Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем с инсталацията на уин7
Автор: darksorrow   
Дата:   23-08-11 21:22

здравейте.

опитвам се да инсталирам уин7 на една нова система. тя представлява, накратко - core i5, поставен на gigabyte z68, с прилична рам и тн. проблемът е, че понеже дъното не поддържа старите записвачки с АТА интерфейс, в момента ЦД системата няма. съответно се опитвам да инсталирам уин7 през буутваща флашка. с буутването проблеми няма, давам install now, зарежда няколко файла и казва, че "а required CD/DVD driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD or USB flash drive, please insert it now". и толкова, каквото и да пробвам, грешката остава. взех назаем едно усб двд и опитах да инсталирам някакъв друг уин от диск през него, получава се точно същото. някой друг да е имал подобни драми и да се сеща как да се оправят?

Отговори на това съобщение
 Re: проблем с инсталацията на уин7
Автор: peterst   
Дата:   23-08-11 21:41

http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Дата:   23-08-11 21:44

това е оригиналния мс тул за правене на инсталация на флашка. ако с него не стане, търси друг вариант на уина

Дата:   23-08-11 21:47

ок, малко по-задълбочено, тогава. за първи път ми изкара този проблем, когато си направих ръчно буутабъл флашка точно с горния софт на едно друго пц, с инсталиран вече уин7 64бит.

понеже в момента пиша от лаптоп, който пък е с 32бит ХП (опитвам се да инсталирам 64бит уин7), след като опитах да направя различен имидж, като с първия ми даде гореописания проблем на новата система, се оказа, че поради някакви драми с bootsect.exe, под 32бит операционна система буутваща флашка с 64бит ОС не може да се направи.

това, което е странно, е че и с диска и външното усб двд, което ми дадоха, ми изкарва същия проблем, когато се опитвам да го инсталирам на новото пц и в момента практически съм с вързани ръце (понеже, както казах, друг имидж не мога да запиша с усб/двд туула на майкрософт, поради проблема с буутсект).

Дата:   23-08-11 21:50

сменаш диска с уиндоуса с друг (уиндоус, не подложка) и ползваш другия за сорс.

Автор: terminator   
Дата:   23-08-11 22:08

Наистина, пробвай с друга "дистрибуция" (във вид на ISO файл) на Win7 и отново си направи бутваща флашка с майкрософтското тулче. Под XP не става, ползвай друга машина с Win7, няма значение дали е 32 или 64 битова. Имай предвид, че ако това тулче не хареса ISO-то което му посочваш, значи "дистрибуцията" е пипана доста и най-добре потърси друга. А като най-краен вариант - намери временно еднo DVD у-во на SATA и пробвай пак.

Дата:   23-08-11 22:11

под xp става това тулче, но не е там въпроса. проблема е в многото "дистрибуции", хвърчащи наляво-надясно. има и друг тул за правене на инсталационни флашки, но този си работи, така че няма нужда от него.

Автор: aeobs   
Дата:   23-08-11 22:28

А защо не вземеш записвачката на някой приятел за един ден ами се мъчиш? [smile]

Дата:   24-08-11 14:10

стана както каза петерст - на третата дистрибуция захапа и сега няма проблеми. благодаря на всички!

Автор: netLady   
Дата:   24-08-11 15:21

Добре, че ти се реши проблема, та да се възползвам от темата и да питам:

Що така не ще да ми инсталира някои ъпдейти? Неква простотия съм направила, ама не се сещам каква.[smilie8]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-08/snwu6349.JPG
http://photo-zona.net/images/user63397/album20972/large/1314188138_dbol0759_SnapShot_081214.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.