Автор: Krassy
Дата: 11-10-12 10:14
В сравнение с хората, които се занимават с това аз съм доста назад като познания и възможности.
Преди доста години, когато бях изградил система и висях по 2-3 часа на ден из сателитните форуми бях много в час. Какви емулатори да сложа в приемника /бях с един илюжън/, как да ги настроя, как да сборя някои кодировки.
Имах и втори приемник, ПС базиран. С него се работеше още по свободно и имаше още по добри възможности.
Най ми харесваше и функцията тайм шифт.
Гледам някой концерт, харесва ми, връщам 15-20 минути назад във времето и пускам запис
После осъзнах, че в тази сфера се води постоянна борба и нещата винаги се променят.
Трябва постоянно да ги следиш за да знаеш какво да правиш. И всичко това с основната цел - да гледаш много интересни неща и да си задоволяваш тази страст да откриваш и селектираш добрите програми.
Много сателитаджии им е кеф не толкова да гледат, колкото да се борят там и да поддържат някакво състояние, знам ли как и аз да го обясня...
Имаше и такива, които "ловяха" из стрийм потоците какво ли не...
Ама това беше преди. Сега как е - не знам.
Осъзнах, че не ми е кеф да отделям толкова много време за това, а и провайдърите се изхитриха и кодировките взеха да стават непробиваеми.
След това се популяризира шеринга. Закупуваш даден пакет, който представлява карта и съответният модул към нея и споделяш кодовете, които я разкриптират. Както и получаваш такива кодове от други... става едно голямо разменяне в интернет.
За целта е нужен освен модула, и линукс базиран приемник, който да има инсталиран емулатор сървър/клиент. И така
Разкарах всички системи... имах някаква пауза във времето, през която се занимавах с други неща и след определено време ритнах глупавия булсат и си взех добър линус приемник.
Но нищо не разбирах, нямах представа от абсолютно нищо, защото нещата се бяха променили страшно много. Четях форумите и още повече затъвах в каши...
Докато не ми писна, обадих се на един руснак, дето е гъст с тези неща и срещу една скромна сума за "ноу хау", което винаги съм казвал, че е по евтиният и правилен начин - системата ми у дома беше изградена и срещу минимална такса аз гледах... почти всичко.
По груби сметки, които съпоставят инвестициите към спестените такси за програми... до година излязох на нула, втората и третата година бях на жива далавера
Ем само Платформа ХД руснаците я даваха за 3 долара на месец май, а пакета официално беше 50$ по спомени... Сега тоя канал е фалирал, нищо чудно - нямаше нито една реклама в него, голям кеф да гледаш дискавъри 3-4 часа ... нон стоп
Това, което е нужно е една моторизирана антена, колкото по голяма - по добре.
Няма буря, няма дъжд, няма облаци - картината си върви. Това на малките сателитки не е така. Моторизирана, за да си сменяш смътниците. Много хора правят мултифийд например и по този начин с група конвертори и една големичка офсетка хващат 5-6 спътника накуп... да речем от 23 до 36 градуса, най интересните. Не, че и на 9 няма... но това друг въпрос...
Другото нужно нещо е приемника. За мен сърцето на системата.
Приемниците на телевизите с пакетите са пълни боклуци. Мислиш си, че гледаш цифрова ТВ, ХД програми и т.н. обаче... ако сравниш с картинката на някой приемник от висок клас и разбираш, че проблема не е в очите ти. Хубавите са от 600 лева нагоре.
Приемника е нужно да бъде линкс базиран, за да може да приема по интернет ключовете за програмите.
И последното нещо, което ти трябва е... един Шейх, който да накара кака Шер да запее
|
|