Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Акрил
Автор: sirkhann   
Дата:   03-09-12 10:26

Знам, че има много художници във форума, затова да попитам.

Има ли фенове на акрила? Нещо от доста време залитам към него, от доста време ме кефи най-много като средство,

ооообаче,

след всяка арт-сесия цЕлата къща става на гъС и триенето е мъка и три-четвърти.

Всичко, дето е в буркани и кофи, подлива, защото боята е гъста. Мацаш се яко, капе. Вестниците наоколо не винаги са гаранция. И трябва да си бърз с почистването, щото после... [smilie5]

Статив нямам, за сметка на това много обичам инструмента "валяк". Вместо гесо си купувам една кофа акрилна боя от Практикер и с нея си груднирам шперплата. Боята в туби създава по-малко драма, ама тя е за по-мънички повърхности.

Още някой да си пада по акрил и да сподели опит?

Отговори на това съобщение
 Re: Акрил
Автор: steeens   
Дата:   03-09-12 10:45

[smilie24] [beer] [beer] [beer]
Акрила знае и 2 и 200. Мацането не е от боята, а от майстора.
Давам ти веднага един практичен съвет:

Купуваш си колкото ти е необходимо количество здрав найлон, за да покриеш работното помещение. След това си мацаш колкото ти душа иска и нямаш драми с почистването. Просто не чистиш , а чакаш да изсъхне. След това можеш да си отлепиш от найлона това което ти хареса и да го монтираш в картината.

Дата:   03-09-12 10:48

Сега се сещам и друг вариант. Метода на Джаксън Полък. Наемаш или купуваш някое промишлено хале за ателие и се развихряш без да ти пука дали ще изцапаш.[beer] [beer] [beer]

Автор: shtukov   
Дата:   03-09-12 10:49

Като паста за зъби, но се свиква с времето.

Автор: shtukov   
Дата:   03-09-12 10:50

И един кран с умел кранист да не стъпваш по боята докато не е засъхнала..[beer]

Автор: imitev   
Дата:   03-09-12 10:54

Колкото по стените 2х по пода [cool]

Дата:   03-09-12 10:55

Ей тая пикла действа по вариант 2, който ти дадох[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-09-12 11:08

Абе то помещението е малко, оттам идват проблемите. [smilie5]

Иначе боята много благодатна. Съхне бързо, позволява релеф, какъвто искаш, покрива колкото искаш, ако нещо съвсем прецакаш и работиш на слоеве, хващаш и миеш на чешмата, докато не е изсъхнало [smilie4]

Какви основи ползвате? Гесо или бяла боя? Върху какво?

Дата:   03-09-12 11:08

Под основа да се разбира грунд

Дата:   03-09-12 11:12

Гесо или бяла боя не са основи , а грунд. Основи са платното, дървото или фазера, може и на метал или пластмаса. Хубавото на акрила е че може и да не грундираш предварително.

Дата:   03-09-12 11:14

Ок, разбрах, ама с закъснение. Много добър грунд е брашнено лепило с добавка на Ц200 за еластичност.

Дата:   03-09-12 11:25

steeens - [beer] това ще го пробвам. Остава да се оправя и с цапането. Сега си купих тъкмо една боя половин литър, обаче не в кофа, а шише. Довечера ще пробвам как става.

А с миенето как се оправяте? Аз имам доста за миене - валяци, лигенчета, шпатули, четки... Май на лигенче отиват нещата, че банята става и тя на гъС.

[beer]

Дата:   03-09-12 11:29

Миеш докато е мокро или оставяш да изсъхне и изстъргваш. За разтваряне на изсъхнал акрил се ползва спирт или метанол, но с второто трябва да внимаваш, ползвай ръкавици и да си в проветриво помещение или навън.

Дата:   03-09-12 11:37

Спирт ползвам. Мия, докато е мокро. От дрехи, обаче, засега нямам успех с почистването [smilie5]

Автор: мара   
Дата:   03-09-12 14:21

баси...кво прайте вие, бе..?!

Автор: vladihg   
Дата:   03-09-12 16:22

На това му се вика "оливане"[smilie18]

Иначе точно по хипермаркетите съм гледал подложки различни размери, примерно 4х5 м. 4х6 м. или 5х7 м. и по-малки , които се ползват от бояджиите, цената им общо взето беше под 5 лв.

Дата:   03-09-12 16:23

То заради единият акрил ще стане като в Декстър накрая...

Маро - ми кво правим, бодиарт правим [smilie10] Искуфстфо един вид.

Дата:   03-09-12 16:26

sirkhann, пусни малко снимки от процеса. Заинтригува ме с тоя бодиарт.[smilie5] [beer] [beer] [beer]

Автор: vladihg   
Дата:   03-09-12 16:29

Иначе за да не съхнат валяци, четки, шпатули ги цамбурваш във съд пълен с вода, ако са маслени боите(блажни) тая процедура също става.

Дата:   03-09-12 17:04

Манете майтап, отдавна, много отдавна купих първите си боички, които се оказаха в последствие "акрил". Тогава не знаех това, просто бяха флуоресцентни, металици, много джиджани, екшън, фешън, йес отвсякъде. Не ги знаех какви са, просто си знаех, че са някакви там, мазни.

По някое време придобих и първата си цифрова сапунерка и, понеже гладът за кадри беше много силен, един ден реших да си направя авто-боди-артЪ и да ще щракам пред огледалото кат някоя шматка. Само да кажа, че тогава далеч нямаше ФБ и дъкфейсът не беше разпространен.

Та омазвам се щедро и обилно, включително по лицето и косата, и започвам да се щрякам. По едно време почна да ми прави впечатление, че кожата нещо почна да ми се опъва, включително да придобивам изражение на китаец. С два скока се оказвам в банята, но явно вече късно. Сапунисването и обилното търкане не даде никакъв резултат, а нямаше как да отида на работа на другия ден с прическа "Рамщайн" и фейс "Винету".

Накрая проблемът се реши с помощта на шпатула, телена четка и шкурка 160. [smilie5]

Та така се запознах с необичайните свойства на акрила. [smilie18]

Автор: arakiss   
Дата:   03-09-12 17:13

[smilie18] [beer] [smilie18]

Дата:   03-09-12 17:26

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   03-09-12 17:49

За първи път чух за акрил в гимназията. Един съученик ми каза, че познавал един художник който работел с някаква боя която се разреждала с вода и не била маслена. Тогава даже не му повярвах и мислех, че ме будалка. После като разбрах какво е всъщност, започнах опити с плексигласови линийки, ама нещо не ми се получи продукт годен за употреба.[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer] [beer]

Автор: lillia   
Дата:   03-09-12 18:39

Ей, това го рисувах с акрил наскоро. И аз имам същия проблем като теб.
Съвсем аматьорски се занимавам с бои, беше ми интересно да пробвам с акрил. Хареса ми много. Измиването е ужас. Аз поне имам мъничък статив и ми е удобно да рисувам. Важно е да чистип докато е мокро, ама и тва е трудна задача, щото трябва да се рисува. Видях наскоро , че има някакви добавки за акрила, които забавят съхненето, така че и тва е вариант[cool]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-09/uyrd8713.JPG
http://prikachi.com/images.php?images/66/5222066R.jpg

Автор: мара   
Дата:   03-09-12 19:20

летно време е голяма мъка - съхне по палитрата, трудно се смесва, че таман си нагодиш света - той земе та изсъхне и айде пак [smilie18]
напоследък вместо палитри ползвам пластмасови кори от пъдпъдъчи яйца и постоянно ги затварям [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.