Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Елементарна помощ за Joomla, моля!
Автор: Myth   
Дата:   23-06-12 16:29

Правя един сайт на Joomla все още чета и я разучавам и съм нов в това отношение. Проблема е, че след като инсталирах избрания темплейт най горе в самия броузер (не там където показва самата страница а най-горе където ако няма име на сайта пише mozilla Firefoks или в името на самия таб) показва името на темплейта, а не името на сайта, макар, че в Joomla съм го задал където си трябва, отворих index.php на темплейта но не намерих някъде да е зададено а въпроса е, че не съм на ти с PHP и понеже знам че тук има доста хора които се занимават с web....
Та някой ако може да помогне ще съм много благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Елементарна помощ за Joomla, моля!
Автор: Marillion   
Дата:   23-06-12 16:35

Понеже и аз не съм на ти с php ползвах една мааалка хитринка.

Свалям си темплейта на харда, разархивирам го и пускам едно търсене във всички файлове с думичката, която търся /в случая името на темплейта/. Търсенето е уиндоуското, като му даваш да търси във всички файлове и ако има advanced options там му даваш да търси дума или фраза във файла. Има начин да си зададеш точно в коя папка да търси, че да не чакаш да рови из целия комп.

Учудвал съм се на какви места ги тикат тия работи :)

Дата:   23-06-12 16:48

Хитро не се бях сетил, то и аз така като не разбирам, преравям всички файлове... май е време да седна да го понауча това php

Дата:   23-06-12 16:58

Все пак очаквам и други предложения де....

Автор: ntonev   
Дата:   23-06-12 18:51

Ами Мерилион ти е дал много умно решение.
Обикновенно тия неща са из CSS файловете, пък и зависи колко сложен е темплейта.

php няма да ти помогне много в тоя случай, но в нета има много гайдове как се изработват темплейти за joomla, там ще научиш полезни трикове за къстамайзване не темплейтите.

Дата:   23-06-12 19:09

стандартно би трябвало да е описано точно в index.php принципно...

Автор: Marillion   
Дата:   23-06-12 22:32

Дай да го видим тоя темплейт /освен ако не си дал една шапка пари за него/ :)

[beer]

Проблемът на повечето темплейти е, че се започват на една версия и се довършват на друга. Често се случва определени функции от новата версия да не пасват на темплейта. Тогава джумлата си рови из default темплейта и си го напасва.

Аз Джумла не съм барал от версия 1.5 нагоре.

Дата:   24-06-12 00:11

Е аз в случая, ползвам точно Joomla 1.5 иначе точно за тоя не съм дал пари, дадох за предния който беше за Wordpress щото само с Вордпресс бях работил, само дето се оказа, че не всичко за което дадеш пари работи и съпорта му е добър... не, че не беше отзивчив съпорта, и проблемите които имаше темплейта ги отстранихме, ама после изникнаха още толкова, че не ми се занимаваш със съпорта да си оправя всички проблеми и функции които не му работеха, по темплейта и реших да сложа Joomla, само, че за един и същи сайт два пъти да давам пари някак си и така за тоя не съм давал пари иначе е платен, ама при положение, че не съм далвал пари някак си кофти да наглея да ползвам съпорт.
http://ipd-bg.org/bg/
Иначе в административната част горе си пише името на сайта, както трябва да си е.

Ей го тук току що инсталиран утре ще сменям менютата и чакам да ми дават текстове и другите глупости да наливам

Ей го и темплейта http://www.joomlaplates.com/investment.html

Автор: guesswho   
Дата:   24-06-12 01:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   24-06-12 10:17

Тая програмка изглежда повече от обещаващо, благодаря много.

Автор: mr_kras   
Дата:   24-06-12 11:00

В демото на темплейта си излиза името на страницата. По-вероятно е в админ панела да не е зададено както трябва.

Дата:   24-06-12 17:58

Там е работата, че в админ панела е зададено друго.

Автор: halva   
Дата:   24-06-12 17:58

Отиваш в началната си страница /най-вероятно да е в блог формат/.

/От панела "менюта" -> "основно меню"-> "начало"/

Вдясно имаш "Параметри-основни","параметри разширени"...

Избираш "Параметри-система" и там задаваш в "заглавие на страницата" каквото желаеш./то ще се показва в таба/

Дано да съм бил полезен./ако съм разбрал въпроса.../

Дата:   24-06-12 19:48

Автор: halva
Избираш "Параметри-система" и там задаваш в "заглавие на страницата" каквото желаеш./то ще се показва в таба/

Дано да съм бил полезен./ако съм разбрал въпроса.../

Точно това беше, БЛАГОДАРЯ МНОГО! Е това е то който чете на кръст :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.