Автор: explorer
Дата: 07-11-11 19:14
Аз вярвам в теорията на конспирация на теориите на конспирациите. Името сам съм си го измислил, но идеята е следната - когато хората започнат да подозират нещо, започва да се популяризира подобна теория, но с абсурдни елементи, които бих отблъснали всеки разумно мислещ човек. Например, много хора подозират, че съществува нещо като тайно световно правителство в сянка, билдерберги, фамилии като Рокфелер, илюминати и т.н. Особено популярна обаче е теорията на Дейвид Айк, който също твърди всички тези неща, но ги свързва с това, че Джордж Буш, английската кралица и т.н. всъщност са ... раса от извънземни влечуги. Естествено никой психически нормален човек не би искал да има нищо общо с подобна теория.
Не знам дали знаете, че в Щатите от доста време се практикува флуориране на чешмяната вода. Тъй като има сериозни съмнения относно възможни вредни ефекти, както и съмнение относно полезния ефект (уж за зъбите било полезно, помня че и на нас като деца в детската градина се е случвало да ни дават някакви хапченца с флуор), съответно през 50-60 години е била популяризирана теория, че флуорирането на водата всъщност е заговор на комунистите от лошия СССР с цел да се тровят американците - идиотизъм, който разбира се всеки разумен американец е отхвърлял.
Тия дни видях някаква нова теория, според която древногръцката история била напълно измислена. Аз самият съм на мнение, че в това има голяма доза истина - гърците много внимателно са асимилирали и унищожавали историята на други народи и култури, чел съм че дори днешният "гръцки" език няма нищо общо с днешните "гърци". Гвоздеят на споменатата теория обаче, е че гръцката история била измислена от група американци през 70-те години (вкл. Омир с Илиадата и Одисеята и т.н.) - което, разбира се е пълен абсурд, който лесно може да бъде оборен от всеки разумно мислещ човек. Тъй като в момента антигръцките настроения са особено популярни, аз си мисля, че подобна теория много успешно контрира съмненията на някои хора относно автентичността на гръцката история.
|
|