Автор: ejko
Дата: 27-09-12 20:44
Ами, Морски, значи аз имам Шарп, моят е комбиниран пречиствател (purifier) и овлажнител... Значи пречиствателят е с обикновен True HEPA Filter, а те НЕРА филтрите са с различно ниво на пречистване, според степента на филтъра (НЕРА 10,11,12 и там не знам какви числа бяха). Та... относно пречистването нещата са лесни- машинката дърпа въздух, минава през едни филтри и пуска въздух от другата страна... Това е общото на всички машинки и от там вече започва магичната част... Значи Sharp ползват нещо наречено Plasmacluster Ion Technology, което си бало майката... Щото йонизатор било вредно и насищало с незнам си какво, това чудо пускало и положителни и отрицателни йони, който правят някакви чудеса... (чудесата може да ги прочетеш тук http://www.aircon.bg/page.php?n=86728&SiteID=678 примерно, това намерих без да съм го чел).
Та аз как се спрях на Шарпа- беше по евтин от Дайкинa и модела беше с няколко години по нов, отколкото този Дайкин, който се продаваше тогава в БГ. Иначе сега Дайкин май имат нов.
Другото, което е че ми го препоръчаха от една аптека където бъркат лекарства на прах (не всички смесват прах, някой смесват само бъркочи) и твърдяха, че били разпространени в тези аптеки, за да пречистват средата, да не вдишват фармацевтите онези неща дето стриват по цял ден, а само докато ги стриват:)))
И третото което е, че Дайкин намирах само в разни продавачи на климатици, докато Шарп нали имат вносител (не знам дали е сериозен- Интерсервиз... нещо си...), който ми каза цените на филтрите и гарантира, че ще си внасят филтри и поддържат пречиствателите, а няма да трябва да издирвам из нета... Макар че ми каза, че при повреда по-скоро ще го сменят, отколкото да го оправят.
Сега дали върши работа- не знам... Не е като да мирише на планински бриз, но май е по-добре... Де да знам. Това Плазмаклъстар ала-бала не знам дали работи, от Sharp викат че "Да"...
Моят е ето този: http://www.youtube.com/watch?v=84BiJnD8CfA&NR=1&feature=endscreen
Ако имаш някакви въпроси питай, така не се сещам...
|
|