Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 40 милиардери подаряват половината си богатство
Автор: Wania   
Дата:   19-09-12 08:11

Как мислите нашите олигархчета дали ще последват примера?

Отговори на това съобщение
 Re: 40 милиардери подаряват половината си богатство
Автор: ivoet   
Дата:   19-09-12 08:12

Нашите по-скоро ще се наредят на опашката за половината богатство.

Автор: harvester_vn   
Дата:   19-09-12 08:28

Ноо ме кефят теми, в които трябва да гадаеш за кво иде реч

Автор: asahi   
Дата:   19-09-12 08:28

Нашите не са в топ 40. Самото подаряване на богатство не води до нищо. Кое е по-добре - да ти дам 2 риби или да те науча да ловиш риба?

Дата:   19-09-12 08:45

Обществото е затворена система. Богатството на едни е за сметка на други. Рибата е ограничен ресурс. Няма как всеки да има по 2 риби.

Държавите също се намират в затворена система. Просперитета на едни е за сметка на други.

Дата:   19-09-12 09:02

Тези разсъждения са валидни за феодалния строй.
Обществото не е затворено. Икономиката е затворена в рамките н асвета.

Автор: Славов   
Дата:   19-09-12 09:15

Аман от лицемерие, натрупали състояние за сметка на милиони, сега подаряват, заради гузна съвест.... айде няма нужда....

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: ivodam   
Дата:   19-09-12 09:24

Wania: Терминът български олигарси е смешен, не са никакви олигарси, ми кокошкари най-обикновени.

Иначе това с богатствата сме го дискутирали вече - много раумна и необходима мярка, прозрение, до което достигат умни хора, имащи различен поглед и гледна точка върху нещата.

Съвременните пазарни икономики за да функционират имат нужда от непрекъснато въртене на капитала, прекомерното му натрупване неизбежно води до инерция в оборота.

Само добрата воля на шепа богати и просветени хора обаче не е достатъчна, защото алчността е и ще продължава да бъде преобладаваща. Затова обществото трябва да намери механизъм както за раздвижване на прекомерно натрупаните състояния, така и за избягване на такива натрупвания в бъдеще.

[smilie7]

Автор: ejko   
Дата:   19-09-12 09:34

Ми пичове..., естествено, че кинтите пак при тях ще се върнат, но поне съзнават, че парите трябва да са в оборота... Не знам какво общо има гузната съвест...

Автор: Vinsent   
Дата:   19-09-12 09:37

Даването може да реши някои проблеми някъде по света, ако тези средства бъдат вложени правилно.

За мен по-голяма стойност има жеста на човещина! [smilie24]

Освен това, богатстово на едни в никакъв случай не е за сметка на други. Инициативните, трупайки богатство всъщност правят много повече - създават поминък, материални блага, оживяват икономиката и т.н., т.е. това е полезен процес. Тези същите са готови да дадат половината от богатствата си. [smilie24]

Естетствено в тази схема не се вписват родните олигарси, разграбили държавата по мошеннически начин. И не е страшно това че я разграбиха, страшното е че я унищожиха, заради алчността си и неспособността да управляват средствата за производство правилно. Е, те никога не биха разделили с други. [smilie23]

Дата:   19-09-12 09:40

"...не е страшно това че я разграбиха, страшното е че я унищожиха... [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: lumix   
Дата:   19-09-12 10:04

Според мен, милиардерите освен че ги дават би било добре и да кажат къде да се вложат ....щото много добре знаят къде и как!

Щото ако ги дадат на разни фондове и фондации хилядите чиновничета ще ги излапкат(за заплати и командировки) и после ще отчетат дейност ....на хартия...

Публикацията е редактирана (19-09-12 10:04)

Дата:   19-09-12 10:12

Е то не е точно влагане в смисъл на инвестиране. Измислят си някаква мисия - примерно да ограмотят населението на Тамбукту. Правят организация, почват да я управляват и лека-полека постигат част от целите си. Има и други видове цели - борба с болести, някоя научна област, повишаване на продължителността на живота, ограничаване на някой вреден процес.

По такъв някакъв начин Евлоги и Христо Георгиеви са подкарали СУ Климент Охридски.

Автор: мара   
Дата:   19-09-12 10:35

абе има една приказка за костицата от човешко око...
за който не си спомня - никакво злато не успяваще да натежи на везната с/у нея, обаче шепа пръст веднага натежа. та тва е.

Дата:   19-09-12 10:48

Асахи: Съдбата на Евлоги и Христо е много показателна - направили са може би най-ценното дарение в историята ни, но са принудени да живеят и умрат в чужбина, заради свръхпризнателното българско общество и условия...

[smilie7]

Дата:   19-09-12 11:02

Това, за което говориш, обхваща периода на земния им път. Това, което са направили, не е било за да удоволетвори някаква тяхна моментна нужда, а да остане занапред, когато те няма да са живи. Показателно е, че в наши дни ги споменаваме с добро и ги даваме като пример наред с онези 40 милиардери. Обществото се променя, но доброто дело надживява тези промени. Ето това е показателното.

Автор: ejko   
Дата:   19-09-12 11:34

Защо да са били принудени да живеят и умрат в чужбина? Аз знам, че около 1/4 от живота си, дори по-малко е прекарал в България, но не знам защо не се е върнал след освобождението!??!?!

Автор: tNt   
Дата:   19-09-12 11:39

жестът ще се обезсмисли тотално, ако въпросните средства не се вложат правилно [smilie3]

Дата:   19-09-12 11:40

А какви епична битка на всички фронтове е била за наследството на Евлогий Георгиев, ум да ти зайде! Накрая половината пари потъват в джобовете на изпълнителя на завещанието.

Автор: Vinsent   
Дата:   19-09-12 13:28

Хрумна ми, представяте ли си Р.Офч да вземе да се бръкне в сметките си (за които и оня със сините устни му завижда) и извади няколко стотин милиони за да ги дари, това би объркало всякакви човешки възприятия, но положително столетницата ще го дамгоса. [smilie18]

Автор: slivenski   
Дата:   19-09-12 13:30

разликата е, че онези са си натрупали богатството по "честен начин"... чрез почтени борсови спекулации... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

докато нашите просто са го окрали от хазната във вид на комисионни и хонорари... [smilie21] [smilie21]

Автор: bgprinter   
Дата:   19-09-12 13:42

Бил Гейтс е най-големият световен дарител в здравната световна каса!! Самите WHO го признават и казват че някой неща се случват само благодарение на него! Като се почнат рак, спин и т.н. изискват огромни средства, науката е скъпа все пак.

Естествено българското завистливо племе, ще щампова веднага богатият, че е богат щото ограбил бедния. Е айде обяснете ми как Бил е ограбил бедния? Щото аз не се сещам. И това за 40-те богати май е негова инициатива, доколкото съм запознат. [smilie24]

Дата:   19-09-12 13:50

Да, Бил е готин, каквото и да разправят, и колкото и да хейтват Уиндоуса, нещо абсолютно непонятно за мене.

Между другото, не знам дали ви прави впечатление, че Апъл напоследък съдят всички наред, освен Майкрософт. [smilie18]

[smilie7]

Публикацията е редактирана (19-09-12 13:59)

Автор: n1x0n   
Дата:   19-09-12 13:55

Естествено българското завистливо племе, ще щампова веднага богатият, че е богат щото ограбил бедния.

То не е до завист, то е до наблюдения в живота. Аз познавам точно 2-ма наистина богати българи, които са направили парите си по абсолютно честен начин... и надали някой ги знае. Всички други са ходили по човешки глави за да стигнат до парите.

Автор: slivenski   
Дата:   19-09-12 13:56

И аз познавам един, не лично, естествено - Бербатов. [smilie21] [smilie18]

ама той не е много богат, все пак... [smilie5]

но поне е забогатял честно. [smilie21]

Публикацията е редактирана (19-09-12 13:57)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.