Автор: Щурче
Дата: 03-07-12 16:29
Хайде да цитирам Младенов...
Автор: mladenov
Дата: 02-07-12 22:13
Едно не мога да разбера...
Тема като тази се появяват през месец-две и винаги се развиват по един и същи начин! Започват се едни нападки и едно мерене на кой му е по-добре и кой се е минал повече - тези дето са заминали в други държави или тези които си живеят в България. като забелязвам че незнайно по каква причина особено ожесточени стават нападките към живеещите в САЩ и Канада! Започва да им се изчисляват доходите, започва да им се обяснява как мият чинии с черните ама ги е срам да си кажат... На кому е нужно това? Емигрантие си повтаряли колко са добре за да си повярват и да не ги е яд че не живеят в България! Как да си обясним тогава нападките идващи от България? Ако живота в България е безпроблемен защо се мъчите да го докажете всячаски на нас живеещите извън нея? Нека ние сме тези които са се минали! Напусналите Родината си са направили своя избор и са взели това решение по една или друга причина. За всеки тази причина е индивидуална, и всеки един от нас ежедневно живее с това си решение. Не виждам защо се мъчите да убедите другите в това как вие сте прави, а те са сгрешили! Нека всеки живее живота който си е избрал. Не виждам и защо като се заговори за заплащане винаги противниците на имиграцията започват да смятат как видиш ли ти си отишЕл там да миеш чинии за $8 на час, а аз тука тези пари ги изкарвам без да се напрягам и си карам кефа без да ме командва някакъв черен! Какво ще кажете за тези емигранти които са на високо платени длъжности или имат собстствени успешни бизнеси? И те ли са се минАли като са напуснали България, или те пък са нещастници продали Родината си за пари? Пак казвам, всеки сам решава за себе си какъв живот ще живее и най-важното КЪДЕ ще го живее. Разликата е че тези които са напуснали България са имали възможност да видят и нещо друго, различно. Както неколкократно се спомена по-горе, има и такива на които не им харесва в чужбина и се връщат. Няма нищо лошо в това - видяли са и са преценили че не ги устройва. НО не мога да разбера как може хора които никога не са излизали от страната, освен за екскурзия, да критикуват и намират кусури на напълно непознат за тях начин на живот! Защото едно е да слушаш какво ти казва някой, друго е да го изпиташ на собствен гръб и да коментираш от опит!![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Хубаво мнение и хубав призив Мен продължава да ме мъчи разделението. Факт е, че всеки вижда, каквото си е решил, че му се гледа. За един другите мият чинии и се хвалят по форумите, за нашите е еди-си-как, за тях така... Кои са те, ние и вие аз така и не разбрах...
Има хора, които се изказват тенденциозно и такива, които пък четат избирателно и всеки гледа да пощипне другарчето.
Та все така. Има и свестни сред тях (цитат от колегата по-горе), ама кои са тях. Аз лично не се чувствам от тях, ами от нас. И защо трябва да се обобщава за една огромна маса от хора. Тия тях сме множко. ![[smilie8]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie8.gif)
|
|