Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 :)
Автор: zizero   
Дата:   26-11-11 11:35

https://photo-forum.net/static/forum/2011-11/qsbw7727.JPG
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/375505_2490583155855_1591042615_32344331_1740492183_n

Отговори на това съобщение
 Re: :)
Автор: slav4cho   
Дата:   26-11-11 12:05

Това ми напомня на една история,от даскалката по психология преди години.Та тя разказва,мисля в автото(Варна)на въпроса"какво мислите за света"?Един от учениците предал 3 празни листа и въпреки това неговата учителка му писала 6 [smilie5] [cool]

Автор: sunnyshot   
Дата:   26-11-11 12:11

Аз на това бих писала 6. Жалко, че учениците често са по-талантливи и по- мислещи от учителите.

Автор: tonyf   
Дата:   26-11-11 12:14

Хахаха! [smilie18] Аз бих му сложил 6+!

Винаги съм се чудел каква е тая наша учебна система, която толкова успешно кара учениците да възненавидят най-великите достижения на литературата! :)))

Едно време в гимназията имах невероятни учители.
Не ме караха да се напъвам да измисля какво е искал да каже Симонид (не знам защо за него се сетих), когато е писал стиховете си и какво е вложил, и по колко, и не знам си що.
Разказваха ни с детайли и с най-интересни подробности какво точно е станало на Термопилите, как се е стигнало до там, как са били облечени тогава, какви оръжия са използвали, описваха битката и какъв ефект е имала жертвата на 300 мъже. И между другото казват - ей в оная книжарничка има едно сборниче с древногръцка поезия, там са и стиховете на Симонид, онези същите, които и днес могат да се прочетат на камъка на Термопили. Без да се усетим всички купувахме или търсехме от някой и четяхме древногръцка поезия. Или Шекспир, след една дискусия дали е бил мъж, жена или обратен, кого е искал да сваля и дали сонетите му са били целенасочени философски послания или пък блестяща тактика за свалка. [smilie5]

Автор: jivkojj   
Дата:   26-11-11 12:34

А според мен щом е оценен за толкова - нека си е 3 1/2 оценката.
В противен случай ще е поощряване на всички такива зевзещини и ефекта ще е, че ще опитват все повече ученици да си изкарват така оценките.

Достатъчен е факта, че писането му е е станало популярно.

Публикацията е редактирана (26-11-11 12:34)

Автор: kudra   
Дата:   26-11-11 12:39

Едно време в училище, много ме дразнеше въпроса, "Кажи сега ,какво е искал да каже автора?".

Добре де , не е ли по-важно, какво аз мисля и искам да кажа? [smilie5]

Автор: atin   
Дата:   26-11-11 13:38

Даскалицата да вземе да прочете това-онова на стари години.
или както казва онова пишлеме Малкият принц:
..."Моята рисунка не изобразяваше шапка. Тя изобразяваше змия боа, която смила слон. Тогава нарисувах вътрешността на змията боа, та да могат възрастните да разберат. Те винаги имат нужда от обяснения..."

Публикацията е редактирана (26-11-11 13:42)

Автор: marchello   
Дата:   26-11-11 13:51

Преди мнооооого, много години в моето бургаско ПМГ, което завърших, имахме класно по литература. Много ми харесваше предмета и винаги всичко си пишех сам. Не ползвах разните му там сборници с анализи, защото смятах за ужасяващо да ползвам чужди думи и изрази. Написах си класната работа, предадох я. На следващата седмица ни връщат работите и какво да гледам отдолу:

"Писането ви и мисленето ви приличат на стила на списание Егоист - това е тревожно. Слаб 2" - подпис: ДИМИТРИНА ГЕОРГИЕВА [smilie3]

Обаче, на бат ви Марчело само това му трябваше и в зората на интернет, когато не беше толкова разпространен, аз написах един от първите си мейли до редакцията на въпросното списание. Разкъсаха я. На парченца, милата другарка. Написаха огромна статия след моето писмо. /мисля, че беше изданието с Параскева Джукелова на корицата/ ... Та след този случай аз получавах САМО от много добър /5/, нагоре. [smilie5]
[smilie21]

Публикацията е редактирана (26-11-11 13:53)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   26-11-11 17:26

браво, Марч [smilie5] [smilie24]

Автор: ARGO   
Дата:   26-11-11 18:21

браво, Марч [cool] [smilie24]

Дата:   26-11-11 18:26

Бе не е кой знае какво геройство, ама друго не ми дойде на акъла. [smilie5]

Хайде, някой ако го има това списание, да фотне статията, че съм я забравил, а въпросното списание го изгубих отдавна. [smilie25] Предварително благодаря. [cool]

Автор: asahi   
Дата:   26-11-11 18:31

И аз браво. Обаче: Ние пращаме децата си в училище да получат едно известно, стандартизирано и законово определено количество знания. Тези знания са регламентирани в Учебните планове и контролът върху знанията се осъществява в тези рамки. Ученикът може да е завършил оригинално писмената си работа, но да не е показал необходимите знания по зададената тема. Рано е да съдим учителката за оценката и без да сме прочели всичко и без да сме компетентни.

Дата:   26-11-11 18:42

Асахи, ако коментарът ти е насочен повече към мен, отколкото към най-горното ... то мога да ти кажа, че не може да се постави двойка на нещо, което смятам за сравнително адекватно, относително грамотно и на 100% авторско. Защото не може същата тази госпожа да ми толерира ученици, които явно преписват или назубрят чужди думи и мисли. И после да ги представят за свои. Нали, все пак заданието е есе. [cool]
И стига се стяга за щяло и нещяло, че ти се повреди сЪрцето. [smilie25]

Автор: feliz   
Дата:   26-11-11 18:44

това е бил някой фен на BlueHello.[cool] [smilie3] [smilie5]

Помня имахме няква млада учителка по английски за известно време. Много се сменяха тогава. Та правиме нещо като контролно, ама никой не знае бъкел, защото бяхме разпасана работа - няма учител или е много зле и не може да ни вкара в пътя и т.н. Всички преписваха, а аз като по-оригинална написах на листа I don't кnow и го предадох.[smilie18]
На другия ден учителката пита: я, кажете сега защо всички преписвахте, след като нищо не знаете? Само един от вас заслужава 3 и това е този, които си призна, че не знае.[smilie5] [smilie5] Като преписвате не може да ме залъжете, че знаете, лъжете само себе си.

Дата:   26-11-11 18:47

[smilie24] кефи учителката ти [smilie25]

Автор: ценослав   
Дата:   26-11-11 18:53

Не четох коментарите. Ма по почерка на тоя "ученик", бих го върнал в началното. Психология ХА,ХА!!!

Автор: orlindraganov   
Дата:   26-11-11 19:11

Моя почерк е по-зле. Ама айде да се състезаваме по машинопис?

Автор: atrifonov   
Дата:   26-11-11 19:21

Аз пък на този ученик бих му писал слаб 2[smilie25]

Дата:   26-11-11 19:25

добре, че не всички учители са асахита [smilie21]

Автор: CyberGene   
Дата:   26-11-11 19:28

Абе не ги мислете учителките. Аз едно време мразех нашата по български и литература. Що двойки ми е писала за т.нар. "изразително четене", щото не съм декламирал стихотворенията с чувство. Научил съм там цели оди от по няколко страници наизуст без грешка (това там "четене" в описанието беше подигравка с труда ни!), но що съм го бил казвал на типичния ученичешки тон:

на-на-НА-на-на-на-на-на,
на-на-на-на-на-на-на,
на-на-НА-НА-на-на-на-на,
на-на-на-на-НА-НА-на.

(с главни букви е повишаването на интонацията)

и те затова "Слаб 2" [smilie9]

Ама ни гърчеше като червеи, та се понаучихме да пишем като хората, та и на стихотворенията да им схващеме смисъла, а не да ги учим като таблица за умножението. Можеше и да ни остави да рисуваме жирафи, то не че сме го прокопсали много, но като гледам днешната младеж колко е грамотна, пак е било нещо, че са ни тормозили [beer]

Публикацията е редактирана (26-11-11 19:29)

Автор: ценослав   
Дата:   26-11-11 19:51

orlindraganov
И моя почерк е зле вееее! Ма айде да се състезаваме на "Морзовата азбука". Нали си чувал "тит,тит; тит; та; та; та; тит;тит;тит /SOS/. [cool] [cool] [beer]

Дата:   26-11-11 22:39

Марчело, не е за теб бе.

Кайзере, ако ни трябват недоучени хора и сега без напъни можем да ги имаме.
Днес у Моло в магазин за обувки едно младо майче, до вчера ученичка, с бебе на около 6 месеца, му купува "много сладки обувчета". Продавачката и предлага универсални стелки, дето можеш с ножичка да си ги отрежеш по шаблон, за 7.90 и онази купува с кеф. Това бебче минимум напролет ще проходи, а за самостоятелни разходки ще е готово към лятото. Ни обувките ще му трябват тогава, ни стелки. Ама да има, шот са много сладки.
Е те такива недоучени хора ни трябват - да купуват, да потребяват неограничено.

Дата:   26-11-11 23:26

Асахи, не става въпрос за недоучени а за това децата да се стимулират да мислят самостоятелно!

Автор: CyberGene   
Дата:   26-11-11 23:34

Абе това не е самостоятелност, това си е просто лиготия...

Дата:   26-11-11 23:42

Един такъв "самостоятелен" като го вземеш на работа само ядове ще береш.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.