Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мислите ли че е нормално....
Автор: gorbi   
Дата:   30-08-12 18:25

В болниците да има телевизори и програмите им да се заплащат с пускане на стотинки. Вижда ми се много варварски и .. не намирам думи - някак цинично и садистично да караш болните и родилките да се вдигат през половин час да плащат за да гледат глупостите по телевизията, вместо да се погрижиш за доброто настроение и психическо здраве със специално подбрана музика или картини или нещо такова... Да вземем да напишем специално писмо до здравното министерство по въпроса...? Или само аз съм шокиран от тази "екстра".

Отговори на това съобщение
 Re: Мислите ли че е нормално....
Автор: Славов   
Дата:   30-08-12 18:33

Малко странно изглежда, но на 1 поглед.
Ако е държавна болницата, какъв е проблема, добре че някой се е сетил да купи тв.
Както навсякъде има разни неща за които се плаща, ако искаш естествено....никой не те задължава.
Аз например тв почти не гледам и ако има такъв безплатен в стаята, познай дали ще се спира изобщо.
Твоя тв у дома да не е безплатен ?

Автор: RAFA   
Дата:   30-08-12 18:35

Жоре , това е най-белия кахър в болниците ...

Автор: tonitka   
Дата:   30-08-12 20:21

В държавните болници ги разбирам - донякъде. Много се смях обаче миналата година като приеха сестра ми в травматологията и видях и там телевизорите със стотинки. Стана ми интересно как лежащите с изпочупени крайници ще се разхождат до телевизорите.[smilie18] [smilie18] [smilie18] ....а може би това е стимул да се раздвижват по-бързо.[smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   30-08-12 20:24

Гледането на телевизия е платена услуга. Като кафето в машината.
Това не е част от медицинското обслужване.
Майка ми по едно време беше в Токуда за десетина дена. В стаята имаше "платен" телевизор, но нямаха нищо против да и занеса мой телевизор.

Автор: OIM   
Дата:   30-08-12 20:41

И в Холандия е така - над леглото на всеки пациент има малък телевизор Ако си платиш с смс , гледаш , иначе няма телевизия

Автор: TODD   
Дата:   30-08-12 20:43

То па една телевизия ... да четат книги !!! И транзистор Ехо за новините [cool] [cool] [cool]

Автор: мара   
Дата:   30-08-12 20:49

доволна идиотщина е да има тв в стая с повече от 1 човек.
кво чудо почва...не е истина [smilie18] [smilie18] [smilie18]
един иска евроспорт, друг - сапунка...

Дата:   30-08-12 20:55

Горби, да не си зараждал? Ний си стискаме палци де [beer]

Автор: falcon   
Дата:   30-08-12 20:57

Абе ако си в болница и си стигнал до гледане на телевизия, определено не си за там[cool] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-08-12 21:31

а, ти недей така...

Автор: ценослав   
Дата:   30-08-12 21:38

falcon написа:

> Абе ако си в болница и си стигнал
> до гледане на телевизия,
> определено не си за там[cool] [smilie18]
> [smilie18]

Псолютно [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer]

Автор: gorbi   
Дата:   30-08-12 21:39

не сме зараждали още, ама си спомних последното си посещение в болницата - мой приятел, трудно подвижен сърдечно болен, лежи с един възрастен човек, който само охка и не може да стане... Цели дни и нощи лежиш и гледаш тавана и за разнообразие можеш да станеш и да пуснеш 50 стотинки за да гледаш час... Мен това ме отврати, 12 лева месечно струва телевизията + 5 лева на телевизор. За целия етаж са под 100 лева месечно - на фона на бюджета на болницата са жълти стотинки. Неморално е да печелиш на гърба на болни и безпомощни хора... [smilie23]

Дата:   30-08-12 21:42

Телевизорите не са на болницата, а на частна фирма, която плаща наем на болницата за да продава там услугата си.

Дата:   30-08-12 21:44

ми на - предложете им да има касички до леглата на болните.

Автор: mr_kras   
Дата:   30-08-12 21:46

Просто услугата може да се направи по друг начин. Например да си платиш за ден, два, седмица например.

Дата:   30-08-12 21:48

Услугата е копирана отвън.

Автор: pif   
Дата:   30-08-12 21:55

Е нали това е новата ценност - парите. Новото време. Всеки гледа как да докопа кокъла. Целта е да се вземат парите а не да се свърши работата. Вече морала са парите. Няма закони - има пари, няма морал - има пари, няма ценности - има пари. Какво толкова да се чуди човек за едни телевизори, като навремето искаха да слагат данък кладенец. Ако имаш в двора кладенец - плащаш за водата от кладенеца. Как водомери на кофите и помпите не сложиха не знам.
Целта е да се гърчи обикновенния човек и да му се вземат парите. То в болниците ти взимат парите без да те лекуват въпреки, че за това и отишъл и за това плащаш осигуровки. Така, че за един телевизор си е направо безмислено да се коментира.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   30-08-12 23:15

не мисля че е нормално, телевизията също може да бъде част от лечението. изобщо всичко което подобрява душевния комфорт може да е лечение, вкл. и отношението на персонала.

ПП.прекарах половин ден в местната болница, детско отделение, нямам спомени да съм плащал за телевизия, играчки книги.

а в Русия как е?

Автор: Knartist   
Дата:   30-08-12 23:16

Не

Автор: Grandpa   
Дата:   30-08-12 23:22

ако не са платени канали - не е нормално

Автор: boni   
Дата:   30-08-12 23:23

Баща ми лежа 4 дни във военна болница, 4 души са били в стая и е имало някакви таблети на стойка над леглото. Гледаш телевизия или ползваш интернет - по избор. 50ст/час, 2лв за 12ч, 3лв за 24ч.
Той си е пускал по 3лв за 24ч и каза, че е останал доволен - имало е и слушалки. Гледал е мачове, филми и е чел новини в нета.
Хубавото е, че всеки си гледа каквото си иска и не пречи на останалите.

Публикацията е редактирана (30-08-12 23:25)

Автор: TODD   
Дата:   30-08-12 23:36

pif [smilie24]

Нали се сещате че от тези мангизи взема и шефа на болницата от доставчика иначе веднага ще нареди някой друг на неговото място ....

А може да са и няколко в редичката ...

[smilie5]

Дата:   30-08-12 23:38

Еротичните масажи съшо могат да бъдат част от лечението. Кога ще ги пускат безплатно?

Автор: Krassy   
Дата:   30-08-12 23:46

Трябва да ми плащат, за да гледам нашата Боклукчава телевизия...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.