Автор: ejko
Дата: 03-05-12 15:31
Ами как да ти кажа..., ако си свикнал на градове като Рим или Париж, или Лондон, може и да се разочароваш от гледна точка на забележителности. Но като град е някак жив и хубав.
Има добра indie сцена, може да посетиш някой барове, да се разходиш из улиците и това спокойно да е по-интересно, отколкото да отидеш до Статуята на свободата... Тя е малко по-голяма от Альоша, но пък има опашка за нея и пътуване с корабче..., ще ти отидат към 3 часа и не че е лошо, просто не е кой знае какво... Иначе пътуването с корабчето е ок...:))) Има една зоологическа градина..., мисля, че в Бронкс беше..., там е хубаво...
Поиграй фризби в Сентрал парк с местните (така да ги наречем)..., според мен по-добре отколкото да препускаш и да гледаш Wall Street и т.н.
Единственото е че Метрополитън е невероятно място и ако имаш интерес му отдели време...
Аз бих станал сутринта към 5-5,30 и бих тръгнал да слизам към центъра на манхатан, да видиш как си мият улиците хората от бакалиите, как си подреждат плодовете..., някак ми се видя много красиво. Тогава още нямах фотоапарат, но сега не бих го пропуснал- едно такова как се събужда градът, които никога не спи...
Ако имаш желание да се катериш на Емпайър Стейт, го направи в края на деня да видиш града и светъл и със запалени фенери:)))
Макар че ако си ходил в Пекин може да не ти е много интересно да се катериш да гледаш светлинки :))))
Бруклин Бридж е интересен, защото е един такъв старовремски и немодерен и си представяш как са го правили бачкаторите, когато ние сме вдигали Априлско въстание (примерно)
Като цяло разхождай се и се наслаждавай..., това е Америка, там освен природни забележителности няма нещо, което да не можеш да си позволиш да изпуснеш. Но не усетиш ли града и може да си много разочарован, предвид че там е малко различно отколкото тук. На мен ми трябваха поне няколко месеца докато спре да ми се струва гадно в Щатите...
|
|