Автор: digitalgab
Дата: 07-10-12 17:18
Днес е рожденият ден на В.В.Путин. Голямо вълнение, стараят се отвсякъде да отбелязват там. Попаднах обаче на един поздрав, който ме впечатли в сравнение с тукашните нрави, включително и в тоя форум, където оценките се движат от Осанна, до Разпни го и още по яростно.
Та ето го примерът за добър тон в превод:
"Уважаеми Владимир Владимирович! Поздравявам Ви на тази забележителна дата! Въпреки че аз се придържам към опозиционната позиция спрямо това, какви решения се вземат в нашата страна, аз не мога да бъда уверен, че лично Вие сте отговорен за тези лоши неща които се случват. В края на краищата, както вярно отбелязват вашите защитници, би могло да бъде много по лошо, и трябва да бъда благодарен (вече не знам на кого, на Вас, на Бога, или на вселенската справедливост) за това, че имам възможност да живея в Русия повече или по малко достойно и да нося отговорност за своята съдба. Поради това, като се откъсвам от политиката като човек, аз Ви желая човешко щастие, здраве, мъжество, решителност и най главното, честност, искреност, и добропорядъчност. Честит рожден ден!"
Дали някой политически противник е написал нещо подобно на нашия Б.Б.?
|
|