Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Сондаж за вода
Автор: Antonio_V   
Дата:   12-09-12 20:34

Здравейте, да се обърна и аз с молба за помощ към форумците. Имам парцел в едно село на 30-на км от София, в което положението с водата е изключително зле. Има малък резервоар в селото, който захранва местните с вода понеделник, сряда и петък от 7.30 до 8.30. Мен ме интересува да имам вода събота и неделя, а не по 1 час в делнични дни. Та така, имам нужда от кладенец (или бунар, както му викат местните) и съответно фирма, която да се занимае с процеса от - до. Гугнах за координати на фирми за сондажи, но или няма достатъчно информация за дейностите на фирмите (повечето са малки обяви) или цените са м/у 250-350 лв. само труд, което не ме устройва, ще ми трябват минимум 10 метра, а и ще се ползва 7-8 пъти в годината. Ако някой има личен опит с такива фирми или пък се занимава с подобно нещо, нека драсне в темата, на ЛС или на antonio@gbg.bg. Благодаря предварително.
[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Сондаж за вода
Автор: imitev   
Дата:   12-09-12 20:36

Ако се разминеш само с 400 лв. ще си късметлия...

Автор: stzz   
Дата:   12-09-12 20:39

Как са решили проблема другите жители на селото?
[smilie11]

Автор: boni   
Дата:   12-09-12 20:43

На мене ми направиха 15 метров сондаж за 1200лв с всичко - труд, тръби и т.н.

Дата:   12-09-12 20:45

Понеже не мога да се редактирам, цифрите за труд са на метър, което е доста далеч от 400 лв. [smilie7] Иначе тези, които са там са си купили варели, бидони и подобни цигании и като дойде водата пълнят вътре и после си имат, има някои с кладенци, поразпитах, но никой не ми даде телефон на фирма.

Дата:   12-09-12 20:48

Ееее, хаха тея цени на метър са уникални.
Нашия го правиха едни местни волуешки майстори, изпиха 2 каси бира и за един ден беше готово. Ако искаш може да ги питам, кажи къде е парцела.

Автор: Giorgio.K   
Дата:   12-09-12 20:51

Антонио, не знам как я правиш тази сметка, но цените за сонда от доста време са си между 50-100 лв на метър в зависимост от почвата. Така че зависи на колко очакваш да излезе водата - 10 м. ми изглежда доста оптимистично. На вилата при мен сондата е на 22 м. а водната жила на около 17-18. При комшията обаче дупчиха до 50 м. за да изкарат.

Дата:   12-09-12 20:52

Бони, нали? [cool] Парцелът е в посока Ковачевци - родно място на "големи" българи, [smilie18] но като въздух и природа е готино. Твоята цена ми се вижда супер.

Дата:   12-09-12 20:57

Giorgio.K, в интерес на истината, тези на които звънях ги питах за кладенец, понеже съседът ми е с такъв на 8 метра, за сонда въобще не знам как стоят нещата, 50 лв. е перфектна цена, ако е така.

Дата:   12-09-12 20:58

0887505894 - Краси. Те не са фирма, а отбор местни юнаци. Работят с ръчна сонда. Кажи, че Бони и Марияна от Волуяк са ти дали телефона и се разбирайте. Според трудността и дълбочината 1200-1500лв. Зависи. При нас излезе вода на 8-мия метър
(Приготви повече бира)
[beer] [beer] [beer]

Дата:   12-09-12 21:01

Бони, ще звънна, много благодаря. При теб тръбите с какво фи са?

Автор: 3df   
Дата:   12-09-12 21:12

КАкто казаха по горе сондажа е между 50 -100 лв аз ще добавя до 130 лв. Зависи от почвата. Най вече дали е камениста.
Като търсиш сонда за работа питай в тази цена влизт ли обсадните тръби на сондажа или ти си ги плащаш отделно.
От това на колко метраще излезе водата зависи и каква помпа ще вземеш. Стандартните вадят от 7 -8 м. Толкова им е силата (атмосферното налягане)
Има малко по скъпи но са с ежектори вадят до 23 - 24 м.
Другите са потопяеми може да вадят примерно и от 50 - 100 м.

Ползвай хората, които бони ти е препоръчал защото сериозна фирма няма да се занимава с това.
Водата е държавно богатство и се иска разрешение за водо ползване, коетопротака нещата. Сериозна фирма няма да си гърми куршумите за един сондаж за вода.
Има много обяви гледам разлепени из София - Сондажи за вода.
С разни частни сонди . Дупчат слагат тръбите и бягат.

Но си приготви 1200 - 2000 лв за всичко. Може и да ти останат 1/3, но зависи на колко м. е водата и каква е основата.

Дата:   12-09-12 21:25

При мен почвата е по-скоро песъклива, отколкото камениста, това да се оглеждам за разлепени обяви е също идея, ако с хората на Бони нещо не се получи, а пък и така ще станат повече оферти. [smile]
[beer] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   12-09-12 22:05

Песъклива е отгоре, но след 3-4 метра може да е друго.

Автор: victory13   
Дата:   12-09-12 22:16

цените на сондажите за вода са различни, в зависимост какво желаете да ви се направи... както разбирам, желаете от-до да ви се свърши...
направата на собдажен кладенец е цяла наука, което в крайна сметка излиза скъпо, тук няма кой да я плати, затова се прави дупка, бухат се едни тръби вътре, някой може и да зачисти, и бегом... колкото изкара, изкара... но това е друга тема...
най-важното обаче в началото което задължително трябва да се свърши, е да се информирате навсякъде около вас дали има подобни източници на вода, и на каква дълбочина са... от там горе долу може и да се предвиди за каква дълбочина иде реч, и какво оборудване... в зависимост от дебита, който евентуално ще имате може да се направят сметки за помпа и обсаждане... иначе почвата ви е идеална за сондиране и работа [smilie7]

Дата:   12-09-12 22:19

Asahi, прав си, за почвата само предположения може да имам, но аз се доверявам на съседа, който каза, че при него са копали на ръка, преди да поставят циментовите пръстени и не са имали проблем. А мястото, на което ще се копае е на 15 метра макс от неговото. Отделно, ако се предложи добра цена, веднага им намирам поне още двама-трима клиенти със сигурност. И много бира...
[beer] [beer] [beer]

Автор: TODD   
Дата:   12-09-12 22:23

В мойто село подпочвени води няма а водоснабдяването го няма много много ....

Преди 4-5 години реших проблема кардинално - водата от водопровода когато я има захранва моят личен резервоар - 2 кубика или 2000 литра .

От там хидрофора Wilo се грижи за водоснабдяването в къщата !!! [cool]

От тогава до сега дали спира водата разбирам само кога комшията започен да ги псува по двора .[smilie5]

Дата:   12-09-12 22:33

Тоде, мислех и такъв вариант, ама при мен не е особено надежден за съжаление, иначе е със сигурност по тънко като разход.

Автор: TODD   
Дата:   12-09-12 22:38

Около 1200 лева ако си го правиш сам !!!

[cool]

Дата:   12-09-12 23:11

Е при такава цена, на Бони хората май е по-добре...[smilie8]
Иначе гледам едни резервоари на Първа армия 250 л. за 70 лв., пластмасови с арматура отвън, като за начало става, ама май дупчене му е майката.

Дата:   12-09-12 23:48

Аз съм с потопяема помпа. Някаква китайска - Reader. Евтина беше - към 50-тина лева и вади 20литра/минута. Даже я взех така на майтап да пробвам сондажа, пък тя си работи вече година като пушка. Другото лято ще я сменя с по-мощна някаква.
Отначало беше мътна водата, но сега е много бистра, като сложа в чаша не се вижда нищо с просто око. Имах скоро едни майстори в двора, че правехме щампован бетон и по едно време ги гледам, че пият от маркуча.. Казвам им - ей, тая вода не е за пиене бе, не сме я изследвали, а те ми викат - супер е водата, много добра, ние вече 3-ти ден пием и нищо ни няма, смятай че е изследвана:):):)

Автор: Jim__Beam   
Дата:   13-09-12 00:30

.. Като рекохте потопяеми помпи , та се присетих ....

... оня ден мангалите ми разбили половината врата на склада ...... и рязали жици , рязали .... няколко минути де , докато дойдат сотаджиите , щото не са си отнесли чувалите ...... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Та , тази помпа Гардена ..... 380 кинта я бях купувал .... един голям водопад въртеше - 12 куб.м./ч ....

.. Е , отрязали й кабела .... 30 метра - захранващия ..... та чак отрязали и поплавъка боклуците другари роми ......

... сега трябва да я хвърля .... едва ли ще се хвана да я възстановявам ..... [smilie7] [smilie7]

.. https://photo-forum.net/static/forum/2012-09/ycod6357.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-aasMbjh1nAA/UFD7iJrjmpI/AAAAAAAAPA4/5oInWl6bARs/s800/IMG_0021.JPG

... за другите поразии да не разправям , че зема ги напсувам , та взели ме банамнали от администрацията ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   13-09-12 00:40

Ей такива цигани (а и българи да са) искам да набарам докато краднат, да им украся главата със съсиреци...https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0029.gif

Автор: Jim__Beam   
Дата:   13-09-12 01:01

.. Много се надявах да е останал човек в обекта .... сотаджиите вече го бяха обградили ..... но , уви .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

... а сме имали и такива добри моменти ....... [smilie3] [smilie3].. счупени ръчички , краченца , ребърца ..... абе , остават доволни , дет се вика .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   13-09-12 01:14

На вилата последния път бяха гепили 6 метра кабел, 4 квадрата, за какви изпадналяци говорим. Тогава се сетих за "Гладът е по-силен от тока". Но много искам такива да ги хвана, колкото и да са, ще ги почерпя подобаващо...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.