Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  16  17     всички  напред  последна
 Един художник застрелял наркоман
Автор: J0R0   
Дата:   14-09-12 23:35

Художник-иконописец, застрелял преди 5 години наркоман-крадец пред входа на блока.
Вече ще влиза в затвора. Съдът се е произнесъл - виновен.

Сега по разни медии тече кампания за помилването му.
Подробностите - с Гугъл.

Мнения - тук.

Отговори на това съобщение
 Re: Един художник застрелял наркоман
Автор: Myth   
Дата:   14-09-12 23:41

И с право тече кампания за помилването му, в състава е била същата съдийка, която е гледала делото Стависки, знаем онзи какво направи, същата е оправдала Маргините произнасяла се и по други знакове дела, а тоя човек който е бил обиран 40 пъти когато е застрелял крадец го осъждат на 5 години, ми някак си...

Автор: gorbi   
Дата:   14-09-12 23:43

Можело е да му счупи двете ръчички от китките там де са дребните костици, що толкоз жестоко е постъпил... [smilie5]

Автор: CanoniO   
Дата:   14-09-12 23:45

Наркомана бягал и се мъчил да напусне обекта, когато оня го гръмнал.. В която и страна по света да се случи - това не е самотбрана.
Сори за художника, ама човек който има два пистолета и три ловни карабини, рано или късно ще убие човек...

Автор: 1vo   
Дата:   14-09-12 23:46

Справедливо е осъден художника. Наказанието за кражба не е смърт чрез разстрел, а доколкото знам не е имало някаква заплаха за здравето или живота му (ако греша и е имало е друга история).

Автор: Bumerang   
Дата:   14-09-12 23:48

Да беше му хвърлил един бой така ,че да изглежда като изсписана икона.Иначе ако го трепеш - ако е възможно без свидетели [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   14-09-12 23:50

Една добра отправна точка за размисъл, който го е пропуснал - непременно да навакса!

Автор: elrisha   
Дата:   14-09-12 23:54

Аз чета ,че наркомана е тръгнал срещу него с отверка, а художникът е стрелял с ГАЗОВ пистолет..вие от кой "блиц магазин" черпите инфо?

Иначе съм АБСОЛЮТНО ЗА ОТМЕНЯНЕ на тази ненормална присъда! Само човек, на който никога не са разбивали имот и живее на друга планета може да оправдае всякаква крадлива паплач, с деведесет и кусур задържания и никакво желание да спре издеваделствата над нормалните хора!!! До там я докараха съмнителните съдии ,че не познавам човек ,който да не изпитва голямо желание да хване оръжие и да постреля, целенасочено!

Ясно ми е също ,че форумните "умници" ще се напъват да се правят на интересни и да дразнят като са на опъки, но вътрешно са съгласни с останалите.[smilie7]

Дата:   14-09-12 23:56

"Застанах пред вратата, изведнъж едното крило се отворя с трясък... Той скочи пред мен на метър и половина, приклекна, с 40-сантиметрова отвертка в ръка. След това се изправи, като на старта на бягане 100 м. Извадих пищова и тогава гръмнах", разказва иконописецът, цитиран от "Стандарт".

Още не съм видял, никъде че е застрелял крадеца докато оня бягал от него, ако е съм сгрешил или съм разбрал погрешно и оня действително е бягал вече ок, съгласен съм, че не заслужава смърт, но ако е така както е описал художника нещата то тогава си е чиста самоотбрана и действия под силен стрес.
Та да къде видяхте, че крадеца е бягал от художника и онзи го е гръмнал в гръб?

Публикацията е редактирана (14-09-12 23:58)

Автор: tabla   
Дата:   14-09-12 23:57

поне един, осъден справедливо. Сори за иконописеца, но газов патлак със стоп патрон, извънс дома, при бягство на крадеца... си е....престъпление по НПК. Защо той е осъден, а други герои на нашето време - не са - това е друга тема.

Автор: 1vo   
Дата:   14-09-12 23:58

Ако ше се стреля по "съмнителни съдии" съм за [smilie24] [smilie24]

Дата:   14-09-12 23:59

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1542066

В този ден Опиц и двама негови съседи хванали Мариян и негов авер да се промъкват в кооперацията им, за да крадат. Комшиите заключили входа. Опиц повикал полиция, но през това време апашите се измъкнали през прозорец. За да спре крадците, Опиц грабнал законния си пистолет и гръмнал към краката му. Според обвинението изстрелът пронизал Мариян в сърцето.

[smilie11]

Дата:   15-09-12 00:01

Автор: tabla
Дата: 14-09-12 23:57

поне един, осъден справедливо. Сори за иконописеца, но газов патлак със стоп патрон, извънс дома, при бягство на крадеца... си е....престъпление по НПК. Защо той е осъден, а други герои на нашето време - не са - това е друга тема.

Незнам дали е било извън дома, ама ако някой ме нападне с отверка да ти кажа предпочитам в ръцете си да имам пистолет, пък бил той и незаконен. И къде видя, че при бягство на крадеца, къде го прочетохте това?

Автор: something   
Дата:   15-09-12 00:02

И на Брейвик му писна всякаква емигрантска паплач да тормози нормалните норвежци.

Автор: elrisha   
Дата:   15-09-12 00:02

Аз лично не намирам НИКАКВО опрадвание за наркомана и смятам ,че ВСЕКИ гражданин има право да ЗАЩИТИ имота си по всякакъв възможен начин, щото е доказано многократно ,че "нашата полиция" не й дреме! Тая съдийка бих я зашлевила публично, ама ще ме тикнат в затвора, нали не съм от групировка или "звезда"...

Дата:   15-09-12 00:03

И за да не четем различни източници, нека работим само с "В името на Народа" :

http://www.vks.bg/vks_p10_168.htm

Автор: slivenski   
Дата:   15-09-12 00:03

не разполагаме с цялата информация по делото и обстоятелствата, при които е стреляно, както и не знаем точната причина за настъпването на смъртта на наркомана.

от застрелването ли е умрял... какво е станало... със стоп патрон не би трябвало да е смъртоносно.

мен ме смути това, че с газов пистолет е стреляно със стоп патрон, което очначава, че е е преправен на боен. това не е законно.

друг е въпросът защо този наркоман е задържан над 90 пъти и така и не е осъден. явно не е имало достатъчно доказателства.

или има нещо друго, което също не знаем...

поредното скандално дело... [smilie21]

аз не знам какво да мисля, честно казано.

Публикацията е редактирана (15-09-12 00:04)

Дата:   15-09-12 00:04

CanoniO от същата статия:

Художникът смята, че смъртта не е настъпила вследствие на неговата стрелба.
"Да отнемеш човешки живот е най-тежкото престъпление на този свят. Най-лошото обаче е, че на мен ми приписаха това убийство. - каза Опиц. - Може ли от едно 9 мм дуло да изхвърчи 4,5 мм сачма. Откъде тази кинетична сила да пробие яке, пуловер, кожа, подкожни тъкани, сърце, бял дроб, диафрагма, черен дроб и да застане в левия хълбок."

Опиц е категоричен, че не стои зад убийството. Той напомни, че свидетел е видял Мариян след стрелбата да говори с човек известно време на улицата. "И как е възможно ранен смъртоносно човек да бяга толкова метри, след като е прострелян", пита Опиц. Той припомни, че извадил оръжието само за респект, тъй като апашът тичал срещу него въоръжен с отвертка.

Дата:   15-09-12 00:09

И тоя закон за самоотбраната е просто малоумен, тоя ме напада с отвертка и аз какво трябва да му кажа "Чакай малко че не си нося отвертка с мен"

А иначе ако е вярно, че е обиран 40 пъти човека е няма ли да го гръмнете крадеца, ще го гръмна не ами....

Публикацията е редактирана (15-09-12 00:11)

Автор: shtukov   
Дата:   15-09-12 00:11

Няма лоши цветове, нито хора. Има лоши съчетания.

Дата:   15-09-12 00:15

..държал огнестрелно оръжие – газов пистолет м. „Blow Compact”, модел 2002, кал. 9 мм., № 24549 (с демонтирана втулка, технически неизправен, но годен да поризведе изстрел) и боеприпаси – 6 бр. патрони кал. 9 мм., снарядени с метална сачма и годни за стрелба

В конкретния случай е прието, че пострадалият е скочил, за да избяга и не е държал отвертка в ръцете си, а изстрелът е бил произведен непосредствено след скока и докато е бил в приклекнало положение.

Автор: Antonio_V   
Дата:   15-09-12 00:16

Човекът е направил правилното нещо (според много хора), по възможно най-неправилен начин. Не виждам как ще се измъкне, а и от прочетеното не съм сигурен дали трябва. Едно е да го набиеш, друго е да го убиеш...

Автор: tabla   
Дата:   15-09-12 00:16

всяко огнестрелно оръжие което изстрелва твърди тела, се води бойно и е необходимо разрешително

освен тва, за да изстреляш стоп патрон, ти трябва боен пищов

преработването на газов, да стреля със стоп патрони, пред закона го прави бойно
т.е. притежаваш незаконно огнестрелно оръжие....

Дата:   15-09-12 00:17

Едната година от присъдата е само за преправения газов пистолет. Не мога да кажа малко ли е, или много...

Автор: belia   
Дата:   15-09-12 00:18

Май го е гръмнал в гръб и тва е проблема...да го беше турил под ключ в мазето за седмица да го сдуха абстиненцията...Така само му е направил услуга на друсалника. А за съдийката Елена Авдева се знае че е член на съдебния състав, оправдал прословутите братя Маргини. Също така е била член на съда, оправдал депутатката Юлия Берберян за укриване на данъци през далечната 2005г. А тази година бе сред съдиите, намалили присъдата на "известния" Цар Киро.

първа  назад  1  2 ..  10 ..  16  17     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.