Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Я дайте малко акъл за новия ми сайт
Автор: Myth   
Дата:   04-07-12 22:24

Дойде време да направя нов сайт, поради някои проблеми на стария, той всъщност стария беше от два независими сайта, единия основния си беше малка CMS галерия, Другата част от сайта беше блога, който си беше отделен сайт на Wordpress, ама пък темплейта който ползвах беше прекалено тромав ако решиш да качваш снимки в отделни галерии.
Та реших да направя нов сайт където всичко си е едно и понеже от скоро разучавам Joomla и....
За сега решението ми е да организирам галериите по подобие на стария основен сайт, дори ги бях направил 1:1 ама ми хареса друг темплейт и ето беличкооооооо.

Чуденката ми е дали е удачно както на стария сайт галериите да са началната страница или по-добре някаква друга информация, другия проблем, че по този начин, както съм ги направил може да се окаже че 8 галерии може да не са достатъчни, но пък повече, вече не изглежда добре, мога да сложа допълнително меню към страница със всички галерии, но пък малкоооооо хм тъпо, като че ли. Това не е крайния вариант на сайта още умувам размествам, сменям менюта, модули.... но ще го натъманя де.
Другата ми чуденка е дали да ползвам вградените възможности на Joomla за блога или допълнителния компонент К2, който е много по-богат като възможности за блог.
Та кажете си мнението, разбира се може и да критикувате харесвате и иииииии... та да ще ми е интересно да чуя и други мнения.

Отговори на това съобщение
 Re: Я дайте малко акъл за новия ми сайт
Дата:   04-07-12 22:26

Опс забравих да дам линкове от много писане [smilie5] [smilie18]
стария сайт
новия

Автор: Knartist   
Дата:   04-07-12 22:30

Па черничкото повече му оди като за фотографско... а не може ли примерно вляво или горе да са тез албуми с по-малки тъмбове, а не да заемат цялото пространство... или поне да има лесен достъп обратно до галериите

Дата:   04-07-12 22:36

Ами може да да са по-малки и да ги сложа ПОЧТИ, където си искам да са наслайдове, на акордеон, да са стена от тъмбове, това все още го мисля, но нали идеята беше да си прилича на стария. Иначе не рабрах това за лесния достъп до галериите, според мен това си е най-лесния начин в който и раздел да си от сайта просто цъкаш "Начало || Home, Gallery и си на галериите може най отгоре вкъдето са трите менюта " Features | Typography | News" да сложа "Галерии" също най-отдоло вероятно ще има секция "Бързи връзки"
.

Автор: Knartist   
Дата:   04-07-12 22:45

Забелязал съм някаква тенденция по разни фотографски хоум пейджове - по средата автоматично започва да ти се зарежда и се сменят кадри, а някъде наоколо да имаш достъп лесно да смениш галерията (както и други линкове)... та за нещо от сорта си мисля... поне аз така бих си го направил... може би [smilie8]

Дата:   04-07-12 22:51

Аха да това е идея може да се направи като се влезе в някоя галерия и отстрани да има меню с връзки към другите галерии, да възможно е да се направи иначе самите галерии смятам да са подобни тъмбовете като на стария сайт, но това с меню с останалите галерии може да се направи.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   04-07-12 23:14

не става ясно към кой е насочен уебсайта [smilie21] , тези снимки успешно можеш да ги качиш в пикаса. няма концепция, таргет..другото сам го допшиши

Дата:   04-07-12 23:18

Е мога разбира се, но нали ще има и друга информация, блог, за мен, ще има допълнителни раздели евентуално услуги и т.н. Насочен е към този който иска да види снимките ми, и предимството пред пикаса е че мога да го направя така както на мен ми харесва, на опрделен от мен адрес, независомо от пикаса и другото предимство е че всичко го събирам на едно място, блог, галерия, информация. Все пак мнението ти е ползено.

Ето пример за сайт галерия, той към кой е насочен http://www.marktucker.com

Публикацията е редактирана (05-07-12 00:02)

Автор: chipsy   
Дата:   05-07-12 00:46

Насочен е към арт директори на списания/ купувачи на арт и евентуално портрети.
Твоя е една голяма каша с произволно нахвърляни неща. Ако ще търсиш клиенти с този сайт, помисли към кой тип клиенти е насочен и какво искаш да снимаш. Колкото повече галерии има, толкоз по-объркващо е за посетителите. Тази сватба по-добре я махни, че хич не се връзва с нищо. Дано не се засягаш, просто лично мнение, което доста съвпада с това на kaiser.sose

Публикацията е редактирана (05-07-12 00:46)

Дата:   05-07-12 00:51

Не се обиждам и не се засягам, ама не разбирам нещо, що да е голяма каша, нормален сайт с 5 менюта (едното от сегашните ще отпадне) Начало/Галерия (едно меню) Блог, За мен (нормално е да има някава информация за мен) и меню (Контакти) кое е каша, че и прозиволно нахвърляни неща, съвсем сериозно не разбирам.
Ъъъъъ и за кой сайт имаш предвид, че е каша от произволно нахвърляни неща.... новия или стария?

Публикацията е редактирана (05-07-12 00:54)

Автор: stoyan_5   
Дата:   05-07-12 07:38

Каква е разликата между сайт и блог?

Аз сайт нямам, ама си имам блог за ламповите усилватели които правя.
Който иска може да ми пише коментари мейли и т.н.

http://stoyants-diyprojects.blogspot.com/

Автор: ejko   
Дата:   05-07-12 07:41

много фино ни го поднесе твоя блог [smilie18]

Дата:   05-07-12 09:37

stoyan_5 не е задължително да има разлика ето какво казва викито по въпроса, за да не философствам аз, там е обяснено достатъчно добре. Статията е на български.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%BE%D0%B3

Дата:   05-07-12 09:38

Та никой не отговаря защо да е каша, моя сайт и какво им е лошото на галериите?

Дата:   05-07-12 09:52

Казват, че галерийте не са хомогенни и бидейки твърде различни, не са подходящи за някой, които изкарва пари с фотография. Защото ако сложиш твърде разнообразни неща и клиента ще хареса едни, а други няма да хареса въобще и няма да те наема, защото нищо не му гарантира, че за неговата поръчка стила ще е този, който той харесва (примерно).
Затова е добре да си избистри човек какви клиенти търси и т.н.
Но аз като гледам галериите и това май не е сайт за комерсиална фотография. От тази гледна точка, няма какво да профилираш и избираш, а просто си слагаш снимките, които ти харесват...

Дата:   05-07-12 10:03

Като цяло да, не е за комерсиална, но част от него пък да сватбите са си комерсиална, репортажите също, на стария сайт просто нямаше възможност за подгалерии, а откриването на нови...щеше да стои грозно... и за това правя нов за да мога да кача и комерсиалната част, може би трябва да я сложа в отделен раздел. Или да направя меню фотография и два отеделни раздела, знам ли.

Дата:   05-07-12 10:17

Ами честно казано не знам, честно казано..., не знам...! Честно казано...[smile]
Защо не си направиш отделен сайт за сватбена фотография, сложи линкове към него от сегашните си сайтове, пиши за него в блога си и оптимизирай това-онова... Предполагам, че ще е по-изгодно и целенасочено...

Публикацията е редактирана (05-07-12 10:17)

Дата:   05-07-12 10:22

Хм, ще го мисля, може и да си прав :-)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   05-07-12 11:55

Аз бих ги редуцирал тия 8 парчета тъмбове до една хоризонтална 4-ка. Сигурно е ограничаващо, но е напълно достатъчно за идеята, че има И фотография, отделно позволява поставянето на текстови маркери към блога, новини или каквото си решиш под тях. В момента, в този вид, всичко се крие в менюта, линкове и линкченца. Фронт пейджа не бих го оставил в този вид.

Дата:   05-07-12 14:13

Автор: Uve_Smotanson
Дата: 05-07-12 11:55

Аз бих ги редуцирал тия 8 парчета тъмбове до една хоризонтална 4-ка. Сигурно е ограничаващо, но е напълно достатъчно за идеята, че има И фотография, отделно позволява поставянето на текстови маркери към блога, новини или каквото си решиш под тях. В момента, в този вид, всичко се крие в менюта, линкове и линкченца. Фронт пейджа не бих го оставил в този вид.

Хм да може би е по-добре, да стане така както казваш, вероятно обаче тогава ще сменя тия тъмбове със слайдер тип акордеон или там както го наричат ще помисля по въпроса, ясно е че всичко още е в процес на underconstruction.
Сега обаче по-големия ми проблем е чуденката дали да използвам вградените възможности на Joomla за блога и с допълнителни плъгини да добавя възможността за коментари, лайкове и т.н. или К2 или EasyBlog. K2 има много възможности но май ще отпдне от класацията, не мога да го накарам да му работи pagination и други дребни проблеми които ме дразнят.
Ама EasyBlog пък е платен и ми идва малко скъпо, не че го няма пиратски ама...... предложих им да им го преведа на български (понеже няма) в замяна на което да го ползвам, да видим дали ще се съгласят.

Автор: stoyan_5   
Дата:   09-07-12 23:24

ejko написа:

> много фино ни го поднесе твоя блог
> [smilie18]
----------------------------------------

Тъкмо си мислех какъв начин да намеря да Ви държа в течение.[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.