Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Питанка относно библиотеки и др.
Автор: Щурче   
Дата:   11-07-12 13:53

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка относно библиотеки и др.
Дата:   11-07-12 13:53

Здравейте :)

Бих искала да помоля за идея ако някой се сеща. Става дума за следното:

С няколко мои състуденти (3-5 души) от България желаем да направим един проект за университета ни през лятото. От София сме. Трябва да намерим място, където да се събираме. Естествено, не разполагаме с офис, не е удобно да си висим по къщите, в парк в тези горещини не е подходящо, а и ще ползваме книги и ще се пише доста. В кафене не става, защото предполагам ще сме дразнещи като клиентела (книги, листа и т.н.).

Не ни е нужно кой-знае-какво, просто маса, някои и друг стол, да не притесняваме никого и разбира се, да не е някаква шумотевица :)

Като най-подходящо, се сещам за библиотека. Ако някой има идея за такава, където не би било проблем да си внесем ние книгите, би било много хубаво. И всякакви други идеи са добре дошли! :)

Отворих сайта на Народната боблиотека, но нещо не намирам отговор по моя въпрос. Опитах да звънна, но никой не вдига на посочените телефони.

Благодаря предварително!

Темата е отворена за не-зъл спам :) [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   11-07-12 14:15

... Ма , то в библиотеките ........ май не дават да се вкарва ................ бира .... [smilie8] [smilie8]

... пък и не се пуши май .... [smilie7] [smilie7]

... ама , това са предположения .................... кога ли съм влизал аз в библиотека ........... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ilcoin   
Дата:   11-07-12 14:20

В библиотеката има едни места, наречени "читални". Идеята е да вземеш книга, да я четеш там и после да си я върнеш.

Отивате там, вземате си по една книга от читалнята, внасяте си и вашите и после си работите спокойно. Бих ви препоръчал някоя по-малка библиотека или читалище по кварталите. За съжаление не съм от София. Няма за какво да се обаждаш по телефон, просто отиваш там. Никой няма да те изгони.

Автор: access   
Дата:   11-07-12 14:21

По хостели опитайте - там се правят разни подобни ивенти - питай кои е "шефа" и с него говорете направо.

Автор: almaz   
Дата:   11-07-12 14:48

Някой университет или училище, през лятото празни стаи и зали колкото искаш.

Дата:   11-07-12 15:26

Мерси! [beer]

Задължително ще пробваме в библиотеката, дано няма проблем [smilie8] Аз за наоколо (разбирам центъра), за друга не се сещам...
Между другото, това за училищата е идея. Само малко ме съмнява, че ще ни пуснат [smilie8]

Автор: kote   
Дата:   11-07-12 15:56

отивайте в софийска градска
перфектно е като локация и по помен на втория и третия има кътчета където може да се забиете и да не ви закачат

Автор: ilcoin   
Дата:   11-07-12 16:06

Може да пробваш в бившето ти училище, ако още те помни някой даскал и ти има доверие. Иначе не вярвам да ви пуснат.

Читалнята е перфектната локация за вас. В доста от тях даже има и безжичен интернет или поне стационарен комп с интернет, мисля че по разни програми ги финансираха преди време.

Автор: mr_kras   
Дата:   11-07-12 16:25

В читалнята на библиотеката най-вероятно ще пречите на други хора. Училищата, в които сте учили е добра идея, още повече, ако ги споменете, че са ви помогнали. Учителите обичат да бъдат споменавани с благодарност.

Дата:   11-07-12 17:27

Това с училищата не е опция в нашия случай, говорих си с бившата директорка, не става.

Остава читалнята [smilie8] Ние не сме шумни, честно казано. Каквото има да си кажем, тихичко и това е. Дано няма проблем.

Благодаря ви! [beer] [beer] [beer]

Автор: Cristinel   
Дата:   11-07-12 21:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sen_shui   
Дата:   11-07-12 21:44

За по подходящо място не се сещам, тихо и спокойно е. Шефа е много готин, но най-добре отиди на място и питай, мисля няма да ти откаже [smile]

Апартамента

Автор: Djogata   
Дата:   12-07-12 00:27

Cristinel, не бързай да критикуваш толкова, екипната работа вече не е така на мода, според най-новите изследвания това поощряване на екипната работа, което беше в западният свят през последните години, е прекалено. Така че индивидуалните способности отново стават водещи, и помещения за работа в екип не са толкова нужни. С други думи, БГ, с липсата на такива места, е в крак с модата [smilie25]

Дата:   12-07-12 00:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-07-12 00:40

В учебните заведения и библиотеките има стаи, където да седнеш и да четеш. Няма стаи, където да седиш с още 5 човека и да се правите, че работите, обсъждайки нещо важно-важно [cool]

Автор: asahi   
Дата:   12-07-12 00:42

Идете в парка, вземете бира, одеало, бира, книжки, още бира и те така.

Дата:   12-07-12 00:42

Виж, в библиотеката на университета, който съм завършил, има поле за шах. 4 на 4 метра, или нещо подобно. Там вече може двама човека да стоят и да се занимават [smilie18]

Дата:   12-07-12 00:47

Дата:   12-07-12 00:52

Дата:   12-07-12 00:54

По принцип, когато 3-4 човека се съберат за групова работа, и не става дума за секс, ами за истинска работа, то обикновено един човек свършва основната работа, а останалите просто се възползват от труда му. Същият човек би успял да свърши същата работа сам, може би за по-дълго време, но ще вземе и цялото признание/печалба.

True story [smilie5]

Дата:   12-07-12 00:54

също така проучване установява че най-творчески работиш при някакъв фонов шум отколкото при тишина
аз лично никога не съм одобрявал тишината и никога не съм се държал тихо като в гробница
ако ли пък случайно ми шъткат -пълен игнор
като искат да им е тихо - в църквата да ходят
това да считат че библиотеката е някакъв храм оттам идва превзетото и изкуствено отношение към работата
от нас зависи да превъзпитаме соц лелките да не ни шъткат -аз лично вдигам скандал че ми пречат да си върша работата и че библиотеката не е за тях а за хора като мен
обикновено помага и факта че често съм и единствения понякога за деня
по въпроса- най -добре е да идеш в английската библиотека
той има и кафе долу и атмосферата често е академична
добър вариант е и американската- на съседния вход от софийска градска библиотека е и има маси с по няколко стола по американски тертип
това го казвам по спомен отпреди 2 години може да са се поизменили нещата
аз съм се забавлявал най многа на тези места и библиотекарките са разбрани и готини
може също така да пробва те на последния етаж на оринжа там е кафе но дават и да четеш
и френската става но там е малко по-друго и е по- подходящо за творческите натури
допълнителен плюс е че тези места са климатизирани което не е без значение в тези жеги и че тоалетните им са супер една от най-хубавите са в английската

Автор: chill   
Дата:   12-07-12 01:02

Божеее, каква драма ...

Дет вика Асахи, вземате по едно одеало, забивате се някъде в гората на Витоша, на хладно и на сенчица и така.

Дата:   12-07-12 01:02

сега се сетих че английската са я забили на последния етаж на софийския университет
оф обърквам се- или беше амриканската?
както и да е -едно от най-тъпите решения за нестенето на библиотеката
провери как стоят нещата тези места са едни от най-удачните в софия

Дата:   12-07-12 01:19

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.