Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ за навес.
Автор: Myth   
Дата:   13-07-12 15:55

Реших да правя един навес на терасата, че много пек, а и зимата ще го затварям с винил "криста" този прозрачния, хем малко изолация, хем сенчица сега лятото. Днес купих гредите за конструкцията 10х10. Виждал съм обаче едни стъпки, в които пъхат гредите като кутия която се хваща за плочата/основата с анкери, мога ли да намеря някъде готови или трябва да почръчвам на железар, ще ми се сега Събота и Неделя носещата конструкция да я направя и следващата седемица да купя гредите за покривната част.
Та затова питам за готови някъде ако се продават. Другия вариант е с планки, ама се чудя от колко страни и как точно ако е от двете страни трябва да разпробия цялата греда за да мине болта и да стегна Г-образните планки от двете страни. Та за това ми се струва и по-удачно и по здраво за този вид стъпки в които се пъхат гредите. Ще съм благодарен за всякакъв вид съвети. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за навес.
Автор: Todd   
Дата:   13-07-12 16:04

Магазини за крепежни елементи или строителни маркети - там има всичко.

Тук в Пз знам поне 5-6 магазина дето ги има .

Автор: canonio   

гредите кух профил ли са или дърво?

Автор: Jim__Beam   

.. Продават се такива ..... даже всякакви ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. разходи се до Ташев - Галвинг ..... на бул. Кл. Охридски ...... след Студентски към околовръстното ...... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: tonitka   
Дата:   13-07-12 16:05

нашия покрив е с Г образни планки от долната страна на гредата и към стената. Като гледам през около 2 метра са.

Дата:   13-07-12 16:10

В Пловдив съм извинявам се, че не уточних тия дето са до стената може и с Г-образни планки. Ама тия дето са на другия край...ама значи щом казвате, че има в магазините за крепежни елементи ще потърся утре, някой в Пловдив да знае? Днес ще се поразровя в нета де.

Автор: bborissov   
Дата:   13-07-12 16:12

Иди до Маркитата и се разгледай там

Дата:   13-07-12 16:13

Автор: canonio
Дата: 13-07-12 16:04

гредите кух профил ли са или дърво?

Дърво са си, ама сега взех да се притеснявам дали 10х10 са достатъчни за навес 3.60х2.50м май ще сложа една по-средата на 3.50-то

Дата:   13-07-12 16:14

МАркита вярно добра идея, ще започна от Рила и ще мина след това през Маркита.

В първия пост съм пропуснал една буква да не се чудите какъв е винила "кристал" се води не "криста" [smilie5]

Публикацията е редактирана (13-07-12 16:16)

Дата:   13-07-12 16:17

Дърво са си, ама сега взех да се притеснявам дали 10х10 са достатъчни за навес 3.60х2.50м май ще сложа една по-средата на 3.50-то

Сложи, за да не се озовеш без покрив след някой силен вятър

Дата:   13-07-12 16:19

Нашия покрив е 14 / 2,70 и има 8 носещи греди 10/10

Дата:   13-07-12 16:19

Ти върху тия греди няма ли да наслагаш други напречно на тях - как се казваха дето са 5х10 И вече върхи тях да слагаш каквото там ще слагаш?

Автор: diandimov   
Дата:   13-07-12 16:27

Съобщението е маркирано като спам

Дата:   13-07-12 16:36

Автор: bborissov
Дата: 13-07-12 16:19

Ти върху тия греди няма ли да наслагаш други напречно на тях - как се казваха дето са 5х10 И вече върхи тях да слагаш каквото там ще слагаш?

Мертеци им викат ще слагам разбира се, 6х12 смятам да сложа или 5х12, каквито има, ама другата седмица ще ги взимам. Още не съм решил отгоре с какво да е, дали ОСБ и битумни керемиди или дъски и стандартни керемиди, имам малко кремеди пясъчнополимерни ще видя още колко ще трябва да докупя (имам и стари глинени, ама са много стари и...) и което ми излезе по-евтино с него ще го направя.

Дата:   13-07-12 16:42

Автор: tonitka
Дата: 13-07-12 16:17

Сложи, за да не се озовеш без покрив след някой силен вятър

То без покрив няма да се озова, ама може да огъне зимата като падне сняг, за вятъра П-образната конструкция се спъва под 45 градуса [smile] .

Дата:   13-07-12 16:55

Хубаво е и е по-лесно да си лакираш гредите и ребрата предварително. Помисли!

Дата:   13-07-12 16:56

Аз така си направих терасите. Отгоре ковеш дъски (ОСБ), после едни мембрани и отгоре ковеш битумните. Продават и едно черно в туби дето се пуска по една струйка на всеки ред за залепване. Скъпичко е ама за по-сигурно го сложи ако ще минаваш на тоя вариант

Публикацията е редактирана (13-07-12 17:01)

Дата:   13-07-12 16:58

Като си от Пловдив бягай в Практикер де - там има всякакви метални сглобки за дървени конструкции...

.

Автор: ценослав   
Дата:   13-07-12 17:01

И предвиди, дали през зимата няма да се натрупа снях и да се изсипе на някой на главата. Или пък да направи висулки, щото е опасно за преминаващите и да не стане някоя беля. Олук сложи да отвежда водата към някоя водосточно тръба. При мен над гаража ми на последния етаж комшията си направи такъв навес и зимно време като виснат едни ледени висулки - ужаст. Айде аз ще се пазя, ма кога вкарвам колата ако някоя се откърти, майка му жална плакала на комшията.[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   13-07-12 17:02

Олук задължително се слага - естествено [smilie21] [smilie21]

Дата:   13-07-12 17:05

http://www.argira.netii.net/planki.html

Дата:   13-07-12 18:01

То в двора освен на моята глава или на жената, няма на кой друг ще помисля за улук, принципно съм предвидил но си мисля чистя снега от прозореца над навеса, редовно.

bborissov даже май имам и мембрана трислойна останала някъде трябва да видя.

Дата:   13-07-12 18:07

Автор: Todd
Дата: 13-07-12 17:05

http://www.argira.netii.net/planki.html

https://photo-forum.net/static/forum/2012-07/vyom3470.JPG
http://www.argira.netii.net/images/planki/osnovi_za_gredi_BIG/10_BIG.jpg

Тодде точно това ми трябва благодаря поне сега знам и как се казва :-)
Тия нямат в Пловдив магазин ама... поне знам, че търся ОСНОВА ЗА КОЛОНА С ПЛАНКА :-)

Дата:   13-07-12 18:10

На времето и аз исках такова за колоните, но ме скастриха да не съм давала много акъл и ги направиха директно хванати към хоризонтални планки. [smile]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   13-07-12 18:15

.. Мит-е , не забравяй да импрегнираш долния край , който влиза в планката ...... иначе от влагите , за няколко години ставя чурюк ..... гние .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Преди да го положиш е най-добре да го свариш в тънко/хидравлично/ масло ..... за да може да поеме ..... нали го правиш за себе си .... [smilie3] [smilie3]

... другият момент е - след монтажа , да сипваш в самата планка около гредата периодично масълце ........... за да може да поеме .... [smilie24]

... Казвам го от опит .... [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.