Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Тъжен ЗОВ ..
Автор: elrisha   
Дата:   17-12-11 00:34

Здравейте,
Никога не съм си мислела,че ще се наложи и аз да пусна такава тема,но прочитайки това отворено писмо,не само,че се разплаках като дете,но и не мога да си намеря място...
Силно се надявам,че темата ми няма да пречи защото разчитам на повече прочетени редове..
Писмото е писано май месец,доколкото разбрах..с жената не се познавам лично,но бих искала да стисна здраво ръцете й,някак да й вдъхна кураж и да я прегърна силно!!! Малко са хората като нея...за съжаление!
С цитирането на нейното писмо,ми се иска освен да се помогне по някакъв начин на жената, да се замислим..дори и за минутка-две..какво правим,що за хора се превърнахме,кога ще разберем,че ние не сме единствени на тази Земя, а сме част от цялата пъстрота на Природата,но какво правим за да живеем в хармония с Нея?!?!
Непрекъснато има обяви,че се търсят евтини или безплатни кученца,котенца...Ето - имате шанса да подадете ръка не само на един ЧОВЕК,но и да помогнете на животинче. Е,да..нямат си порода,но пък съм сигурна,че умеят да дарят безрезервна любов!Помислете си....

НЕ ЗОВ, А ВОЙ ЗА ПОМОЩ

От Маргарита Симова Атанасова,

за контакт: GSM 0887 18 93 47 или 0889 28 31 13 ,

имейл адрес: margyatanassova@yahoo.co.uk

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
От края на 2002 година откупувах малтретирани от стопаните им кучета. Продадох апартамента си в центъра на София и се изтеглих с всички любимци да живея на вилата си в Банкя. Десетки погребах сред сълзи и страдания, но и десетки успях да спася.

В момента имам 27 кучета. Всичките са кастрирани, с паспорти, ваксинирани и обезпаразитени. Храня ги здравословно. Сутрин и вечер, на групи, с нагръдници, ги извеждам на разходка.

Всичко беше чудесно и под контрол, докато миналата, 2010 година, през месец ноември се наложи да приспя трима от своите любимци. Едното беше с рак на трахеята, едното беше с хилоторакс и след шест операции ми казаха, че положението е безнадеждно, а беше само на четири годинки. Третото беше с възпаление на малкия мозък. Това ме срина окончателно и аз рухнах психически и най-вече физически. От притеснение получих срив на имунната система и се разболях едновременно от два вида бронхопневмония, морбили и лаймска болест. Странното е че системно обезпаразитявам кучетата с капки на Фронтлайн и никое няма кърлежи. Отказах да постъпя в болница на лечение за да бъда близо до своите любимци. Пълзях с тях по полето дори на минус 15 градуса, а аз самата бях с температура 41 градуса. Но оцеляхме. Отстраниха оперативно лимфните ми възли и се оказа, че съм болна от рак на гърдата. През март получих сепсис на дясната ръка и претърпях четири операции.

ОТЧАЯНА СЪМ. Пръснах хиляди лева за лекарства и за лекари. Все по-трудно мога да се справя с прехранването на любимците. Всяка година, през месец март, им инжектирам 8-валентна ваксина, но тази година закъснявам. Не съм ги обезпаразитявала външно и вътрешно вече 4 месеца, а ежедневно ги разхождам по полето, където пасат крави и кози. На няколко пъти забелязах кърлежи. Нещата излизат от контрол.

През годините, на няколко пъти наемах хора да разхождат и хранят кучетата, докато съм в командировка, но все попадах на немърливци или на крадци. От една година ги обгрижвам съвсем сама. През последните месеци трудно им почиствам и това ме терзае.

Моля, помогнете ми да намеря добър дом и стопани поне за част от тях!!!

Красиви са. Не са агресивни. Добре са възпитани.

Бих задържала само 4-5 от тях, които са здравословно проблемни. Едното е болно от рак. Две са простреляни и са с дефект при придвижване. Едно е със счупена колянна става. А едно е със скъсано сухожилие на предната лапа. Предпочитам те да си угаснат редом с мен.

Готова съм да изпратя техни снимки с описание на възраст, килограми, поведение за всяко едно от тях.

МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ МИ ДА СПАСЯ ПОНЕ ДЕСЕТИНА - ПЕТНАДЕСЕТ ОТ ТЯХ!!!!!!!

В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТЕ, ВСИЧКИТЕ, СА ОБРЕЧЕНИ ДА ЗАГИНАТ ЗАЕДНО С МЕН.

Зная, че е много трудно, но моля Ви, обърнете се за помощ към чуждестранни организации. Сигурно там, някъде някой би бил щастлив да получи за приятел едно от моите деца /разбирай моите кучета/.

С уважение и почит към всички, които обичат животни:

Ваша Маргарита Атанасова

Ако някой иска да помогне ,може да се свърже на дадените телефони,мейл,или да намери профила на жената във Фейсбук.Там има снимки и на животинките..

Аз не мога да добавя нищо повече.............................................................

Отговори на това съобщение
 Re: Тъжен ЗОВ ..
Автор: CanoniO   
Дата:   17-12-11 00:40

има такава болест, Ел...
като при клошарите...

но е тъжно, да...

Дата:   17-12-11 00:44

Канонио, идва ми да те напсувам в този момент!
Знаеш ли,като нямаш желание да помогнеш,като няма какво добро да кажеш, вземи си затварай понякога устата!

Твоята ДУША е клошарска![smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: CanoniO   
Дата:   17-12-11 00:46

[smilie18]

Дата:   17-12-11 00:48

Някой ден ще плачеш заради този присмех....Съдбата е безмилостна!

Автор: diego_   
Дата:   17-12-11 00:50

CanoniO - кво се хилиш бе...същия си като в другата тема...ония с прасето [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Публикацията е редактирана (17-12-11 04:39)

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-12-11 01:16

¬ак на мен ми се дорева ама ...
не мога да помогна за кучетата - имам две вече

[smilie2]

Автор: sr   
Дата:   17-12-11 01:20

Защо не опитате в някое министерство, вероятно ще Ви обърнат нужното внимание.
Аз имам един голям въпрос, а какво да правим с милиардите други животни, който се нуждаят от помощ?
А, какво да кажем за другите хиляди хора в Бг., който имат повече нужда от помощ.
На хората кой ще помогне?

Автор: diandimov   
Дата:   17-12-11 01:21

Тази история не може да е истина!

[smilie10]

Няма такава психария, няма такава деградация!

Автор: emovla   
Дата:   17-12-11 01:32

Тва е писано още месец май: http://ksbj.eu/help.php?id=25&lang=bg

"Освен за кучетата помощ се търси и за няколко десетки котки." [smilie18]

Та помощ за кучетата или за г-ца Атанасова ли се търси [smilie5] .

(Понеже вече 1 път мен баннаха заради Елришка се въздържам от коментар, но тя си знае [smilie18]).

Автор: georgivelev   
Дата:   17-12-11 02:20

Кой знае защо тази история ми прилича на онази със заека Тоби. http://savetoby.com/

Пожелавам на жената да се справи с проблема си. Знам, че наистина има хора, които много обичат кучета и котки, предимно възрастни и самотни хора.

Следните редове звучат особено притеснително:

От притеснение получих срив на имунната система и се разболях едновременно от два вида бронхопневмония, морбили и лаймска болест. Странното е че системно обезпаразитявам кучетата с капки на Фронтлайн и никое няма кърлежи. Отказах да постъпя в болница на лечение за да бъда близо до своите любимци. Пълзях с тях по полето дори на минус 15 градуса, а аз самата бях с температура 41 градуса. Но оцеляхме. Отстраниха оперативно лимфните ми възли и се оказа, че съм болна от рак на гърдата. През март получих сепсис на дясната ръка и претърпях четири операции.

Значи, г-жата страда едновременно от 2 вида бронхопневмония, морбили, лаймска болест, рак на гърдата и сепсис. И с бронхопневмонията лази по полето при -15 градуса. Това е достойно за Гинес.

Моят коментар по темата е: в самолет при спад на налягането се спускат маски. Ако до вас има малко дете, сложете си маска първо на себе си, и след това на детето.

Автор: princess_lia   
Дата:   17-12-11 02:40

[smilie2] Не мога да помогна, за съжаление

Публикацията е редактирана (17-12-11 13:53)

Автор: tantris   
Дата:   17-12-11 03:05

Това да не е като интервюто на холандския премиер?[smilie8]

Автор: Щурче   
Дата:   17-12-11 03:22

Не знам... Аз четох скептично до самия край.

Уважавам правото на личен, утопичен избор, но повече уважавам наличието на здрав разум. Сега, кое докъде е и кой го определя, няма да коментирам.

Мен ме притесни същото, което и georgivelev, ако тябва да сме откровени.

И въпреки всичките разумности, аз също се разплаках. Но не заради личния и съзнателен избор на жената (всички си имаме право на него, пък дори и трагичен), а заради топлотата и обичта, която тя дава. Заради горещите, дори 'майчини' (не се съявам, че за нея са такива) молби да помогне. Трагизма накрая - да спася ПОНЕ еди-си-колко, говори колко е отчаяна и колко я боли. И мен ме боли представяйки си къде й е сърчицето на жената...

Пратих на няколко приятели, които може и да имат шанс и желание да помогнат, дано.

Тъжна история :/ Уви, страшно много такива... Което по никакъв начин не е оправдание да почнем да си губим душиците казвайки си - "просто поредната е".

Автор: exo99   
Дата:   17-12-11 03:33

Сега сме средата на декември.
Много е важно колко от тази информация е актуална, за да може да се помогне.

Но наистина жената явно има психически проблем.
Разбирам желанието и да помогне на изоставени кучета / а както се разбира и котки/, но според мен тя се е нагърбила с непосилна задача.
Добре е при чистите ни помисли да се ръководим и от малко здрав разум.

Елриша,
Понеже ти си автор на темата, проучи и дай осъвременена информация.

[smile]

Дата:   17-12-11 03:42

какви котки [smilie8]

Автор: exo99   
Дата:   17-12-11 03:58

Работата явно не върви на добре.[smilie2]

http://www.facebook.com/margyatanassova?sk=notes

Дата:   17-12-11 04:11

Стига да можех, бих взела това:

То се вижда от погледа защо...

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dkjr2140.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/zvcs2573.JPG

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/267549_225246054173385_100000639765858_778028_6705585

Ами, душици :( Дано имат късмет!

Дата:   17-12-11 04:14

Деси, медии... Иначе няма да стане. Гласността е малка, това, което докосва хората - "голямо" и шаблонирано, и лесно достъпно. Приказките в картинки винаги са били актуални, особено с подходяща мелодия.

Автор: papi   
Дата:   17-12-11 05:01

[smilie11] [smilie24]

Автор: Diandimov   
Дата:   17-12-11 05:13

Това което аз виждам е, че тая жена с кучетата е тотално загазила. Кучкарството в най- уродливата му форма. Да не дава Господ!

На нея трябва да се помага, да я приберат някъде.
Може да е опасна за околните, защото явно е асоциална.

(Това кучкарството дали е по- вредно от пушенето, което се опитват да забранят?)

Автор: ivanov.10   
Дата:   17-12-11 05:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: TnT   
Дата:   17-12-11 07:30

Онзи ден звънях и на 4 лапи и на Екоравновесие за едно кученце, обаче никой не вдига на техните телефони. Какво и как помагат за мен си остана мъгла. Слава богу кученцето не е толкова зле и ще си го храня, когато идва да се свива пак пред офиса. За съжаление не мога да го прибера.

Та вече не знам коя точно организация би могла и как да помогне.
Доброволците от Богров също издъхват финансово.

Колкото до историята в темата, четох я преди месеци. Ел как мислиш, че може да се помогне освен финансово? Жената явно има нужда от сериозно лечение.

Димов, деградацията определено не е това, което ти си мислиш.

Автор: mimnin   
Дата:   17-12-11 08:31

Всичко това е противоестествено. В природата всеки вид се грижи за себе си. Да сте видяли слон да отглежда заек?
Жал ми е за жената, но бих и съчувствала истински ако се грижеше за 2-3 човешки същества, които имат нужда от грижа. Такива има много.

Публикацията е редактирана (17-12-11 08:31)

Автор: asahi   
Дата:   17-12-11 09:38

Съгласен [smilie24]
Жената има психически проблем и се върти по спиралата надолу.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.