Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвместими ли са ви кухненските съдове?
Автор: e-mil   
Дата:   16-12-11 21:29

Днес пазарувам и касиерът ми тика в чантата брошурка на някаква верига магазини. Обикновено не им обръщам внимание, но сега се зачетох. Едната от стоките е: "Тенджера от висококачествена неръждаема стомана. Съвместима с всички видове котлони." [smilie5]
И барем да беше някакво технологично чудо, пък то - най-обикновено щанцовано парче ламарина с две дръжки и капак.

Викам си: кога ли ще им хрумне на маркетолозите да направят тенджери за газови котлони със специални дъна - уж за подобряване на топлообмена?

Отговори на това съобщение
 Re: Съвместими ли са ви кухненските съдове?
Автор: ценослав   
Дата:   16-12-11 21:36

Бе за тавите знам, че трябва да са съвместими с шпората на печката. Щото имам неколко, дет ноемага да удена в шпората. Така си стоят, докат купя по голяма печка.[smilie21] [smilie21] [beer] [beer]

Автор: Cristinel   
Дата:   16-12-11 21:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-12-11 21:38

"Дал Господ" и тати от село. [smilie21] [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   16-12-11 21:39

Цено, това "шпора" само ние си го знаем [smilie18]

Дата:   16-12-11 21:41

Ми аз за това написах и думата "удена", щото ако бях написал думата "унодя" щях да остана неразбран. [smilie21] [smilie21]

Автор: pmartinov   
Дата:   16-12-11 21:43

Взех комплект кухненски уреди BRANDT

Кутлонините ми са индукция.

Голям зор беше докато окомплектовам уреди с които да са съвместими .

Няколко комплекта уреди бяха върнати след проба.

Сега вече знам нося си магнита в джоба :)

Млековарка още не съм намерил !

Явно ще се търси от ибей.

Търся 2 или 3 литра.

Автор: asahi   
Дата:   16-12-11 21:43

Важното е да не ГМО фри и да не пуска холестерол. Ааа, и Кю Тен да има повечко.

Автор: jivkojj   
Дата:   16-12-11 21:48

Мдам, много тенджери и тигани не са съвместими с индукционните котлони. Аз затова ги разкарах моите и се върнах към керамични.

Дата:   16-12-11 22:04

Ако някой знае от къде мога да си взема млековарка за индукция 2,3 литра ще му бъда благодарен.По-голяма от литър в България не намерих.

Автор: Analgina   
Дата:   16-12-11 22:07

Какво имаш предвид под млековарка? Касерола с дръжка ли?

Дата:   16-12-11 22:13

Не касерола имам !

Класическа млековарка с двойно дъно и водна риза.

Която свири когато млякото стане :)

Дата:   16-12-11 22:19

Дъното хем трябва да е неръждавейка хем да я лови магнит .

Сега го правя с един трик-неръждаема млековарка която не я лови магнит под която слагам диск който е хем неръждаем,хем го лови магнит.

Но търся млековарка която е с такова дъно .

Публикацията е редактирана (16-12-11 22:26)

Автор: Analgina   
Дата:   16-12-11 22:29

Не съм ползвал такъв уред аз. Успех с търсенето.

Дата:   16-12-11 22:35

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/puib6208.JPG
http://get.bg/images/mlekowarka---------------01.jpg

Ето една китайска

Автор: orlindraganov   
Дата:   16-12-11 22:39

Аз искам да си зема такова за фондю, ма не знам с кво гориво работи и отдека се намира...

Автор: TODD   
Дата:   17-12-11 07:02

Бакърени си купете - циганите още калайдисват !!!

[cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: Vinsent   
Дата:   17-12-11 08:51

Тези са ми съвместими

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/tdkv0134.JPG

с тези

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/eygw6043.JPG

и с тези

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/ytxx3613.JPG

[beer] [beer] [beer] [smilie21] [smilie21]

Автор: riddick   
Дата:   17-12-11 10:48

Винс, ти съвсем друг вид индукция ползваш[smilie5]

[smilie21]

Автор: sunnyshot   
Дата:   17-12-11 13:49

И не си купувайте алуминиеви, вървели в пакет с алцхаймер!

А за тези, които все още са запазили здрав разум, един призив от Willie Nelson : Occupy the Food System [smilie24]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/xbsc1586.JPG
http://images.starpulse.com/Photos/Previews/Willie-Nelson-umvd007.jpg

Дата:   17-12-11 13:52

sunny [smilie24]

[thankyou]

Дата:   17-12-11 13:56

Един символичен превод на казаното от Уили Нелсон :

Благодарение на заемат движение на Wall Street, има по-дълбоко разбиране за власт, че корпорациите владея над по-голямата част от нас. Това не е само във финансовия сектор, но във всички аспекти на нашия живот. Несъответствието между 1% и всички останали е, гола - не отрече, че тези на върха да им дял за сметка на 99%. Лобисти, вратички, данъчни облекчения ... как обикновени хора могат да да очакват справедливо разклаща?

Никой не знае това по-добре от семейство фермери, които се мъчат да направят, живеещи на земята е станал далеч по-трудно, тъй като корпорации дойдоха да доминира нашата ферма и храна система. Видяхме признаци за това, когато земеделската помощ, започна през 1985 г., но корпоративен контрол на хранителната ни система, тъй като експлодира.

От семена до чинията, храната ни система сега е още по-концентриран от банковата ни система. Повечето икономически сектори имат съотношения на концентрация колебаеше около 40%, което означава, че четирите най-големи фирми в индустрията за контрол на 40 на сто от пазара. Нещо повече от това ниво се счита за "силно концентриран", където експерти вярват, че конкуренцията е силно застрашена и пазарните злоупотреби, е вероятно да се случи.

Много ключови селскостопански пазари като соя и говеждо месо надвишава прага от 40%, което означава, семена и входове, които земеделските стопани трябва да растат нашите култури идват само от няколко компании . Деветдесет и три процента от соята и 80% от царевицата, отглеждана в САЩ, са под контрола на само една компания . Четири компании контролират 90% от световната търговия със зърно. Днес, три дружества процес повече от 70% на говеждо месо в САЩ, четири компании доминират в близост до 60% на пазарите на свинско и пилешко .

Нашите банки са счетени за твърде големи, за да се провали, още корпорации на хранителната ни система са дори по-големи. Тяхната сила се поставя цялата ни хранителна система заложено на карта. Миналата година в САЩ Министерството на земеделието (USDA) и правосъдието (DOJ) призна това, домакин на поредица от семинари, че разглежда корпоративната концентрация в нашата ферма и храна система. Въпреки стотиците хиляди коментари от страна на фермерите и ядат всички краища на страната, а година по-късно американското министерство на земеделието и DOJ са предприели никакви действия за решаване на проблема. Последните решения във Вашингтон, става ясно, че корпоративни лобисти имат огромна сила, за да се поддържа статуквото.

През ноември, администрацията на Обама, съкрушителен удар от решаващо значение правило, предложен от USDA (известен като правило GIPSA), която имаше за цел да създаде равни условия за независим фермерите добитък. Големият meatpackers, които ще са загубили част от властта си, лобира усилено и спечели да напусне пазара на говеждо месо, тъй като е управляван от корпоративните гиганти . През същия месец, нови правила за училищен обяд, предложен от американското министерство на земеделието, че ще донесе повече прясна храна за училищните бюфети бяха отслабени от Конгреса. Преработвателите на храни - корпорации, които се превръщат картофите в пържени картофи и пиле в късове - похарчил $ 5,6 милиона, за да лобира срещу новите правила и спечели с Конгреса ще доколкото се съгласи да се обадя пица зеленчук. И двете решения показват, че корпоративните победи мощност и здравето на нашите пазари и нашите деца губи.

Въпреки всичко, те са против, семейство фермери постоянстваме. Всеки ден те работят, да поддържат по-добра алтернатива - селскостопанска система, която гарантира доходи на стопаните, укрепва нашите общности, защитава нашите природни ресурси и осигурява добра храна за всички. Нищо не е по-важно от храната, която ядем и на земеделските производители на семейството, които го отглеждат. Корпоративен контрол на хранителната ни система е довело до загуба на милиони семейство фермери, унищожаване на нашите почвата, замърсяване на вода и епидемии здравето на затлъстяване и диабет.

Ние просто не можем да си го позволят. Нашата система принадлежи на храните в ръцете на много земеделски производители, на семейството, а не под контрола на шепа корпорации.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.