Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как архивирате (пак)
Автор: PeterPAN   
Дата:   30-05-12 07:21

Та днес установих че един чисто нов ХардДиск УСБ3.0 на който бях прехвърлил всички архиви и си отлежаваше в гардероба е сдал багажа, я има 10 часа работа я не....

Отговори на това съобщение
 Re: Как архивирате (пак)
Дата:   30-05-12 07:23

Добре че повечето неща ги имам на различни места, но пак трябва ги подреждам, определено мисля да направя и малко БЛУ РЕЙ архиви доп. или онлайн на 2 различни места+криптиране

Последните архивни ДВД-та от преди 10г се оказаха все още живи, при добро съхраняване[cool]

[smilie11]

Автор: vinse   
Дата:   30-05-12 07:41

Няколко харда в RAID, макар че и тогава гаранцията не е 100% ако NAS-а го изтреска тока, за това съм го сложил и зад UPS.

Дата:   30-05-12 08:13

диска е такъв, развърта чува се как тракат главите и спира, чудя се дали е проблем с електрониката, въобще не го открива УСБ-и то...

https://photo-forum.net/static/forum/2012-05/pqhd2501.JPG
http://adora.bg/img/OBIAVI/350_ob_IMG_129301793711777_CY5000ARD.jpg

500Г УСБ 3.0

ще прежаля гаранцията май и ще го разчастя от кутийката да видим, някой имал ли е такъв проблем, скоро видях още 2 с подобен проблем от същата марка ма не обърнах внимание за съжаление, явно са дървета.... WD ...

Дата:   30-05-12 08:17

с домашния нас ме притесняват крадците, и без това спостоянно се купуват дискове през година май по добре да се инвестира в виртуален сървър някъде...

Дата:   30-05-12 09:45

Ако от харда се чува кликащ звук, значи е нещо по механиката. Ако данните в него са ти важни е добре да го занесеш на хора, които се занимават с поправка на хардове, за да му подменят развалените чаркуляци. Процеса по ремонт на харда обикновено излиза няколко стотин лева.
Има и друг вариант, но той е само за случай, когато данните не са кой знае колко важни, защото имаш общо взето само един шанс да извлечеш информацията след което е много вероятно харда да се повреди дори и още повече. Взимаш една торбичка, която се запечатва и слагаш в нея харда - после го мушваш във фризера и го оставяш няколко часа да преседи. Вадиш го и по възможно най-бързият начин го включваш към комп, за да извлечеш информацията, преди харда да се е стоплил. АКО харда бъде разпознат и виждаш файловете в него обикновено имаш не повече от 30 минути за да извлечеш информацията от него преди да се повреди (перманентно). Шанса този метод да проработи е 50 на 50 - аз съм успявал с някои хардове и не съм успявал с други.

Автор: tonal   
Дата:   30-05-12 10:09

NAS Raid ,
2 диска огледално
това е решението
Има ги и на USB

Дата:   30-05-12 10:17

Чувал съм го този метод, сега е момента да го пробам....

странното е че един колега се е сблъсквал с няколко такива загинали чисто нови... явно са си калпави, отварял бил един вътре на платката електрониката била дирктно usb-3.0 без преходник....

явно преди да се ползва диска за архив трябва се тества в раница, хладилник, плеър и да навъри поне-100 часа работа и няколко форматиранета....

Автор: Vinsent   
Дата:   30-05-12 10:22

PeterPAN написа:

> диска е такъв, развърта чува се как
> тракат главите и спира, чудя се
> дали е проблем с електрониката,
> въобще не го открива УСБ-и то...
>

След преминаване към виндовс 7, сега в една такава кутийка компа не познава че има диск. Мака обаче го познава и чете от него.

Автор: tonal   
Дата:   30-05-12 10:30

Диск се тества с яко четене-писане поне 3-4 часа ,
и е добре да не загрява много , вземе ли да загрява си отива.

Hiren's Boot disk - ще прочете диска ако въобще е възможно.
Вътре има доста полезни програмки все някоя ще го види както трябва.

Автор: sirkhann   
Дата:   30-05-12 10:35

И аз съм с WD външен, имам скрипт към robocopy. Нещо ми беше отказал тия дни да припалва, оказа се, че само с неговото си USB кабелче тръгва. С онзи, двуметровия, който ми е към четеца за карти, не ще.

Автор: n1x0n   
Дата:   30-05-12 10:49

Истината с архивирането в момента е една - индустрията загърби любителите на фотографията и видеото. Няма сигурно решение, което да е ценово достъпно за широкият кръг фотографи.

Дата:   30-05-12 10:50

Харда го пускаш през някаква диагностична програма, когато го купиш и ако покажи, че е ОК няма смисъл да го мориш да го тестваш повече. Може да гръмне след 5 дена и да няма никакъв симптом преди това може да гръмне и след 5 години. Хардовете произведени тая година (или поне тези произведени от WD) са бомба със закъснител, която по-вероятно е да гръмне скоро отколкото късно. В момента сякаш е по-безопасно да се купува самсунг или хитачи, лошото е че и двете марки трудно се намират в момента, е аз си търсех няколко зелени самсунга за един RAID ама на пазара няма, на всякъде ми предлагат WD и Сийгейт - аре не мерси.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.