Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въздушни филтри за дома?
Автор: Krassy   
Дата:   27-09-12 15:32

Съвети, препоръки?
[beer]

За сега съм се спрял на DAIKIN...

Отговори на това съобщение
 Re: Въздушни филтри за дома?
Автор: scarecrow   
Дата:   27-09-12 15:33

е ти си се спрял на най-доброто кви съвети искаш?

Автор: stzz   
Дата:   27-09-12 15:48

Елате и си постройте къщи на село-въздушен филтър за дома!
Посадете дръвчета около нея и от климатик няма да имате нужда!!!
[smilie21] [beer] [smilie21]

Дата:   27-09-12 15:49

Ем има една идея за съвсем друг тип почистване...
Вижте клипа:

http://www.venta-airwasher.com

срещу...

http://www.mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=103&type=5

Има взаимно противоречиви твърдения...
Едните плюят тези със сухите филтри като неефективни, защото прибрали боклука, те го държат и малко по малко го разпространяват...
Другите пък обратното...

Автор: asahi   
Дата:   27-09-12 15:53

Поглеждаш една индустриална филтрираща система, сравняваш входно-изходните и параметри без дебита с тази на домашното устройство, след това пресмяташ експлотационните разходи и ТСО и оценката ти е готова. Останалото са рекламки.

Автор: imitev   
Дата:   27-09-12 15:59

Как пък няма да филтрирам въздуха в къщи...

По-скоро ще сменя къщи-то [cool]

Да не живея в Манхатън че да са ми проблем 20 км [smilie18]

Дата:   27-09-12 16:14

Индустриална система... дрън, дрън...

Ти като си купуваш автомобил вземаш един автобус икарус, сравняваш му рзходните параметри без дебита на превоза на хора с тази на опела ти, след това пресмяташ експлоатационните разходи, ТСО и ... останалото са автошоурум рекламки [smilie18]

Уникален [smilie7]

Автор: stzz   
Дата:   27-09-12 16:26

Ся остана да питаш за хвърчило и директно отлиташ за Хюстън!
[cool]

пп
Абе вие по аудиофилските въпроси стигнахте ли до консенсус или ще са ви нужни още 4к поста.......поне!?!
[smilie7]

Дата:   27-09-12 16:26

ОК, гълтай си същия прах на по-висока цена, а междувременно можеш да се хвалиш, че имаш филтър.

Дата:   27-09-12 16:28

Какъв консенсус?

В един затворен форум, в който си пишем само 15-20 човека в България наскоро прочетох следното: видиш ли го че спи, не го буди [smilie7]

Така че за чий ми е нужно вече да отварям очите и ушите на хората, особено на тези, които не го заслужават.
Помагам само на приятелите си, за което са ми много благодарни, това е най-голямата цена за мен [smilie7]

Автор: canonio   
Дата:   27-09-12 17:01

Филтър на водата сложи ли? Аз имам централен. Ако знаеш кви лайна събира....

Дата:   27-09-12 17:13

Знам [smilie8]

Ама искам и за въздуха, че зима идва и по малко се проветрява...
И някой като се разкиха и всички прихващат.

А Шарп как ли са... Дайкин или Шарп [smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   27-09-12 20:44

Ами, Морски, значи аз имам Шарп, моят е комбиниран пречиствател (purifier) и овлажнител... Значи пречиствателят е с обикновен True HEPA Filter, а те НЕРА филтрите са с различно ниво на пречистване, според степента на филтъра (НЕРА 10,11,12 и там не знам какви числа бяха). Та... относно пречистването нещата са лесни- машинката дърпа въздух, минава през едни филтри и пуска въздух от другата страна... Това е общото на всички машинки и от там вече започва магичната част... Значи Sharp ползват нещо наречено Plasmacluster Ion Technology, което си бало майката... Щото йонизатор било вредно и насищало с незнам си какво, това чудо пускало и положителни и отрицателни йони, който правят някакви чудеса... (чудесата може да ги прочетеш тук http://www.aircon.bg/page.php?n=86728&SiteID=678 примерно, това намерих без да съм го чел).
Та аз как се спрях на Шарпа- беше по евтин от Дайкинa и модела беше с няколко години по нов, отколкото този Дайкин, който се продаваше тогава в БГ. Иначе сега Дайкин май имат нов.
Другото, което е че ми го препоръчаха от една аптека където бъркат лекарства на прах (не всички смесват прах, някой смесват само бъркочи) и твърдяха, че били разпространени в тези аптеки, за да пречистват средата, да не вдишват фармацевтите онези неща дето стриват по цял ден, а само докато ги стриват:)))
И третото което е, че Дайкин намирах само в разни продавачи на климатици, докато Шарп нали имат вносител (не знам дали е сериозен- Интерсервиз... нещо си...), който ми каза цените на филтрите и гарантира, че ще си внасят филтри и поддържат пречиствателите, а няма да трябва да издирвам из нета... Макар че ми каза, че при повреда по-скоро ще го сменят, отколкото да го оправят.
Сега дали върши работа- не знам... Не е като да мирише на планински бриз, но май е по-добре... Де да знам. Това Плазмаклъстар ала-бала не знам дали работи, от Sharp викат че "Да"...
Моят е ето този: http://www.youtube.com/watch?v=84BiJnD8CfA&NR=1&feature=endscreen
Ако имаш някакви въпроси питай, така не се сещам...

Автор: TODD   
Дата:   27-09-12 20:53

Продавам на Майкъл Джексън кислородната барокамера - гарантира 300 години живот !!!

Насам народе - евтино дава , лесно продава .....

Пийте дестилирана вода ... много помага !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   27-09-12 20:54

Преди малко се прибрах с високият модел на Шарп под мишница [beer]
Сърцето натам ме дръпна, а и се запознах с представител на Интерсервиза, който стимулира интернет пазаруването и си издействах и едни 80 лева отстъпка...
Добре работи...
Но най ме кефи, че в слийп режим или там най-тихата си степен шума е 3-4 децибела. Изключително безшумен - все едно няма никой в стаята!
За сравнение Дайкина е 16 децибела... и е 900 лева.

Мисля, че направих добър избор, особено сега за есенно-зимният сезон [beer]

Автор: analgina   
Дата:   27-09-12 21:09

Краси, не искам да ти развалям кефа, но нали не мислиш, че някой като кихне и Шарпа ще избие вирусите с йони с лазерно насочване.

Дата:   27-09-12 21:17

Не, не ми разваляш кеф-а и съм съвсем наясно как действат тези уреди.
Че помага, помага, и то доста, но не е панацея.
Факт е обаче, че ако има болен човек у дома, шанса другите да се разболеят е много по малък, отколкото без филтър пречиствател на въздуха, особено зимата, когато много по рядко се проветрява [smilie7]

Дата:   27-09-12 21:25

Дам, аз моя го държа на най-слабото, което е 3-4 децибела за през нощта и не го чувам реално...
Честито да ти е[smilie24]

Дата:   27-09-12 21:30

Аз имам алергия от полени и с пречиствателя, като затворя прозореца и съм Ок... Спира ми носа и т.н....
Така че не избива всичко, но все някаква работа върши... А и вие се смеете, но по цял свят се използват тези неща... Тук като си отворя прозореца и съседа като пържи цаца на балкона и ми усмърди едното е да чакам да се измирише, другото е да ликвидирам безумната миризма и при затворен прозорец, че той тоя ахмак може да пържи цяла нощ...
А сега идва сезона на чушкопеците и аз съм ще съм си ОК...:)

Публикацията е редактирана (27-09-12 21:34)

Дата:   27-09-12 22:10

Я! Магическият филтър ще спре въздушно-капковото разпространение на вируси и бактерии. Не е ли яко?

Автор: maksym   
Дата:   27-09-12 22:33

Га на мен комшията ми запържи цаца и на мен ми са прияжда ,
на пекани чушки миризмата ми образува спомени [smilie5]
алергиЙ нямам, за въздушни филтри сефте чувам [cool]
'ма то в Балкана е така [smilie8]

Автор: imitev   
Дата:   27-09-12 22:37

Във Варна чудесата не престават...

Дата:   27-09-12 22:44

Ми то е чудно, но Японците монтират такива машини, точно Дайкин в автобусната си мрежа от 2009 година с наивната идея да неутрализират въздушните инфекции в обществените автобуси. Такива се монтират и към климатичните системи на по-богатите болници.
Вирусите имат големина и просто трябва филтър, който да ги задържи и въздух, който да ги издърпа. Сега ако ти кихнат в лицето или те наплюят, или не си миеш ръцете, няма да да се спасиш...

Автор: boZo   
Дата:   27-09-12 22:46

Вижте сега, трябва да има и такива хора, че маркетинга да си заслужи парите. Редовното проветряване на помещенията върши същата работа. Е, в райони с чист въздух...

Автор: boZo   
Дата:   27-09-12 22:54

apple нямат ли такъв хардуер?[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.