Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Поръчах една китайска джаджа за $9.90
Автор: ARGO   
Дата:   25-08-12 16:20

[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Поръчах една китайска джаджа за $9.90
Дата:   25-08-12 16:20

Поръчах една китайска джаджа за $9.90, 45 дни ни вест ни кост и уведомих ПП че нищо не съм получил, след ескалацията продавачите ми пратиха тракинг№ и се оказва че джаджата била на митницата от 1 месец. Въпроса ми е, кой е трябвало да ме уведоми че е там и как? Другия въпрос ми е, струва ли си да ходя да се разправям , такси да им плащам , сигурно и за престоя от 1 месец такса ше искат или да им го оставя да си го заврат...те знаят къде. [smilie21] [smilie8] сигурно тез хорица така преживяват [smilie11]

Публикацията е редактирана (25-08-12 16:22)

Автор: neuromancer   
Дата:   25-08-12 16:26

принципно от митницата трябва да те уведомят с бележка по пощата, ама дали спестяват или се е загубила не е ясно. Ти иди да видиш колко ще ти искат, за $10 би трябвало да е без пари и да си идва направо при тебе, ама и те деца хранят явно...

Автор: gogzy   
Дата:   25-08-12 16:34

Ходи да си я вземеш от митница, няма да ти вземат пари. Явно на скенера им се е видяла джаджата подозрителна и за това я държат.

Дата:   25-08-12 16:44

интересното че точно от този сайт не ми пристигнаха 5 от 5 поръчки, които бяха по $2-3-5, за 4те ми върнаха парите а за 5тата ми дадоха тракинга, аз мисля че всичките са на митницата и са ги прибрали, просто от сайта не им се разправя с дребните суми. Така аз правя скандал, ПП ми връщат дребните суми а митницата прибира остатъците без изобщо да ме информира че нещо е дошло. Няма как за 5 различни поръчки да не получа поне 1 бележка. Пазарувам още от 5 китайски сайта и всичко си идва в пощата.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   25-08-12 16:46

Взимат пари- от 1,50 до към 4 лв. беше преди. Скоро не съм, това е някаква пощенска такса. Иначе аз имах случай, писмото от митница дойде 20 дена след датата, на която пишеше, че ако не я взема връщат пратката на изпращача. Когато успях да изнамеря телефон (от ФФ, преди това звънях на какви ли не, дори на банков клон, намиращ се в митницата), лелята ми каза, ми тъй като нямате номера на пратката от писмото (вътре нямаше номер!!!) не мога да ви кажа дали е тук. Но все пак елате да проверите, дори и след молбата ми, че трябва да пътувам 300 км "за да проверим" не успях да я умилостивя и се наложи да отида. Е, там си беше и ме чакаше...

Автор: neuromancer   
Дата:   25-08-12 16:50

по моето скромно мнение, ако нещо се загуби по пощата, 100% се е загубило отсам българската граница.

Дата:   25-08-12 16:56

Автор: neuromancer
Дата: 25-08-12 16:50

по моето скромно мнение, ако нещо се загуби по пощата, 100% се е загубило отсам българската граница.

и аз съм на това мнение, но струват ли си разправиите, митн. декларации, машинописки и гишета за дреболии. От друга страна те на това разчитат - да се откажем.

Дата:   25-08-12 17:00

Според мен няма да минаваш митницата по всички гишета, просто митничар ще отвори пред теб пратката за да прецени дали обявената цена е нормална. Ако е така не се подава митническа декларация и няма да плащаш, само пощенската такса.

Автор: cameraman   
Дата:   25-08-12 17:02

Ситуацията има и друг ъгъл- ами ако му поискат магазия за един месец престой в митнически склад???

Дата:   25-08-12 17:05

На мен ми взеха 1,50, на "съседа" 4 лв. тъй като аз имах малък пакет, той колет. Моето беше седяло 40 дена там. Нямаше допълнителна такса, освен ако нещо не се е променило и сега искат.

Автор: Vinsent   
Дата:   25-08-12 17:07

Магазия със сигурнаст ще поискат.
Ако няма номера на пратката, първо на едно гише ще трябва да плати за да му го намерят.

Пратките, колкото и да са незначителни, трябва да се следят - почти всички куриерски служби предлагат такава услуга.

Дата:   25-08-12 17:09

DidiAndreeva Каква пощенска такса, в пощата не плащам нищо?
Vinsent вече имам номер след диспута в ПП, сайтовете предлагат следене, но за нещо което е $2 да платиш и $1,50 за следене [smilie8]

Публикацията е редактирана (25-08-12 17:13)

Дата:   25-08-12 17:24

Е добре де, може и магазия да се казва тази такса. След чакането 40 минути митничарката да благоволи да се появи това вече ми беше най-малкия проблем [smile]

Автор: cameraman   
Дата:   25-08-12 17:40

освен това, щом малък, с ниска стойност пакет се получава от митницата, ще вземат и такса за митнически преглед, която беше също около 2 лева.

Автор: diandimov   
Дата:   25-08-12 18:03

Баси странната система!

На мен пък всичко от ибей ми идва до вратата.

Автор: Marillion   
Дата:   25-08-12 19:20

Димов, ти си богопомазан...

Като получиш US гражданство и спираш да ходиш по голяма нужда.

Много ясно, че ще ти идва до вратата. НАЛИ СИ В САЩ! Я поръчай нещо от Европа, за да видим къде ще ти дойде.

Автор: Тед   
Дата:   25-08-12 20:20

Аз съм макс. озадачен - на митница стока за 10$.... Там над 300 лв. се обмиятават и се плаща ДДС.

Иначе при митнич.служителка в пощ.служба /бюро митническо/ - ДДС, ПП плащането ... И такса стотинки на ден. /когато е до 300 лв./

Защо няма писмо от митн.служба /не самата митница/ е въпрос към тях, защото трябва да са изпратили препоръчано писмо.

До 30 лв. / ако се не лъжа, а може и да се лъжа / - никакво ДДС не се събира. Освен ако не са ти оспорили тези 9.90$ с експертиза, или шипинга ти е например + още 30 $....

В крайна сметка в митницата, ако нямаш ЕОРИ номер /издава се на лице от Общността - без него митнич.декларация забрави (рег. е безпл., но се попълват док. и се чака)...малко търепние за митн.декларация /15-20 лв. на агенцията/ +мито+ДДС...смях тези 9.90$...

Ако съм на твое място диспут и си взимам бак май мъни...

И с къв докум. ще отидеш в митницата? С тракинг номера или ПП плащането? :) (знаеш ли кога)
Иначе стоката седи в митнич. бюро /пощ.станция/ - от там ти пращат писмо или 1/да им представиш ПП док. или 2/ да отидеш на митница да платиш м.сборове. При 1т. носиш док.и ако е ОК - плащаш там ДДС; При 2 т. - отиваш на митница - с писмото от митнич.бюро + ЕОРИ номер, Митн.декл./митнич.агенция/ + ДДС и мито на банка, червен печат на усмихнатата служителка в/у Митнич.декларация и обратно в пощата (митн. бюро) да си вземеш пратката.

Добър вариант е да отидеш направо там /митнич.бюро/ и да ги питаш за каква митница става дума с тези 9.90$...

Дата:   25-08-12 20:32

В САЩ съм, но стоките идват от Китай.

Имал съм стоки поръчани в ибей които идват от Франция или Австралия. И всичко е до вкъщи.

Дори колети от бегето са до в нас, максимум ми идва бележка да ида в пощенския клон да си го взема.

Дата:   25-08-12 21:54

Тед диспута съм го направил, те казват пратката ти е на митница ето и тракинг номер. ПП на какво основание ще ми върнат парите?

Автор: gorbi   
Дата:   25-08-12 22:10

Това че проблемите 100% са след бг границата не е много сигурно. Две тлъсти пратки от Китай и двете ги крадоха на летище в Италия и то откраднаха няколко скъпи неща... Застраховката ги покри, имаше разправии, те си ги откриха откъде са започнали да липсват, ама не са само българите крадливи и немърливи де... [smile]

Дата:   26-08-12 00:36

Е, италианците са си крадливи.

На баща ми от пощите в Рим изчезна апарат Сони с обектив Цайс...

Автор: realnoncho   
Дата:   26-08-12 11:24

Хм... на мен уж 2 пъти ми пращат едни неща пак за горе-долу толкова пари и в пощата няма нищо... Викате на митницата да се пробвам и аз явно [smilie8]

Дата:   27-08-12 20:45

Така.... днес се разходих до митницата, тракинг номера който от сайта ми пратиха в диспута на ПП е съвсем за друга пратка и друг получател, който си я е получил отдавна. [smilie11] В момента в ПП нямам възможност да отговарям, освен да прекратя диспута.

The seller responded to our request for shipment tracking information. We
still need to investigate and confirm this information, but we wanted to
share the seller's response with you:

Tracking Company: Hongkong Post
Tracking Number: RC059720855HK

No further action on your part is required at this time. We will continue
our investigation, and contact you with any updates.

If you received your item, you can cancel your claim

трябва да се чака явно [smilie21] [smilie11]

Автор: imitev   
Дата:   27-08-12 21:51

спокойно - ще ти върне парите.

Щом ти е дал друг трекинг номер явно нещо не е в ред в цялата работа...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.