Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 сателитна телевизия
Автор: slav4cho   
Дата:   10-10-12 14:25

Абре от чисто любопитство,се чудя,тия сателити,които едно време масово се ползваха от турската общност,какви български канали хващат ?

Отговори на това съобщение
 Re: сателитна телевизия
Автор: asahi   
Дата:   10-10-12 14:33

Сателитите предимно предават. Потърси какво и къде излъчват спътниците Eutelsat, Hotbird и Astra.

Автор: Krassy   
Дата:   10-10-12 14:44

Въпреки, че темата ще стане дълга и обширна... "горе" има всичко [smilie7]
Но по интересното е, че качеството е осезаемо по добро, от "пакетните евтини български алтернативи".
[smilie7]

Дата:   10-10-12 14:49

Това за качеството ме изненада признавам.

Автор: emo99   
Дата:   10-10-12 14:54

Малко неточно си задал въпроса , но аз те разбрах . Отговорът е - никакви БГ канали няма качени на турски спътници . А иначе с тези комплекти , ако се насочат към друг спътник например на 39 градуса ще се приемат няколко свободни БГ канала.

Дата:   10-10-12 14:58

Аз просто казвам за кой тип сателити става дума,да не се получава объркване с булсатком,виваком и други подобни.

Дата:   10-10-12 14:59

Иначе казано неабонатна сателитна телевизия.

Автор: emo99   
Дата:   10-10-12 15:04

Славчооо - Булсат и вива нямат сателити . Плащат си , за да им излъчват пакетите . А иначе в орбита има доста сателити ,които излъчват безплатни програми. Ти какво всъщност търсиш ?

Дата:   10-10-12 15:34

Сателита означава свобода [smilie7]

Оптика, малка параболка с надпис булсат /или друго/ означава ограничение, обвързване, ниско качесво [smilie7]

Липсата на информираност и нагледни демонстрации задълбочават тази ситуация.
Хобито и занимаването със сателитни телевизии отдавна е в историята, последните мохикани обаче не се отказват [smilie7]

Автор: pif   
Дата:   10-10-12 16:30

Сателита си е хубава работа. Едно време на един транспондер се предаваше една телевизия и няколко радия. Един спътник има до към 30-ина транспондера. Сега с цифровизацията през един транспондер прекарват 24-29 мегабита и там пъхат колкото си може повече канали. Хубав пал сигнал иска 3.5 мегабита. Кофти сигнал може и до 6 мегабита да иска. Булсатските тарикати нахакват 13-15 канала в един транспондер и е нормално качеството да е кофти. Все пак един транспондер на хелас сат е 70к евро на месец. НВО имат изискване за минимум 5.5 мегабита лента. Булкрадком са си мизерници от където и да го погледнеш. Ама нали царя ги купи и наля пари. Гласува си закони. Сега трябва да си ги върне.

Дата:   10-10-12 16:45

Около 23 градуса има едни тлъсти тлъсти... по 15-20 мегабита на програма... сочна картинка, детайлна, без артефакти и боклуци.

А като пусна ХД филмовите канали... все едно гледам разкомпресирано .mkv от замунда с нисък битрейт, рехаво, на парцали...
Иначе канала е ФулХД.

Но народа като няма база за сравнение се радва...
Иначе купува супер дупер лед ТВ-та от технополисите последен писък [smilie18]

Автор: Todd   
Дата:   10-10-12 18:01

Автор: Krassy
Дата: 10-10-12 16:45

Около 23 градуса има едни тлъсти тлъсти... по 15-20 мегабита на програма... сочна картинка, детайлна, без артефакти и боклуци.

Приказват ли на български ??? Да купя на мама един такъв ...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Оти ако не приказват и аз неща да ги гледам .[smilie18]

Дата:   10-10-12 18:39

Еми има едни, дето приказват на превъзходен руски [smilie7]

Няколко яки филмови ХД канала, ама истински ХД, дето оправдават изпотяването на доста хора при избиране на "хай добрия ТВ за дома" [smilie5]
Както и научно популярни и музикални...

Отделно има около 25 "кинозали", демек канали, разделени по тематики, където винаги тече някой филм...

Време да имаш... времееее....

Изцяло ще ти се отще да четеш дори имената на БГ каналите [smilie5]

Автор: TODD   
Дата:   10-10-12 21:21

Мама не знае руски ... ще трябва да я пращам на курс ...[smilie2]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-10-12 08:02

Хубав език е, хубави филми...

Автор: stefan63   
Дата:   11-10-12 08:34

Krassy,
винаги с почитание чета мненията ти за сателитната тв-свобода.
Отдели, ако абичаш, 5-10 минути- да обясниш какво и как хващаш,
къде да попрочетем допълнително, какво да избягваме да четем :-).

Дата:   11-10-12 10:14

В сравнение с хората, които се занимават с това аз съм доста назад като познания и възможности.

Преди доста години, когато бях изградил система и висях по 2-3 часа на ден из сателитните форуми бях много в час. Какви емулатори да сложа в приемника /бях с един илюжън/, как да ги настроя, как да сборя някои кодировки.
Имах и втори приемник, ПС базиран. С него се работеше още по свободно и имаше още по добри възможности.
Най ми харесваше и функцията тайм шифт.
Гледам някой концерт, харесва ми, връщам 15-20 минути назад във времето и пускам запис [cool]

После осъзнах, че в тази сфера се води постоянна борба и нещата винаги се променят.
Трябва постоянно да ги следиш за да знаеш какво да правиш. И всичко това с основната цел - да гледаш много интересни неща и да си задоволяваш тази страст да откриваш и селектираш добрите програми.
Много сателитаджии им е кеф не толкова да гледат, колкото да се борят там и да поддържат някакво състояние, знам ли как и аз да го обясня...
Имаше и такива, които "ловяха" из стрийм потоците какво ли не...
Ама това беше преди. Сега как е - не знам.
Осъзнах, че не ми е кеф да отделям толкова много време за това, а и провайдърите се изхитриха и кодировките взеха да стават непробиваеми.
След това се популяризира шеринга. Закупуваш даден пакет, който представлява карта и съответният модул към нея и споделяш кодовете, които я разкриптират. Както и получаваш такива кодове от други... става едно голямо разменяне в интернет.
За целта е нужен освен модула, и линукс базиран приемник, който да има инсталиран емулатор сървър/клиент. И така [beer]

Разкарах всички системи... имах някаква пауза във времето, през която се занимавах с други неща и след определено време ритнах глупавия булсат и си взех добър линус приемник.
Но нищо не разбирах, нямах представа от абсолютно нищо, защото нещата се бяха променили страшно много. Четях форумите и още повече затъвах в каши...
Докато не ми писна, обадих се на един руснак, дето е гъст с тези неща и срещу една скромна сума за "ноу хау", което винаги съм казвал, че е по евтиният и правилен начин - системата ми у дома беше изградена и срещу минимална такса аз гледах... почти всичко.
По груби сметки, които съпоставят инвестициите към спестените такси за програми... до година излязох на нула, втората и третата година бях на жива далавера [cool]
Ем само Платформа ХД руснаците я даваха за 3 долара на месец май, а пакета официално беше 50$ по спомени... Сега тоя канал е фалирал, нищо чудно - нямаше нито една реклама в него, голям кеф да гледаш дискавъри 3-4 часа ... нон стоп [smilie18]

Това, което е нужно е една моторизирана антена, колкото по голяма - по добре.
Няма буря, няма дъжд, няма облаци - картината си върви. Това на малките сателитки не е така. Моторизирана, за да си сменяш смътниците. Много хора правят мултифийд например и по този начин с група конвертори и една големичка офсетка хващат 5-6 спътника накуп... да речем от 23 до 36 градуса, най интересните. Не, че и на 9 няма... но това друг въпрос...

Другото нужно нещо е приемника. За мен сърцето на системата.
Приемниците на телевизите с пакетите са пълни боклуци. Мислиш си, че гледаш цифрова ТВ, ХД програми и т.н. обаче... ако сравниш с картинката на някой приемник от висок клас и разбираш, че проблема не е в очите ти. Хубавите са от 600 лева нагоре.

Приемника е нужно да бъде линкс базиран, за да може да приема по интернет ключовете за програмите.

И последното нещо, което ти трябва е... един Шейх, който да накара кака Шер да запее [beer]

Дата:   21-10-12 20:10

В момента гледам FilmBox HD Action...
Не знам на кой оператор е пакета, както и да е.
Филма който тече е "летящ дракон, скачащ тигър" (ибаси и името).

Не ми е в стила да се оплаквам, но качеството е помия...
Все едно е смачкан мпег4 в 1-2 гига целият филм.
Едни парцали от компресията се мятат из целият екран, цвета е постен, детайла... съмнителен.
Има SD канали, които на практика изглежат по добре като цяло.
Изобщо не знам дали някой може да им държи сметка, но HD им е само името, горе в десният ъгъл.
Трагедията е, че не е само този канал с тези проблеми... иначе спи града и селяните в него, спокойни, че си гледат ЕЙЧ ДИ... то тва като с мегапикселите и фотото... няма значение как снима сапунерата, важното е, че е 18 меги, майна [thankyou]

Автор: milenpi   
Дата:   21-10-12 20:42

Krassy
Цял реферат написа.. аз понеже на теория писах един за сателити и малко по форуми за сателити. Всичко ти разбрах.

Само дето не гледам ТВ много много...ирония.

Твоето си е направо натурална информация проверена.[beer] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: munich   
Дата:   14-11-12 13:47

Нека вдигна темата малко нагоре с няколко въпроса.

1. Може ли в България през европейски спътник да се приемат американски канали? /Например CNBC US, NY1 и такива/

2. Понеже ТВ-то поддържа само MPEG2, а българската наземна дигитална ТВ е на MPEG4, искам т.е. трябва да купя нов приемник и искам да го комбинирам с певицата Шер [smilie18] [smilie18]

- Кой приемник в момента има двб-т тунер, поддържа 1080п, и като цяло е добро дългосрочно решение? /Имам 1,80 немска антена, позиционер, хубав конвертор, просто сега искам да допълня нещата/
- Можете ли като потребители да ми предложите качествен шер /че в сат форумите почват едни спорове, а и като пари има доста разлики/

Благодаря ви предварително!

Дата:   14-11-12 15:07

https://www.dropbox.com/s/tmb1u4az0k5pi04/Screen%20Shot%202012-11-14%20at%202.58.38%20PM.png

NY1 го няма

Имаш избор за приемник, но повече от година не следя какви има на пазара. Моят е Clerke Tech /xtrend/ 9200 или 9300 забравих, два тунера, сравнително мощен и с доста възможности. Но и с по малко екстри биха били добър избор, ако критерият е качество на картината. А този май нямаше равен, когато избирах между моделите. Видима разлика в картинката...

За Шейх трябва да се търсят контакти по форумите. Обикновенно става като се обадиш в някой друга тема, че певицата ти Шер няма глас и търсиш помощ, и все някой ще се свърже с теб на оставените координати [smilie3]

Приемниците по принцип са с 1080i, 1080p обикновенно са само мултимедийните плеари. Сега ще погледна да видя, може нещата да са се променили...

Не се хващай да вземаш линии от ентусиасти, защото само ще се нервиш [smilie7]

Дата:   14-11-12 15:16

Надявах се да отговориш, че си навътре в нещата. Този скрийншот е супер - но това чисто CNBC щатското ли е? Има ли и други щатски канали на този спътник от който е този скрийнщот?

По отношение на линиите - аз в никакъв случай не искам да се хващам с ентусиасти, но нямам отправна точка и това прави нещата трудни. Та по отношение на цена и качество /обхват пакет/ можеш ли да ми дадеш твоите впечатления /и на ЛС/.

По отношение на приемника - не ми се дават много пари, ама предния път взех някакъв оптикум, който нищо не струваше и затова искам сега нещо да взема, което и след 3 години да има поддръжка. Попринцип не смятам да го ползвам като мултимедиен плейър, но пък може и да има ползи от това. Аз досега мислех да взимам и приемник без хард диск, ама сигурно има предимства. Като цяло се чудя между Дриймбокс и нещо друго, от типа на Clerke Tech.

Мерси!

Дата:   14-11-12 15:48

Дриймбоксовете, акобено малките са китайски ментета, загряват много и нямат добра картинка.
Те бяха легенда едно време... сега само най-високите модели си струват.
VU+ също не са лоши...

HDD, ами имам място и за вътрешен, и за външен, но аз връзката я правя по самба протокол към мрежов NAS сървър и според мен това е най-правилното решение...

За CNBC не знам, много малко гледам телевизия... приемам всичко от 9 до 39 градуса, че и нататък... ама не съм сканирал и вкарвал, защото както споменах - мразя ТВ. Изградил съм го, понеже има възможност и ме кефи идеята за свобода и избор, както и ... липсата на смотаните ни БГ реклами.
Има доста спорт, музика, научнопопулярни... като ми остане време, гледам :)

Дата:   14-11-12 16:00

http://satshop.bg/product.php?id_product=285

Много съм доволен, преди година го върнах в София за ъпгрейд, сложиха ми новият модул /в старата кутия, нихната верица/ [smilie18] май го пращаха до Германия. Реално там се произвеждат... не в Китай...

Като гледам все още е топ модел и еталон за качество в изображението.
Аз го ползвам и за HD плеар, както и музика, .flac си плейвам от него към DAC-а през цифровият му изход... качеството е много прилично и така на ухо без много заслушване разлика спрямо асинхронният USB не се намира.
1080p филми с висока компресия и dts звук смъкнати от замундата на моменти насичат, защото това е сериозно изпитание за повечето мултимедийни плеари, все пак не е 1080i, no 720p си върви перфектно. Реално погледнато аз го ползвам основно за това, за което е предвиден - САТ приемник и като такъв... по хубав на пазара не съм срещал [beer]

Дата:   14-11-12 16:14

Попринцип доколкото виждам, големите Дриймове имат просто 2 тунера, което на мен много не ми трябва, защото съм с позиционер. Реално и на мен ми е идеята да обхвана всичко възможно от 9 до към 39 и с линия да видим какво ще става. На Дриймовете /500 и 800/ наистина им се носи славата, че повечето са китайски, но уж има няколко магазина вкл. СатШоп, които предлагат оригинални?! И в този случай ли според теб си струва повече Кларк?

И при Clark Tech 9000 vs. 9200 vs. 9500 ли е така? /гледам че твоя е по-скъп от 9200/

И аз главно искам да избягам от българските тъпотии и да имам повече HD канали /но не тези, който предлагат кабеларките, а тези с истинско съдържание/.

Като гледам 9500 например има по-добри характеристики /хардуерни/ от всички дриймове, така че ако там не върви 1080p значи никъде няма да стане. То че е предизвикателство, предизвикателство е, ама като насича си губи смисъла така или иначе.

Твоя има ли DVB-T тунер?

Мерси!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.