Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Четец за електронни книги
Автор: Anete   
Дата:   20-02-12 18:05

Трябва да купя това нещо. До десетина дни. Опитвам се да се ориентирам по отношение на марки, модели и начини на доставка. Знам, че имаше теми преди, но понеже се появяват новости на пазара, бих помолила за актуална информация към момента и съвети - какво да гледам и какво да търся.

Отговори на това съобщение
 Re: Четец за електронни книги
Автор: kiromn   
Дата:   20-02-12 18:14

Киндъл е машината, особено ако има как да го вземеш от щатско.

Автор: Vinsent   
Дата:   20-02-12 18:27

В книжарниците Хеликон продават няколко вида, но не знам дали са добри и цените дали са правилните.

Автор: odut   
Дата:   20-02-12 18:53

Kindle е доста добра устройство. Виж тук http://myebook.bg/

Публикацията е редактирана (20-02-12 18:54)

Автор: gorbi   
Дата:   20-02-12 20:11

освен това пусни тук търсачката - има доста теми, поне 10 ...

Автор: stoyan_5   
Дата:   20-02-12 20:12

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=1860054&t=1860054

Автор: Anete   
Дата:   20-02-12 20:26

Стояне, много благодаря [thankyou] [beer] [beer] [beer] .
Аз търсих "четец" , но излизаха по-стари теми. Тази ще свърши работа. Осигури ми четиво за два дни [smilie5] .
Ти какъв взе, откъде и за колко ?

Дата:   20-02-12 20:34

Аз чакам един от щатско

Публикацията е редактирана (20-02-12 21:15)

Автор: ivanov.10   
Дата:   21-02-12 23:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: autosvet   
Дата:   21-02-12 23:41

Иванов пълни глупости говориш - Чета си всичко от читанка до руски епъб-ове след конвертиране до моби което пък става елементарно. Престижиото са устройства с по-лошо качество сравнени с Киндъл, Нук, Кобо или Сони.

Амазон през Ви-Фи-то нямат достъп до устройството, само през 3 Жи-то и то веднъж направиха тая грешка и стана голяма дандания та вече не пипат.

Автор: n1x0n   
Дата:   21-02-12 23:43

Иванов пълни глупости говориш

Навик му е, точно по тази тема. [smilie3]

Автор: ivanov.10   
Дата:   21-02-12 23:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: autosvet   
Дата:   22-02-12 00:09

Ако толкова те тресе параноята - всичко копираш на компа и не връзваш четеца към мрежата може и да го отвориш да изтръгнеш чипа за безжичната връзка и свалиш сим картата.

Киндъл тъч доставят вече и до България. Сони Т1 също е добра алтернатива.

Автор: ivodam   
Дата:   22-02-12 07:49

Anete: Таблет е решението.

[smilie7]

Дата:   22-02-12 08:05

Таблета за друго.
За четене си трябва ел. книга.
Става въпрос за умора на очите и издръжливост на батериите.

Дата:   22-02-12 08:09

Батерията на айпада държи достатъчно дълго, а тая глупост, че се уморявали очите от таблетите, че знам откъде се появи и защо толкова упорито се повтаря. Напротив, мен едва не ме заболя глава преди няколко дена, когато една вечер се опитах да прочета някакъв напечатан текст на нормалното осветление в стаята. [smilie2] Ако не си сложиш настолна или нощна лампа, или специално насочено осветление, не можеш да четеш книга или четец с електронно мастило вечер. [smilie23] Тия неща, четците, съм ги признал за плажа, ма колко дена повечето от вас прекарват на плаж годишно?

[smilie7]

Автор: Marillion   
Дата:   22-02-12 08:41

Анет, силно ти препоръчвам да разгледаш всички устройства на Kindle. Всичко се чете на тях с елементарно конвертиране.

/офф
Иво, не приказвай глупости. Когато започнеш да четеш постоянно книги на ел.устройства, тогава давай мнения.

Аз чета от 2007 год. и съм минал през телефони, лаптоп, таблет и четец и мога да ти кажа, че докато не барнеш Kindle и не ползваш повечко време няма как да разбереш разликата.

А на плажа ги ползват за гъзария.

Таблетът е измислен да си вършиш работата в движение, а не да четеш книги на него. Все едно да се качиш на ферари, за да минеш 100 метра до най-близкият контейнер, за да си изхвърлиш боклука.

Автор: Djogata   
Дата:   22-02-12 08:45

Не съм съгласен с Марилион.

Първо, сигурен съм, че Иво е пробвал Киндъл.

Второ, според мен таблетът е играчка, а не средство за вършене на работа в движение.

[beer]

Дата:   22-02-12 08:52

Имам малко лаптопче НР2133.
Чете се и на него, но не е същото ...
Лаптопа трябва да е на подложка без покривки за да се охлажда, а на ел. книга й е все тая къде и как ще я завъртиш докато я четеш ...
Има и умора на очите с лаптопа - ще има и с таблета.

Дата:   22-02-12 08:53

Да, имал съм Киндъл и го разкарах точно по гореописаните причини. Но ако пуснат нов добър Киндъл на 10 инча, ще си взема за четене навън, там таблетите не са подходящи, щото само се оглеждаш в екрана. Не виждам защо да е гъзария.

Джога, таблетът не е само играчка. В момента съм в отпуска, но така или иначе няма кой да работи с немските клиенти. Получавам си пощата в движение, гледам си документите на пада без проблем и отговарям. И се върши работа доста.

[smilie7]

Автор: evelinster   
Дата:   22-02-12 09:42

Киндъл е едно от най-добрите устройства, но ако искаш да четеш електронна книга от български магазин няма да стане защото не поддържат амазонския ДРМ.. (поне при библио.бг е така

Как да чета електронни книги в ePub на моя Amazon Kindle?

Книгите в ePub формат ( или най-универсалния формат за електронни книги ), защитени с DRM на фирмата Adobe (adobe.com) и закупени от Библио.бг или от който и да е друг сайт, са несъвместими с вашия Amazon Kindle. Фирмата Amazon е разработила своите устройства по такъв начин, че да са лесно съвместими с книги закупени от нейния сайт и в същото време да няма лесен начин на обмен с други търговски системи.

На вашия Kindle може да четете книги в ePub, без DRM и закупени от Библио.бг. За целта изберете такава книга, която не е означена с DRM. Amazon Kindle отваря файлове във формат PDF, но за файлове ePub е нужно да ги конвертирате до .mobi формат ( може да го направите с безплатната програма Calibre ).

Ако ще купуваш книги от амазон или ще си четеш хилядите книги от читанката няма проблем.

Другото за киндъл е 3G-то. Напълно излишна опция, пускал съм го 2-3 пъти колкото да видя дали работи още.

Дата:   22-02-12 10:13

3G-то
Може ли подробности за тази опция - какво представалява?

Дата:   22-02-12 10:18

3Г-то е на практика вграден ГСМ. Слагаш сим-карта и имаш Интернет през мобилен оператор. При положение, че съвременните смартфони предлагат тетъринг с две пипвания, е напълно излишна екстра, която струва немалко пари.

[smilie7]

Дата:   22-02-12 10:20

И един не по-малко тъп въпрос.
Може ли да се четат книгите дето ги има в торентите?
Като не може да се купуват всички ...

Автор: orlindraganov   
Дата:   22-02-12 10:21

Имам и един друг въпрос - като имам книгата на хартия, мога ли да си я данлодна безплатно, защото не си купувам хартията и кориците, а творчеството?

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.