бул. "Шипченски проход". Места за паркиране се намират или по ул."Лидице", но след като подминете офиса или зад кооперацията (влиза се откъм ул."Хубавка")

тел.: (02) 973-3406, 971-3632, 870-0297
е-mail: sales@solariscomputers.com

Работно време:
понеделник - петък 10:00-18:00

Дата:   15-10-12 19:57

P.S. маковете по принцип не се развалят, носил съм там да се хваля колко са хубави [ezik]

Дата:   15-10-12 20:01

P.P.S. ако е от онея с нвидия видеокарта на дъното, епълцентъра ги сменят без пари по сервизна програма на епъл. Независимо кога и откъде е купен.

Автор: Rebellious   
Дата:   15-10-12 20:43

Eпълцентъра не прави нищо без пари! Личен опит! Ще се радвам да се окаже, че има промяна, но някакси ми е трудно да повярвам!
А мак машинките се развалят и пушек се вдига, но така е с всичката техника. Фетишизирането им е смешно, но и благинките им не са за подценяване.

Дата:   15-10-12 20:52

Лично на мен ми смениха дъното на макбук про 15-ка от 2008, с неработеща видеокарта. Компютъра беше купуван от щатите и гаранцията беше изтекла преди години. Смениха го в епълцентъра за 5-6 дни, тогава се намираха на Светослав Тертер 10, сега са на Фритьоф Нансен.

Автор: Rebellious   
Дата:   15-10-12 21:00

...а на мен ми поискаха 1000 лв... Преди около година, за да съм точен...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.