Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли да се живее без пари?
Автор: abc.xyz   
Дата:   15-07-11 13:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли да се живее без пари?
Дата:   15-07-11 13:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: T_Rex   
Дата:   15-07-11 13:58

Ами не го е направила. В случая се сдобива с нужните и неща чрез бартер, който просто елиминира посредника (парите). Да нямаш нужда от пари, значи да произвеждаш всичко. Но пак си зависим - от климатични условия и т.н.

Самата идея за абсолютна независимост е абсурдна. Няма как да не зависиш от никого и нищо! Всички сме роби... колкото и да не ни харесва. Като почнеш с това, че живота на всеки започва и (обикновено) завършва без да можеш да повлияеш по някакъв начин на това.

Автор: tnt   
Дата:   15-07-11 14:02

Едно френско предаване преди 2-3 месеца беше посветено на хора, които живеят без пари. Вън от системата, но ползващи отпадъците и.

Тези хора намираха всичко необходимо за съществуването си на бунището. Дам, дори храна.

Франция е сред най-големите разсипници на храна според последните подобни статистики за Европа. Масово се изхвърлят неразопаковани храни, поради страх от изтичане срока на годност и то дни преди посочения краен срок.

Карфур в София практикува изтегляне от пазара на всичко, което е 3 дни преди крайния срок за изтичане на годността. Само не зная какво правят после с тази храна.

Автор: boyanb   
Дата:   15-07-11 14:09

има разлика м/у без пари и 10 марки на ден

[smilie23]

Автор: fizo   
Дата:   15-07-11 14:09

После я продават на някой хотел с All Inclusive [cool]

Автор: netLady   
Дата:   15-07-11 14:14

"Масово се изхвърлят неразопаковани храни, поради страх от изтичане срока на годност и то дни преди посочения краен срок."

Дааам. Много се изхвърля храна. Грехота е, казваше баба ми. Не знам какво стана с хранителната банка?!
Ако бездомник отиде и звънне на вратата на някой от тия дето изхвърлят храна - може и да го изгонят.

Автор: J0R0   
Дата:   15-07-11 14:15

Може.
С кредитна карта.
Същото е като с германката.
Като направя услуга на някого, той ми записва някакви числа върху магнитната лента.
Като някой ми дава нещо - вади някакви числа от магнитната ми лента и си ги пише на своята.
(същата работа върши виртуална микросметка в ипей или ако сте познати, просто някакъв ексел файл)
Така е по-лесно, отколкото да се помни или да се пише в тефтерче.
[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-11 14:16

Няма как да не зависиш от никого и нищо! Всички сме роби...

Ми роби сте, факт е...

Дата:   15-07-11 14:18

n1x0n написа:

> Няма как да не зависиш от никого и нищо! Всички сме роби...
>
> Ми роби сте, факт е...

Не всеки може да преглътне този факт.

Дата:   15-07-11 14:19

Пийте повечко студена вода и ще го преглътнете. [smilie3]

Дата:   15-07-11 14:23

n1x0n написа:

> Пийте повечко студена вода и ще го преглътнете. [smilie3]

С риск да прозвучи грубо, ама съвета ти май в случая важи за теб. [smile] Аз нямам проблем да приема реалността. Ако някой случайно си е въобразил че е абсолютно независим за каквото и да било...

Дата:   15-07-11 14:25

Това са оправдания за хора, които ги е страх да приемат онази свобода, която имат или биха могли да имат.
Но той днешният свят на това и разчита...

Дата:   15-07-11 14:29

И коя е тази свобода, която "бихме могли да имаме"? Би ли ни осветлил?

Аз после ще ти кажа какво е моето виждане за вътрешна свобода. Понеже външната, както писах е подчинена на разни обективни закони и само някоя нямаща нищо общо с реалността мисъл може да реши че има власт и над нея.

Автор: mun4o   
Дата:   15-07-11 14:38

Цветан Цветанов е българското доказателство, че може. За разлика от германката обаче, Цецо ходи по луксозни курорти и пътувания зад граница и придобива и жилища. Засега 6 броя. За всеки случай.

Дата:   15-07-11 14:39

С буквалисти не ми се спори, ако можеше да разбереш какво имам предвид - вече да си го разбрал.

Дата:   15-07-11 14:43

Зарежи обидите... с тях нищо няма да постигнеш. А от недомлъвките ти не виждам какво има за разбиране?

п.с.
Относно Цв.Цв. - това ли е критерия за свобода и независимост? Някой да е материално осигурен? Хах.

Автор: shtukov   
Дата:   15-07-11 15:04

Не е зле, човек да владее и това умение. На всеки може да му се наложи в един момент..

Автор: Lalinda   
Дата:   15-07-11 21:00

Preporychvam na tyrseshtite svoboda da prochetat "Filosofiia na svobodata" na Rudolf Steiner (no ne v bylgarskiia prevod, koito e nerazbiraem i veroiatno prevod ot ruski).

Pone pet pyti obache.

Nai-mnogo hrana obache se izhvyrlia v Japoniia.

Hranite, koito se iztegliat ot supermarketite dni predi iztichane sroka im na godnost, sa BEZOTCHETNI.

Дата:   15-07-11 21:28

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.