Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За благотворителността... и за хейтърството
Автор: Knartist   
Дата:   20-12-11 15:29

За първото - България в дъното по благотворителност в света

За второто - освен че се подразбира от първото, вероятно моменталически ще се афишира и тук... особено след Съгласно проучването най-благотворителната държава в света е САЩ. Ирландия е на второ място, а на трето - Австралия

Отговори на това съобщение
 Re: За благотворителността... и за хейтърството
Автор: tantris   
Дата:   20-12-11 15:30

Ми творят си благинки хората[smilie6]

Автор: lumix   
Дата:   20-12-11 15:32

"Съгласно проучването най-благотворителната държава в света е САЩ"

Естествено! Едно време беше СССР![cool]

Дата:   20-12-11 15:39

Дааам, точно сесесерето е било... наравно със Ким-ландия - там даряват по 1000 жълъда на човек вероятно (то щото строевете им са самото съвършенство и всеки получава всичко необходимо, докато при гнилите капиталисти е друго...

Точно вляво свързаните статии са интересни - при население към/около 300 милиона, американците са дарили близо 300 МИЛИАРДА - по 1 000 на човек.

Понеже става въпрос НЕ САМО за пари, а и за поведение, за дейности, аз няколко пъти говорех за човещината в други страни и за щастливото ми пребиваване в Белгия - с приятелски настроени хора, готови да ти помогнат... а не с темерутски физиономиЙ [smilie23]

Така де, нека да е коледно...

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/gqap7055.JPG
http://noni1914.hit.bg/razni/xmas.jpg

Автор: мара   
Дата:   20-12-11 15:41

ква ти е тезата, викаш?

Автор: elrisha   
Дата:   20-12-11 15:46

Който е тръгнал да се занимава с какъвто и да е тип благотворителност може да каже също,че сме нейде из последните класации. Иначе на думи сме номер 1 винаги!!!

Хората у нас са бедни,но пък не са малко и богатите..Склонни са да пуснат смс за 1.20лв. и смятат,че с това са измили очите на Господ и успокоили съвестта си за няколко години напред!

В интерес на истината,точно по-бедните дават повече!

Абе......какво да пиша..........

Дата:   20-12-11 15:47

маре, не викам, ама ти разправяше, че ужким си била нещо зацепваща... сега пак бях за малко навън - до пощата... и пак ми беше културен шок - защо никой не ми се усмихна... е, една баба ми каза "благодаря, момче" като й отворих вратата...

Онези страни, които ви учеха едно време, че са "лошите", са страни на хора, на Човеци, които те карат да се чувстваш като такъв... и да се чувстваш вкъщи, сред свои, сред Човеци, а не сред тъмни балкански субекти... та, то си е явно мое де, носталгия си ме гони по истинската ми Родина - както се знае от векове, ubi bene ibi patria [beer]

Автор: sunnyshot   
Дата:   20-12-11 15:48

До колкото чета, милиардерите са най-големите филантропи/благотворители.

Когато трудно си плащаш парното, закъсваш и с филантропията.

Автор: lumix   
Дата:   20-12-11 15:48

Knartist май живееше в САЩ? ....[cool]

Автор: jivkojj   
Дата:   20-12-11 15:51

САЩ що демокрация са дарили по света еййй. И царевица. Какво знаете вие. И все така .. безкористно [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-12-11 15:51)

Дата:   20-12-11 15:52

elrisha, направих едни бързи (и, разбира се, само ориентировъчни) изчисления - там са 1000 долара на ВСЕКИ човек (+ бебета и други неработещи, които са близо половината).
Демек около 2000 долара при средна заплата май към 38 000 ли беше годишно... тук ако годишната е към 7000, значи би трябвало поне по 140 лв от всеки работещ... НО, ПАК - парите са само ЕДНА част от цялото... другите части са ми много по-важни на мен поне [smilie8]

Дата:   20-12-11 15:55

Велкъм, американофобчета, вий усмихвате ли ми се по улиците, предлагате ли ми да ми помогнете ако изглеждам объркан пред някой надпис на улица, добри и безкористни хорица? [smilie3] [beer]

Дата:   20-12-11 15:55

Темата не е за УСА. Пък и колко знаеш ти за УСА и хората в нея?

Темата е за красотата в собствения двор [shtrak]

Дата:   20-12-11 15:57

Темата не е за УСА.

Е как да не е. В първия пост е изпляскано гордото:
най-благотворителната държава в света е САЩ.

Аз само съпоставих моите наблюдения със статистиката [smilie5]

Дата:   20-12-11 16:02

Съни, ти пък какво знаеш за България и за хората в нея... или за което и да било място и за които и да било хора [smilie11]

jivkojj, за теб е още в заглавието, то нали това те привлече [beer]

Дата:   20-12-11 16:05

Knartist, възхвалявам ли благотворителната нация, възхвалявам. Къде хейтвам?! Не разбирам що мрънкаш сега [smilie21]

Дата:   20-12-11 16:08

Как шъ мрънкам бре - виж, че само намигваници и наздравици пускам [smilie3] [beer]

Автор: мара   
Дата:   20-12-11 16:10

ми на, руса съм [smilie18] безумиците трудно зацепвам. свят широк - вър...

Дата:   20-12-11 16:17

300 милиона х 1 лв = 300 млн лева

8 млн х 1 лв = 8 млн лева

jivkojj,
не можеш да ги биеш в статистиката [smilie5]

Дори когато не отчиташ, че корпорациите и тези с парите дават доста повече от 1 лв [smilie5]

Knartist, аз поне знам, че нищо не знам [smilie3]

Дата:   20-12-11 16:22

sunnyshot, забрави още една дребна сумичка от 800 000 000 000, които САЩ дариха на Ирак в последните няколко години. Благотворителност от всякъде блика. Да им се чудиш на тесните връзки САЩ-Ирак.

Дата:   20-12-11 16:26

Гледам Дядо Мраз по-горе и си мисля за Коледна благотворителност, за палта и парно за бедните по празниците.

Ирак е друг ball game.

Дата:   20-12-11 16:32

Съни, ако го знаеше това, щеше да знаеш по какво си личи... ама то си е малко като Параграф 22 де - няма как наистина да го знаеш и наистина да ти проличи... ако разбираш... ако не - нема сми [beer]

Автор: ivanov.10   
Дата:   20-12-11 16:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 4given   
Дата:   20-12-11 19:18

Понеже имам преки наблюдения над американците, друго им е мисленето. Че са луди, луди са, но даряват много. От малки са с нагласата да дават за благотворителност, на някои детски рождени дни родителите ни казват, че не искат подаръци, а пари: част събраната сума отива за играчка, част се спестява и третата част се дарява. Децата си избират благотворителност: било то за бедни семейства, малтретирани котки или болни деца.
В училището на сина ми има детенце болно от рак и другия месец децата ще събират пари за него: всички монети, намерени вкъщи, отиват в училище в една голяма кутия за това дете. В края на месеца обиновено се стига до четирицифрена сума.
Често виждам групи ученици мият коли и всички събрани пари отиват за някаква кауза.
Начин на мислене просто.

Дата:   20-12-11 19:50

4given, а баш [smilie24]

Таз темичка може да се тълкува и като един вид провокация - и, както очаквах, не се обърна особено внимание, че има нещо повече от пари, което всъщност е хиляди пъти по-ценно, стига да оценяваш високо самия себе си и съответно собственото си време и енергия - не е работата само до това да пратиш набързо sms-чето, а да си посветиш ВРЕМЕ, ЕНЕРГИЯ, МИСЪЛ, ЕМОЦИЯ... да докоснеш хората не като им пратиш некви кинти за нула секунди, а като дадеш от самия СЕБЕ СИ [smilie24]

Има неща, които повечето българи не могат да вденат... да де, както каза - въпрос на мислене.
Ей тез юнаци определено са милионери и спокойно могат да метнат по някое левче... а са всъщност съвсем нормални и семпли хорица, макар и успешни - не са ултра префърцунени интелигенти, но по никакъв начин не са и длъжни да дават каквото и да било на когото и да било... колкото и да са семплички "хора от народа" (а и защото там семпличкият народ е нещо съвсем друго), редовно правеха сума ти неща за благотворителност - за пожарникари, за военни ветерани, ходеха по старчески домове (нещо често срещано - пак - не да им подхвърлиш някакви кинти, а да си посветиш СОБСТВЕНОТО ВРЕМЕ И ВНИМАНИЕ) на тези хора...

American Chopper
(Поради досега ми с българската профанизация мога да заподозря в аванс как някой ще заподозре как всичко това е само "реклама" и как не идвало от сърцето... което вероятно ще дойде предимно от хора без такова)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.