Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся съвет относно странен досадник
Автор: Prakticar   
Дата:   04-01-12 18:34

Здравейте,
Когато преди 11 години купувах апартамента не предполагах, че ще наследя толкова много „история”. Някога, при предишния собственик имало някакъв квартирант, който отдавна не живее тук.
Въпреки това досега са го търсили два пъти от полицията, два или три пъти от съда, безброй пъти от Мтел, а напоследък и три пъти от частни съдебни изпълнители във връзка с някаква неплатена сметка към Мтел.
Ето – сега са ми лепнали на вратата някакво заплашително съобщение със сигнално червена лепенка „уведомление за цесия” заплашват с изземване на имущество, принудително събиране и т.н.
Естествено, обадих се веднага да обясня, че няма такова лице, обещаха да не ме безпокоят повече, ама как да им вярвам?!
Досега два пъти съм се обаждал, два пъти съм обяснявал (това е трети път), два пъти са обещавали да не ме безпокоят повече, а файда никаква!!!
Да не ми нахлуят някой ден докато ме няма и да грабнат нещо че да му изплатят на онзи келеш задълженията?
Самият индивид не ме интересува, не ща да го виждам, не ща да го чувам.
Искам да спрат да ме безпокоят.

Въпроси:
1. В рамките на действащите правила как да спра този тормоз?

2. Ами ако действително човекът все още има адресна регистрация в моя имот?

2.1. Къде и как да проверя дали има чужди хора с регистрация при мен?

2.2. Ако (пази Боже!), се открие, че има чужди хора с адресна регистрация при мен, как да изискам заличаването й?

Отговори на това съобщение
 Re: Търся съвет относно странен досадник
Автор: slivenski   
Дата:   04-01-12 18:38

2. Ами ако действително човекът все още има адресна регистрация в моя имот?

2.1. Къде и как да проверя дали има чужди хора с регистрация при мен?

2.2. Ако (пази Боже!), се открие, че има чужди хора с адресна регистрация при мен, как да изискам заличаването й?

---------------------------------------------------------

Ами май трябва да се отида в общината и да се подаде молба да бъде заличен. Но това трябва да го направи собственикът на имота. После евентуално в полицията.

Автор: RAFA   
Дата:   04-01-12 18:56

За съжаление ако е регистриран в твоя имот,може да се налага и да доказваш , че вещите са си твои. Абсурд е знам ама ....[smilie23]. Но не вярвам след обяснение някой да ти направи проблем , имам предвид съответните органи ...

Публикацията е редактирана (04-01-12 18:57)

Автор: n1x0n   
Дата:   04-01-12 19:21

За съжаление ако е регистриран в твоя имот,може да се налага и да доказваш , че вещите са си твои.

Няма такова нещо. Невинност не се доказва... дори при българското правосъдие.

Отиваш директно в полицията и завеждаш жалба за тормоз против Мтел и останалите участници в карнавала. Ако ти ги лепят по вратата и стената тези бележки - можеш да добавиш и оплакване за увреждане на частна собственост.
Взимаш копие от жалбата и я изпращаш заедно с входящият номер от РПУ-то на всички. Най-добре с обратна разписка.

Автор: rumenn   
Дата:   04-01-12 19:28

направи това ноето n1x0n казва..да говориш със самите досадници (Мтел..и др) няма никакъв смисъл, ще продължат да досаждат каквото и да обещават..междувременно в общината (в ГРАО мисля) трябва да могат да ти дадат информация кой е регистриран на тоз адрес..

Публикацията е редактирана (04-01-12 19:33)

Автор: asahi   
Дата:   04-01-12 19:35

Радвам се, че този път Никсъна мисли като мен.

Автор: J0R0   
Дата:   04-01-12 19:41

1. С договор за наем можеш да си регистрираш постоянен адрес по лична карта. Логично е, не всеки е длъжен да има собствено жилище.
2. Договорът за наем е една хартийка подписана от двама души, няма заверки, няма печати или други официалности. С тая хартийка се сдобиваш с най-официален документ в РБ - лична карта.
3. Не знам как някой журналист не се е усетил да си напише една такава хартийка и да си извади лична карта с постояенен адрес на бул. "Дондуков" 2, или хайде че там може да се сетят, но примерно на личния адрес на ББ в Банкя :)
4. После с тая лична карта отиваш в Техномаркет или друг голям магазин, дето те чакат още на вратата с предложения за кредити, пазаруваш колкото ти душата иска, а сметките се получават в Министерския съвет.
5. Ако стане много напечена работата - продаваш цялата история на медиите, като едно перфектно журналистическо разследване, в което си участник.
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-01-12 19:49

"1. С договор за наем можеш да си регистрираш постоянен адрес по лична карта. Логично е, не всеки е длъжен да има собствено жилище."

От известно време е по-сложно. В служба ГРАО се ходи с договор и хязяин с нотариален акт. Като вадих лична карта на сина ми ходих да търся нотариален акт, представяш ли си?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-01-12 19:54

Днес гнусните досадници от Мтел ми звъняха 4-5 пъти точно докато снимах. Хем ги прекъсвам нихната верица и продължават да ги ...[smilie9]

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Ще ме накарат ей така напук да си прекратя договора и да ида при друг оператор.

Дата:   04-01-12 19:55

И другите ще звънят.

Автор: klez   
Дата:   04-01-12 20:02

asahi, това доколкото разбрах важи само за някои квартали.
Аз съм на квартира и също ходих със хазяина в общината да сменям лична карта. Наистина искаха той да носи копие от нотариален акт и да попълни декларация.
Но доколкото ми обясниха това е наскоро въведено и само за студентски град (и евентуално още някой друг квартал).

Не навсякъде е така, на доста места може само с договор за наем

Дата:   04-01-12 20:09

Тцъ, не е.

ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ

Чл. 92. (1) (В сила от 1.01.2000 г., предишен текст на чл. 92 - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Адресната регистрация се извършва от кмета на общината, на района или на кметството или от определени от тях длъжностни лица при заявяване от лицето.

(2) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) За извършване на адресна регистрация лицата представят един от следните документи:

1. документ за собственост;

2. договор за ползване на имота за жилищни нужди.

3) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) За извършване на адресна регистрация се представя и писмено съгласие на собственика чрез декларация по образец, подадена лично пред органа по ал. 1, или с нотариална заверка на подписа.

(4) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Органите по ал. 1 съхраняват копия от документите по ал. 2 и 3 за срок 5 години.

Автор: klez   
Дата:   04-01-12 20:27

яясно това е от 2011, аз 2010 сменях адресна регистрация затова съм се заблудил [smilie24]

Автор: e-mil   
Дата:   04-01-12 20:29

"Не знам как някой журналист не се е усетил да си напише една такава хартийка и да си извади лична карта с постояенен адрес на бул. "Дондуков" 2, или хайде че там може да се сетят, но примерно на личния адрес на ББ в Банкя :)"

"Господари на ефира" още преди 7 години извадиха лични карти с домашните адреси на президента и вътрешния министър. [smile]

Автор: mihajlov2   
Дата:   04-01-12 20:47

Точно преди една година имах подобен проблем с някаква леля от някакво асеновградско село, която се беше регистрирала на адреса на жилище на жена ми в Пловдив. И един ден на вратата бяха лепнали изпълнителен лист от частен съдебен изпълнител, който я търсеше за някакви неплатени сметки. Работата се приключи по следния начин - с адвокат отидохме в кантората на съдебния изпълнител, където след преговори между адвоката и шефа на кантората, под диктовката на адвоката собственичката на имота – т.е. жена ми, написа собственоръчно декларация, че не познава въпросното лице и никога не му предоставяла имота под наем, нито е давала съгласие да живее там под никакъв предлог. Естествено че правата върху имота се доказват с нотариален акт. И с това проблемите приключиха.
Затова съветът ми е - посъветвай се с адвокат. Явно ще се наложат контакти и със съдебния изпълнител, и с полицията, а може би и с юристите на МТЕЛ.

Автор: bleuetoile   
Дата:   04-01-12 20:50

Пиши на Омбудсмана и на КЗПотребителя.

След като се накараш хубаво на клиентските номера за оплаквания на всички, дет са те тормозели по веригата.

http://www.kzp.bg/
http://www.ombudsman.bg/

Ще ги разкараш завинаги кат нищо. Мани я полицията [smilie7]

Автор: lillia   
Дата:   04-01-12 20:55

Брей, кат заговори това ми е толкова познато.
В една от квартирите ни, беше регистриран някакакъв ИВО.
Тоя ИВО ква беля беше. Много пъти го търсиха от икономическа полиция и кви ли не полиции. За мой лош късмет, моя изперкал съсед който беше и гей, викаше на мъжа ми ИВО, а той се казваше МИРО. Та веднъж докато си разговарям с едно от поредните ченгета на вратата, съседа идва, а аз тамън бях казала, че вкъщи няма ИВО и оня перко съседа ми вика ИВО тука ли е. Цирк. Ходи казвай, че нямаш сестра после. Макар че той казваше ИВО и на мъжа на съседката ми, а мъжа и се казваше колкото и да е странно пак МИРО[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: vassilk   
Дата:   04-01-12 21:10

Капитализъм.....

Автор: J0R0   
Дата:   04-01-12 21:25

"Господари на ефира" още преди 7 години извадиха лични карти с домашните адреси на президента и вътрешния министър.

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Eмо, евала на "Господарите" :)
Пропуснал съм го (щото рядко гледам ТВ)
[thankyou]

Дата:   04-01-12 21:30

Разискваните проблеми не са обект на потребителските права.

Автор: bleuetoile   
Дата:   04-01-12 21:37

Обект са, ако тормозеният междувременно от своя страна е клиент на някой от тормозещите го - например Мтел.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.