Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за митницата и как точно действа цялата работа...
Автор: ejko   
Дата:   30-06-12 13:41

Значи казусът е следния... Купихме от български вносител едни гащи за малкия, които са като памперси, но се ползват многократно и не замърсяваме с изхвърлени памперси природата..., хахаха[smilie18]
Един от въпросните памперси дефектира и вносителят ни каза, че гаранцията е международна и производителите лично поемат отговорност за всеки отделен гаранционен случай... Писахме на производителя, той каза да пратим касова бележка и снимка на счупеното нещо, пратихме, той каза "Супер! Сменяме го!".
Пратиха ни ново с номер да си следим пратката и тя взе, че пристигна.
Та значи вече е тук и от пощата ми дадоха "писмо-покана" от Столична митница...
Сега съм леко притеснен да не ме карат да плащам някакви неща, понеже колета с гащите е от САЩ... А реално това е гаранционна стока и вече би трябвало да съм плащал разни неща за нея и не ми се вижда редно да ги плащам втори път...
Някой знае ли как да процедирам, какво да взема с мен в митницата и какво да очаквам като цяло...?!?!?
До сега с митници не съм се разправял и ми е малко терсене.
Та ако имате опит и съвети ще съм ви благодарен...!

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за митницата и как точно действа цялата работа...
Автор: n1x0n   
Дата:   30-06-12 13:52

Вносителят е длъжен да ти осигури сервизиране или подмяна на продукта тук, в България. Ако не може да го направи - това е негов проблем. Дори не е трябвало да те занимава с комуникацията с фирмата производител, да те разкарва по митници и т.н.

Вземи си писмото от американците, касовата бележка и снимката... и се надявай на разбран служител в митниците. Ако не стане - с бележката за внесената на митница сума - при вносителя директно.

Дата:   30-06-12 14:02

Ок, мерси, ще взема кореспонденцията с американците...
Иначе, да, не е трябвало да ме занимават, но това вече свърши... Сега трябва контрол на щетите да приложа...[smile]

Публикацията е редактирана (30-06-12 14:03)

Автор: almaz   
Дата:   30-06-12 14:31

Гарантирано ще ти вземат такса - 3,50 или 6 лв. според вида на пратката - за пощенската "услуга" наречена "предоставяне на пратката пред митница". Това май няма как да го избегнеш.

Иначе че те викат да вземеш гащите от митницата, не значи че задължително ще искат да плащаш и ДДС. Но ако искат, аргументирай се пред митничаря, би трябвало да разберат, и там хора работят.

Автор: Cristinel   
Дата:   30-06-12 14:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: orlindraganov   
Дата:   30-06-12 14:44

Като се напукаш брутално с люти чушки имаш проблеми на митницата

Дата:   30-06-12 15:06

Имам си фактура с ДДС във вид на касова бележка от магазина, от който съм взел артикула.
Тази такса от 6 лв не ми харесва...
Ще пиша на магазина, на вносителя и ако се наложи, ще пиша и по разни институции... То ако платя 6лв и ДДС (както са отбелязали на писмото) и си загубя ден в митницата и някак не ми се занимава за нещо на стойност 30 и няколко кинта...

Автор: asahi   
Дата:   30-06-12 15:08

Тази такса никой няма да ти я възстанови по законово изискване. Може само по собствено желание. Трябваше да му занесеш гащите на търговеца и да се оправя.

Дата:   30-06-12 15:46

Ми аз пак мога да му занеса гащите и да се оправя... Ако ще гледаме законовото изискване, а не добрата ни воля...:)))
Писах на тези дето внасят и им обясних нещата и ги помолих да измислят някаква система според, която аз не дължа пари, за да си изпълнят те гаранционните условия...
Иначе аз таксата не съм я платил още... На бележката пише, че ако не си прибера стоката от митницата до 20 дни тя ще се върне на изпращача... При това положение ще имам ли задължения към митницата?

Дата:   30-06-12 16:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-06-12 16:06

Мерси...
Ами то какво значи по-големи фирми... Аз отидох в един магазин и си ги купих физически, не от интернет. Не съм гледал етикети с вносител и после да чеквам какво му е реномето [smile]

Автор: zed   
Дата:   30-06-12 16:07

1бр. такъв памперс не струва ли около 2-3лв.?[smilie11]

Дата:   30-06-12 16:08

Значи пак там отиваш.

Това ЗЗП не го ли научихте [smilie9]

Дата:   30-06-12 16:10

zed, ами не... те са специални..., струват мисля 36 лв единия... Не че е чаааак толква много... Но се купуват десетина и си става някакъв вид разход като цяло... Не искам да се чупят...

Дата:   30-06-12 16:12

Дата:   30-06-12 16:20

asahi, научихме го, но хората бяха любезни, написаха ми любезен мейл, в който ми обясниха, че ако сам си пратя писмото до производителя ще ми го доставят до нас и няма да имам никакви проблеми, а ако имам проблеми да им пиша.
Викам си..., ок, баси нищо не ми пречи да им напиша писмото аз и да си дам адреса... Тези гащи се продават от международни интернет магазини, където наистина се процедира по този начин. Има си на сайта на производителя специална секция за гаранционна подмяна...
Видя ми се че може да е без проблеми и то би трябвало да е..., но не беше... Някак не сложих в сметката митницата, ако се бях сетил за това и нямаше да се навия. Ама пусто като не съм пазарувал от БГ от интернет и нямам опит. В Щатите навремето нещата минаваха доста гладко и не предвидих усложненията...

Дата:   30-06-12 16:23

Европейска му работа, би възкликнал Димов [smilie5]

Дата:   30-06-12 16:24

Дата:   30-06-12 16:27

Автор: Vinsent   
Дата:   30-06-12 16:41

30 лв са около $20, би трябвало на митницата да не ти искат нищо, но някаква такса склад ли, друго ли вероятно не можеш да спестиш.

Въобще всякакви взимане-даване с Америка трябва да се извършва много внимателно за да не ти надчислят мито, ДДС, подготовка на митн.документи и др. дивотии струващи пари плюс цял ден моткане, като да освобождаваш 10 ТИР-а.

Дай някакъв линк за тези гащи да видим какво представляват. [smile]

Автор: almaz   
Дата:   30-06-12 16:56

Мито и декларация има само за пратки над 300 лева.

Таксата в случая сигурно ще е 3,50 като за малък пакет до 2 кила. ДДС много вероятно изобщо няма да ти искат, пратката е малоценна и такива често ги пускат метър.

Така че иди първо до митницата да разузнаеш ситуацията и после решавай, ако не те кефи, никой не може насила да те накара да плащаш. И не се шашкай, това е рутинно oбслужване на гише и обикновено отнема до 15 минути заедно с чакането, освен ако ги улучиш в обедната почивка.

Дата:   30-06-12 17:06

https://photo-forum.net/static/forum/2012-06/hkbh8286.JPG
http://lib.store.yahoo.net/lib/yhst-60538284707615/onesizedia1.jpg

многократни памперси се наричат... Има много видове... На снимката са като моите- fuzzibunz...

Дата:   30-06-12 17:06

Дата:   30-06-12 17:08

Ами аз ще отида до митницата... На бележката пише Веслец 84... Та в понеделник съм там... Ако платя 3,50 и чакам 15 минути, съм ОК, но ако ще ме занимават с часове и някак ще се отчая...
almaz, дано да е както ти казваш[smilie24]

Дата:   30-06-12 17:10

Cristinel, лесно е да..., но си има минуси... Трябва да се плакнат лайна с подвижния душ над кенефа, докато с еднократните загърваш и се правиш, че нищо не е станало[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.