Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лънчън миит
Автор: gorbi   
Дата:   22-08-12 21:10

Трябва ли да бъдем щастливи с храната с която се храним или трябва да ядем био продукти, без ГМО, трябва да пазим диети, трябва да отделяме белтъка от желтъка и месото от хляба.... ?

Защо се замислих - сетих се за една случка от армията - служих на фрегатата Смели - корабът беше на ремонт, аз бях кирлив новобранец на трима стари, трети набор, втори набор дори нямаше да помага в службата... Цял ден търкам, чистя, лъскам, смазвам а вечерта убит от умора ям на вечеря някаква измислена гадост и лягам почти под открито небе - декември месец, бяха отрязали палубата и като си лягах с три одеяла и шинела си говорих със звездите и зъзнех докато заспя...
Една такава вечер, тъкмо съм легнал да почивам скапан, не - направо убит от умора и естествено полугладен - идва вестовия да ми каже, че ме викат в старшинската столова дежурния по кораб... Новобранец - изпълнявам... Пооправям се - отивам в старшинска столова, а там старшините поркани, играят карти, искат да гледат видео а им се развалил видео касетофона... Казват - Чухме че разбираш от разни техники - виж дали може да го оправиш... Аз моя го бях разглобявал стотина пъти, така че го разглобих и го оправих и докато се мъча, старшинките си правят сандвичи от лънчън миййт, покрит обилно с кашкавал и го запичат... На тях консервите им ги даваха колкото си искат, а по понятни причини на нас новобранците се падаше едно парченце за цял ден... Лигите ми изтекоха тогава, не ми дадоха дори половин сандвич, макар че гледах с очи по-големи от на Иводам след секс, сълзи само дето не ми потекоха...

Сега, почти двадесет години след тия истории, като се сетя си правя такъв сандвич и си го изяждам с такова удоволствие - направо няма как да си го представите....

Как мислите - трябва ли да си угаждаме и да си доставяме удоволствие от храната или трябва да мислим за холестерол, за химии, за калории, за белтъчини и въглехидрати...?

Един пример веднага ще дам - баща ми... Да ми е жив и здрав - цял живот яде само супер мазно месо, люто и полива с много ракия... Плод нне съм го видял да яде, а зеленчуци - само с ракийката... На 70 години е почти - ни болен съм го виждал, ни дебел... Взима си пенсийката и работи че не му се седи у дома....

Отговори на това съобщение
 Re: Лънчън миит
Автор: asahi   
Дата:   22-08-12 21:14

Трябва да се яде от всичко без да се прекалява.

Автор: neuromancer   
Дата:   22-08-12 21:17

бе яж каквото ти е кеф и толкова
ако се появят проблеми и доктора каже "от това е", тогава ще му мислиш

Автор: steeens   
Дата:   22-08-12 21:18

Ти вече си отговорил на въпроса си. Старшините ти едва ли щяха да ти откажат един сандвич, ако си беше поискал, сигурно не са се сетили щото са били пияни и преяли.

Автор: diandimov   
Дата:   22-08-12 21:21

Кво е лънчън миит?

Автор: tahamoto   
Дата:   22-08-12 21:25

А преди по-малко от 20 години имаше ли все още 3-годишна служба?

Автор: Стоев   
Дата:   22-08-12 21:25

Автор: gorbi
Дата: 22-08-12 21:10

Лигите ми изтекоха тогава, не ми дадоха дори половин сандвич, макар че гледах с очи по-големи от на Иводам след секс, сълзи само дето не ми потекоха...

Туй с Иводам вече влезна в аналите на ФФ, ама какво е лънчън миит?
У моята казарма само русенско варено, кюфтенца със заливка, свинско с кисело зеле и други подобни консерви имаше...Печени сандвичи - нанай....[smilie8]

Дата:   22-08-12 21:30

Службата беше 1,5 г. обаче се събираха три набора - новобранци, среден набор и уволняващ се набор...
Лънчън мийт - това е... който го знае може да го оцени ...:))

Автор: kaiser.soze   
Дата:   22-08-12 21:30

luncheon meat

как да му има нещо на баща ти като яде месо и зеленчуци. Хората са оцелявали на тази диета десетки хиляди години [cool]

Автор: diandimov   
Дата:   22-08-12 21:35

Ясно, лънчън миит е някаква шунка или спам някакъв, най- евтините и долнопробни консерви дето се продават по бензиностанциите...

Дата:   22-08-12 21:43

Горби, по мое време матросите бяха по 3 години, завиждах им за хубавите парадни униформи, бяха "пичеловка" отвсякъде, в същото време ги съжалявах, че трябва и да ги гладят....[smilie18]
За съществуването на Лънчън миит не съм и подозирал - ние свързочниците разменяхме гориво за пиене, ядехме каквото докопаме...
В периода 84-86 съм ял даже и чернобилски добавки последната година в Нова Загора, колкото успях да погълна...[smilie8]

Дата:   22-08-12 21:43

Западняшкият еквивалент на Русенско варено.
В моята казарма деликатесът беше конЦерва телешко с моркови.

Дата:   22-08-12 21:48

В интерес на истината като се уволниха третия набор и наште докопаха артелната и кухнята започнахме да ядем само месо печено и манджите ги хвърляхме зад борд...:) Ама в началото няколко месеца си погладувахме :)
А униформите - горницата имаше 17 ръба или колко вече не помня, ама бях станал свръх специалист по гладенето... [smile]

Автор: georgi969   
Дата:   22-08-12 21:58

аз много обичах свинска радост-сухар със чай и сирене и мармалад и масло-смесено.В Звездец му викаха космос.
Ще трябва да си направя някой ден.

Дата:   22-08-12 21:58

Гладенето е голямо изкуство! Тате, Бог да го прости, беше о.з. полковник, Гранични Войски. Веднъж без лоша умисъл ми изглади праните дънки - ръбът остана за дълго....[smile]

Автор: bleki1   
Дата:   22-08-12 21:59

В казармата редовното беше "Телешко желирано с моркови". Отвратително нещо. Рядко даваха "Русенско варено". Леле какъв деликатес беше това. Дето викаш препеченко с кашкавалец-бахти Гурмето.
По-късно като студент в щатите-дали от носталгия по казармата, дали защото очаквах, че някой ден името ще стане популярно-редовно си взимах това:

https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/kmmk0710.JPG
http://weblogs.baltimoresun.com/entertainment/dining/reviews/blog/spam.jpg

Автор: boni   
Дата:   22-08-12 22:11

Абе трябваше да не им оправяш видеото:)
Иначе и аз ги помня тея - Лънчън мийт и Чопет порк. Имам някакъв спомен, че съм ги ял още по бай тошово време, май някъде по морето.

Дата:   22-08-12 22:24

Между другото следчернобилският чесън лятото на '86-та още го помня - беше по-едър дори от сегашните китайски доставки в БГ.....[smilie8]

Автор: lumix   
Дата:   22-08-12 22:57

Не можах да разбера за тогава ли се оплакваш ....или за сега? ...

1,5години за моряк ...пфффффф!

88г бях по разпределение в Димитровград....моя "дублиращ" н-к смяна беше руснак, живеещ в Украйна ...на 55-57г ...той ми разправяше, че служил 50-те години 5(ПЕТ) години в Баренцово море ....на катер, обслужващ ракетен крайцер!
Отпуската му 30д след 2-рата година ...13дена път до Украина с влак, 2 дена вкъщи ....и 13 дена обратно!

5г на катер в Бренцово море ....редовно 6-8-9 бала вълнение, на тази черупка![smilie5]

Автор: b0bb0   
Дата:   22-08-12 23:00

В лавката на морското продаваха най-вкусните сандвичи със салам, които съм ял, особено когато каката ги запече на фурничката. Носеха ги от летището... и като се замислям понякога, сигурно са били с изтичащ или изтекъл срок... но все още си остават най-вкусните :)

Автор: imitev   
Дата:   22-08-12 23:02

Така се става вълча порода!

После некви въстанали п'ки дали ще им правят впечатление...

Дата:   22-08-12 23:05

а, не се оплаквам нито сега нито тогава, лаф да става... [beer]

Автор: CyberGene   
Дата:   22-08-12 23:15

Важно е да правиш това, което ти доставя удоволствие, мозъкът сам прави останалото. Имам периоди, в които ям абсоютно всичко, което искам, просто защото го искам и ми е готино. След това имам периоди, в които решавам, че искам да изглеждам добре, ходя на фитнес и ям само "правилна" храна. Мозъкът ми се оправя с останалото и изобщо не страдам от това, че не ям храни, които преди това са ми се стрували вкусни, просто щото мозъкът ми ги прави в тоя момент да ми изглеждат гадни. И така докато не ми мине фитнес манията и се преминава в другата фаза [smilie5]

Реши си как ще се чувстваш най-добре, мозъкът ти сам ще направи останалото [smilie3] Ако хем ти се яде мазно, хем те тормози това, че си дебел (примерно, нямам представа какъв си, може просто да се притесняваш за здравето си), тогава очевидно не си наясно с вътрешните си нужди и това какво искаш. Пределно просто е [beer]

Дата:   22-08-12 23:25

Аз така елиминирах необходимостта да соля храната.

Автор: CyberGene   
Дата:   22-08-12 23:31

Скоро четох, че будизмът бил нещо такова [smilie5] Нямам представа и не разбирам от будизъм, но си мисля, че ако човек достатъчно задълбочено разсъждава над себе си и света, ще (и трябва да) открие състояние, в което изцяло и само да се чувства добре. Независимо дали това е да си алкохолик, наркоман, пълен трзвеник, отшелник, просяк, бизнесмен, политик... Просто начинът ти на живот трябва напълно да те удовлетворява и по никакъв начин да не ти причинява терзания, тогава никога няма да ти излизат такива чуденки и питанки - вкусно ми е, ама май е вредно, ама...

Много философски излезе, нямам никакъв проблем да отнеса колкото си щете подигравки за това [smilie18] Но смятам, че ако се замислиш малко над това, което се опитвам да опиша, ще откриеш много истина [smilie3] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.