Автор: alma
Дата: 20-06-12 19:55
Здравейте!
Незнам доколко тази тема е за фотофорум, но съм много притеснена и търся колкото се може повече мнения и съвети. Интересувам се дали някой се е сблъсквал с подобно нещо. От месец и половина – два имам сериозен проблем с очите. Изведнъж ми се появиха едни плаващи мътнини, които до този момент непрекъснато нарастват. Изчетох какво ли не в интернет – това са така наречените Eye Floaters, всички имали такива мътнини, но при повечето хора са толкова незабележими, че трябва да си съсредоточат погледа на светъл едноцветен фон за да ги видят. Това в повечето случаи са структурни изменения на стъкловидното тяло (течността в окото), които са нормални. Но при някои хора, както се оказа и при мен, се случва да се появят много по-големи и видими. При мен изведнъж изплуваха пред очите ми няколко по-големи, които виждам на всякакъв фон и почти при всякакво осветление – т.е. непрекъснато. Когато това се случи, веднага отидох на офталмолог. Огледаха ми очните дъна и казаха, че са ок и че може от някакво напрежение да са се получили мътнининте. След седмица пак ме гледаха и пак казаха, че няма нищо. Но от тогава до сега се появиха много други по-малки но все повече увеличаващи броя си власинки, петна, нишки и т.н. Най-страшното е, каквотo съм изчела и разбрала от нета е, че няма безопасно лечение на тези мътнини, няма ефективни лекарства. Съществуват два вида операции, които крият много рискове и лекарите ги правят само в краен случай. Но цялата тази история е меко казано ужасяваща, защото при мен мътнините се увеличават, особено последната седмица. Като местя рязко погледа си наподобяват мъгла и леко ми размазват образа, да не говорим колко много ме разсейват и пречат. Не ми се мисли какво ще стане ако продължат да се увеличават. Доколкото можах да разбера, проблемът може да не е от самите очи, а да е някъде в организма, но явно е много трудно да се открие. Направиха ми куп подробни изследвания на кръвта и всичко е ок. Другата седмица ми предстои много подробно изследване на вътрешността на окото и дано то покаже в каква насока да се действа. Освен това имам възпален зъб, който в момента лекуват, което също било потенциална причина да се вливат тези неща в окото. Но всичко са само догатки, докатo чакам за прегледи при доктори, тези неща се увеличават и съм ужасно притеснена за зрението си. Случвало се при някои хора да станат толкова много, че да не могат да четат и да водят нормален живот. Всички разбирате каво означава това, да не говорим за човек, за който фотографията е нещо толкова любимо и приятно. От месеци тотално зарязах снимките. Ако въобще мога да се пошегувам в този момент, тези петна са като прах пред матрицата, който непрекъснато се движат и са просто кошмарни.
Въпросът ми е дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем или някой негов близък да е преживял такова нещо. Всякаква информация би ми била полезна, просто търся нещо за което да се хвана, някака насока, която до този момент не съм видяла, в която да търся проблема. Наистина съм много притеснена за зрението и за бъдещето си и дори само морална подкрепа ще ми е от полза.
|
|