Автор: Prakticar
Дата: 04-01-12 18:34
Здравейте,
Когато преди 11 години купувах апартамента не предполагах, че ще наследя толкова много „история”. Някога, при предишния собственик имало някакъв квартирант, който отдавна не живее тук.
Въпреки това досега са го търсили два пъти от полицията, два или три пъти от съда, безброй пъти от Мтел, а напоследък и три пъти от частни съдебни изпълнители във връзка с някаква неплатена сметка към Мтел.
Ето – сега са ми лепнали на вратата някакво заплашително съобщение със сигнално червена лепенка „уведомление за цесия” заплашват с изземване на имущество, принудително събиране и т.н.
Естествено, обадих се веднага да обясня, че няма такова лице, обещаха да не ме безпокоят повече, ама как да им вярвам?!
Досега два пъти съм се обаждал, два пъти съм обяснявал (това е трети път), два пъти са обещавали да не ме безпокоят повече, а файда никаква!!!
Да не ми нахлуят някой ден докато ме няма и да грабнат нещо че да му изплатят на онзи келеш задълженията?
Самият индивид не ме интересува, не ща да го виждам, не ща да го чувам.
Искам да спрат да ме безпокоят.
Въпроси:
1. В рамките на действащите правила как да спра този тормоз?
2. Ами ако действително човекът все още има адресна регистрация в моя имот?
2.1. Къде и как да проверя дали има чужди хора с регистрация при мен?
2.2. Ако (пази Боже!), се открие, че има чужди хора с адресна регистрация при мен, как да изискам заличаването й?
|
|