Автор: Lalinda
Дата: 16-08-11 13:24
Миналата седмица харизахме старите врати от апартамента на една ромка, която попита нямаме ли кухненски шкафове, че дъщеря й нямала. Имаме, как да нямаме, ще й ги дадем.
Впрочем, още нещо за ромите край кварталното сметище... Гледах от месеци как един ром седи по цял ден край контейнерите, пуши и наблюдава... Е, нямало е как да не ме забележи, тъй като при всяко преминаване оттам, поне четири пъти на ден, на път към спирката и обратно, събирам разпилените извън контейнерите боклуци и ги пускам вътре, а после затварям капаците на двата крайни контейнера, та българинът да пълни и средните, вместо да прави връх над крайните...
И като се върнах от отпуска, гледам, че вече няма нищо разпиляно, а ромът ми вика: Гледах, че го правиш всеки ден, а аз и без това съм тук по цял ден, реших да ги събирам и пускам в контейнера аз!
Лелеееее... Ще трябва да го черпя тоя.
Всъщност, неотдавна, преди отпуската ми, един съквърталец ми каза, че е помолил, къде с думи, къде с кютек, тоя ром да не седи там... Възможно е да са постигнали не компромис, а кооперативно решение, което да удовлетворява и мен - ромът да седи там, но ДА СЪБИРА БОКЛУКА, КОЙТО БЪЛГАРИНЪТ ХВЪРЛЯ ОТВЪН...
Тъй че, по-леко с ромите и удряйте по един кютек и на българина, та дано се вразуми.
Тантрисе, превърнах заплахата в... симетрична.
|
|