Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Препоръка за таблет
Автор: christal   
Дата:   17-02-12 01:12

Здрасти, трябва да взема един таблет с по-голям екран, но не разбирам особено от спецификациите.
Ще се ползва за браузване в нета, за HD филми и музика и леки задачки като съставяне на таблици и смятане на доходи.

Това, което искам, е да има необходимите кодеци и да не се окаже след време, че му липсва кодек за DTS звук, например.
Задължително да е с новите стандарти Wi-fi.
Вградените камери не ме вълнуват, но бих искал да има колони за малко по-добър звук. Има ли такива?
С каква OS e по-добре?
Какъв бихте препоръчали?

На последно място, повече от 900 лв. не бих дал за таблет, така че нещо в тия граници.

Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за таблет
Автор: dikimee   
Дата:   17-02-12 02:38

Вземи си iPad 2. Преди имах Galaxy Tab 10.1 (най-доброто от Андроид таблетите за момента), обаче още има да напредват, докато настигнат iPad-a. Андроида ме кефи, ама при таблетите просто няма как да излъжа и да кажа, че е по-добър.
16GB версия с WiFi се намира за по 750лева "втора ръка" (тоест купен с цел продажба, или ползван 1-2 седмици). Вече има и jailbreak, тъй че ако искаш, може да не платиш и стотинка повече.

Другия вариант е Galaxy Tab 10.1 (НЕ 10.1v ), също много приличен таблет.

Дата:   17-02-12 02:43

Аха, мерси. Какво е това jailbreak?

Автор: Diandimov   
Дата:   17-02-12 02:53

Това е което юзърите на епълски продукти правят за да работи изделието.

Автор: djfroggy   
Дата:   17-02-12 06:45

Вземи си Asus Transformer Prime. Малко е скъпичък, но смятам,че си заслужава. Хардуера е доста мощен за таблет. Никакви проблеми с ХД филми,а може и да се "превръща" в почти пълноценен лаптоп.

Автор: stoyan_5   
Дата:   17-02-12 08:56

... за HD филми и музика казваш?
Таблетите колко памет имат?

Автор: georgivelev   
Дата:   17-02-12 08:57

iPad 3 другия месец.

Автор: ken   
Дата:   17-02-12 09:13

Още един глас за Asus Transformer Prime.

Автор: burkancho   
Дата:   17-02-12 09:23

MOTOROLA XOOM от два месеца го ползвами съм много доволен.
С Android Honeycomb e. Екрана е HD 32GB, 3G e. Има и слот за карта (аз му сложих още 32 [smilie25]) [cool]

Автор: chill   
Дата:   17-02-12 09:50

Това е таблетът днес:
Asus Transformer 2 Prime TF201

Автор: gorbi   
Дата:   17-02-12 10:07

да, тоя който chill показва е супер за парите си...
IPAD -a е хубав таблет, но има доста ограничения - трябва да си купиш допълнително usb, много трудно ползваш мрежови ресурси, нямаш флаш... Иначе с него се работи много по-бързо и удобно от с андроид поне според моя опит с двата вида таблети.

Стоян5 - на 512 МБ таблет G9 с 1000 hz процесор HD некомпресирано видео от камера хвърчи без забележки :) За филми въобще да не говорим...

Автор: serjy   
Дата:   17-02-12 10:34

имам 7инчов самсунг, но ми се ще да е малко по-голям. в същото време на тегло и този ми е тегав, 10 инчовите ми се виждат огромни и не особено практични и ако трябваше да избирам сега, бих се спрял на 8.9инчов самсунг с 3G.

Автор: ivodam   
Дата:   17-02-12 10:47

На асуса е много лоша картинката... освен това всички таблети с Андроид ги правят много издължени, широкоекранни, което не е удобно за четене на книги и браузване в нета.

[smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   17-02-12 10:48

КАкво приложение за електронни таблици ще ползва Кристал на препоръчваните таблети?

Автор: vinse   
Дата:   17-02-12 10:52

Transformer Prime с инсталиран ICS върви мнооого мазно. При първата партида на Prime обаче се рапортува, за проблеми с GPS (кофти обхват), не съм сигурен за причината обаче, някои казваха, че проблемите с обхвата са заради металния корпус на таблета, други казваха, че са софтуерни и ще бъдат отстранени с фикс - не нам каква е истината [smilie21]
хубавото на трансформъра е, че може да му хакнеш една клавиатура и да го ползваш като нетбук ако искаш. Тогава може да докараш до 18 часа работа на батерия
иПад-а е по-удобен за държане и батерията му държи една идея (10 часа ако добре си спомням) повече, всичко останало е по-зле отколкото при трансформъра [smilie7]

Дата:   17-02-12 11:57

Дисплея на пад-а е много голямо предимство. Това вади най-правилните цветове, които някога съм виждал на мобилно устройство. Перфектен за преносимо портфолио примерно.
Иначе както казах с един клик се "хаква"/jailbreak и повече не се плаща нищо.

Автор: tantris   
Дата:   17-02-12 12:21

Ако си абсолютно убеден, че няма да гледаш флаш видео и да ползваш флаш апликации - IPad. Аз имам Галакси Таб 10.1 - отначало му се нервих, но сега си го обичам и не бих го заменил за ябълка.

Дата:   17-02-12 12:49

Ми и аз го имах, изводите които си направих:
1) Таблета е само една идея по-"слаб" от iPad 2, не е твърде голяма разлика за да причинява безсъние.
2) Не харесвам таблети [smilie5]

Автор: ivodam   
Дата:   17-02-12 13:18

Асахи: На айпада използвам за екселски файлове приложението Numbers. Има и други, аз съм си доволен от това.

[smilie7]

Дата:   17-02-12 15:18

Да, мерси.
Този Галаси Таб има някакъв странен куплунг отдолу, а му липсва HDMI. Явно, защото е много тънък. Как би следвало да се свърже към голям телевизор, например? Май не може, а?
Асуса (или АсУс, както е правилно, щото на английски звучи като "задници") явно е по-добър. Айпада май е с диоден екран, очевидно е по-добър от LED беклайт.
Асахи, ще се ползва, каквото има под ръка. Всъщност, таблета не е за мен.

Автор: vuzhy   
Дата:   17-02-12 15:23

Мисля че в момента при Андроидите Асус Трансформър и Моторола Xoom 2 Media Edition са най-добрите предложения. С трансформъра съм работил. Предимствата му са че ако се закупи клавиатурата(докинг станцията) получаваш почти лаптоп, огромна батерия и USB към което можеш без проблем да закачаш мишка и кард рийдъри или флашки. Като ОС аз предпочитам андроида. Трябва да прецениш дали ще ти е удобен, понеже е с 16:9 или 16:10 екран. IPad-а никак не е лош. Неговия екран 4:3 ми е доста по-удобен. Мисля че новото Галакси Таб също е с екран 4:3, но не съм сигурен. Не ми допадат устройствата на Самсунг. Май няма грешен избор, просто трябва да ги пробваш и да видиш кой ще ти е най-удобен.

Дата:   17-02-12 15:50

Галаксито нямаше никакви портове, доколкото си спомням, освен някаква proprietary джунджурия отдолу.

И iPAD, и Galaxy Tab 10.1, и Tranformer Prime са с IPS дисплей.

Нито един от горните не е с AMOLED.

Galaxy Tab 7.7 е с AMOLED.

Публикацията е редактирана (17-02-12 15:52)

Автор: valen_tin   
Дата:   17-02-12 15:50

christal написа:

> Айпада
> май е с диоден екран, очевидно е
> по-добър от LED беклайт.

OMG [smilie10] [smilie10] [smilie10]
[smilie18] [smilie18]

Дата:   17-02-12 15:53

Само на Нейви АйПада е с диоден екран. [thankyou]

Автор: orlindraganov   
Дата:   17-02-12 15:53

Не са ли с лампови? От толкова много теми всичко ми се омеша...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.