Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фаталисти ли сте?
Автор: TheBossBG   
Дата:   10-12-11 14:00

Винаги съм бил позитивен човек. Но през последните две седмици ми се струпа много на главата и се замислих: дали пък не съм го предизвикал по някакъв начин? Преди 2 години направих поредната серия снимки на съпругата ми. Обичам да я снимам, въпреки, че не съм майстор на портретите. Харесах една от тях като идея и след лека обработка я отпечатах, залепих я на мукава и я подарих за Коледа. Тя не се хареса, каза, че не е такава тъжна. Всъщност тя рядко е тъжна, но тогава хванах този момент. И въпреки това аз сложих снимката в ъгъла на една масичка, където съм си подредил композиция от мъх и семейство ежковци(от онези глинените, дето доста успешно наподобяват истински). Докато работех по снимката се консултирах с познат, който преди години работеше в държавно фото. Имаше и награда за портрет на някакъв артист. Докато говорехме с него, той предложи да му отставя едно от работните копия, за да я нарисува с акварел. След около половин година той почина. Сега съпругата ми е в болница след тежка операция на главата и не знам колко време още ще сме заедно. И постоянно ме терзае мисълта дали аз по някакъв начин не съм предизвикал това.
Ето това е снимката. Въпреки, че имам угризения обаче, душа не ми дава да я махна от форума или да я прибера от масичката, това би означавало, че съм се предал. Но при всяко влизане в стаята я поглеждам и пак си задавам същия въпрос: аз ли предизвиках това?

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/fxqs0586.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/172/h_1258738699_DSC_3834_2_for_web.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Фаталисти ли сте?
Автор: nsirakov   
Дата:   10-12-11 14:06

не се самообвинявай...не си ти виновния

Автор: matataupa   
Дата:   10-12-11 14:28

Така или иначе ти е влязла тази мисъл в главата, свиквай с нея.

Автор: asahi   
Дата:   10-12-11 14:36

Опитваш се да поемеш чужда отговорност. В този случай е безполезно.

Автор: мара   
Дата:   10-12-11 19:59

забрави тая работа и дишай спокойно. иди при човек, който може да ти помогне да "отрязяваш" подобни лоши мисли. тва се учи, но човек не може да чака да се научи сам, защото не се зане има ли време за един човешки живот. пренастройката ти ще помогне и на жената. знам, че звучи яко налудничаво, ама толкова много пъти се убеждавам, че нещо, дето ми е звучало съвсем кат за психиатър, в някакъв момент ми се изяснява и почва да работи. има некви хора, дети умеят да те сложат на правилния път. има някъв чичко радиестезист, дето бил много готин и нормален, ама отварял чакри и нам си кво още. има и един доктор, за който съм чувала, че ти намества чивията с приказки и билки. аз нямам личен опит, но съм наблюдавала как действат едни каки с аюрведически подходи разни.
просто си избий от главата мислите за вина и се напъни да обърнеш ситуацията.

Автор: asahi   
Дата:   10-12-11 20:09

И психолог върши работа.

Дата:   10-12-11 20:14

асахи, требе да е много проверен и наистина в час...
познавам и такива, де...ама за всеки човек си има точния друг човек....трябва си взаимно доверие и приемане.

Автор: atrifonov   
Дата:   10-12-11 21:12

не се самообвинявай, не си виновен- просто съдба[smilie2]

Автор: ivanov.10   
Дата:   10-12-11 21:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Marconi   
Дата:   10-12-11 22:00

обичай и се надявай..

Автор: alba_luna   
Дата:   10-12-11 22:03

За мен не си виновен в нищо. Въпреки, че сигурно ще е трудно, се опитай да бъдеш повече оптимист. Успех [smilie24]

Автор: shtrakalcho   
Дата:   11-12-11 00:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Myth   
Дата:   11-12-11 01:40

НЕ СИ!

Автор: Diandimov   
Дата:   11-12-11 05:50

Всичко е един конгломерат от енергии.
Колкото повече енергийни "портове" имаш отворени, толкова повече си уязвим.
И обратното - колкото повече затворени, пак си уязвим.
И още по- обратното: отворените енергийни портове трябва да се преценяват внимателно преди да се отворят, и да се мениджват постоянно, веднъж отворени.

Това е усещане което се развива в началните години.
И не е никак здравословно да "заспива" с възрастта и рутината.
Гледай на всичко и всеки около себе си като дете което сега се е събудило.

И друго: трябва да имаш нужната сила за да управляваш всичко това.
Но сила, а не усилие, което да те изтощава.
Мисли позитивно.
Връщай се назад, към най- позитивно настроените моменти, пак и пак. Като запецнала грамофонна плоча. Опитай се да го предадеш на любимия човек, дори той да не е с теб в момента.

Внимавай какво говориш и какво мислиш, също анализирай сънищата си.

Всичко това може да има, а може и да няма никакво значение.

Автор: TODD   
Дата:   11-12-11 06:55

Всеки от нас има своя звезда
която го следва до де е жив .
Кога свети ярко - човек има късмет
кога гасне - е съдба !!!

Автор: Diandimov   
Дата:   11-12-11 06:58

Точно така.

Точно така.

Автор: tnt   
Дата:   11-12-11 08:52

не се поддавай на чувство за вина. Маркони е прав [smile]

стискам ти палци

Автор: TheBossBG   
Дата:   11-12-11 09:49

Благодаря на всички, които ме окуражиха! Всъщност аз не съм се предал и няма да го направя. Готов съм да се боря до последно. Но колкото пъти вляза в стаята и видя тази снимка нещо ме жегва. Но пък махна ли я, все едно съм се предал. Съпругата ми сега е добре, операцията мина успешно, но борбата тепърва предстои. Старая се да съм максимално позитивен когато съм при нея. Закачам я, шегуваме се, припомням и весели моменти от изминалите 20 години. Градим планове за бъдещето. И дълбоко в себе си вярвам, че ще се оправи и ще гледаме заедно внуци. Още веднъж благодаря на всички!

Автор: TnT   
Дата:   11-12-11 12:36

бъди весел и заради себе си. На мен снимката ми харесва. Изглежда си снимал един чудесен човек в едно от моментните му състояния.
Не махай снимката, но мисли за нея като за един от хубавите моменти. Още веднъж успех [smilie24]

Дата:   11-12-11 13:00

земи я усмихни с фотошоп ;))))))) щото знайно е, че най-вероятно даже не е моментно състояние, а моментно изражение. щракането мое да те фане и в момент на мигане, а да излезеш кат олигофрен, без да си бил и за момент в таквоз състояние [smilie5]
а с тва дифузно омазване се е засилил меланхоличния момент, така, че действай смело по снимката - хем да е, хем да не е [smilie24]

Автор: iPonche   
Дата:   11-12-11 17:53

И аз си мисля, че ако не се бяхме върнали до БГ с гаджето щеше да е още жив. Реално обаче не се знае какво би било станало, ако бяхме взели друго решение... Животът продължава. [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.