Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Сутринта ми писаха акт
Автор: zizero   
Дата:   15-07-11 10:14

Да споделя как ме изненадаха сутринта, като тръгвах за работа.

Излизам пред блока, качвам се в колата и гледам на предното стъкло някакви жълти страници. Вземам ги, чета и се оказва, че са ми написали акт, че съм паркирал на затревени площи. Направо не повярвах на очите си, че са дошли в не много близък до центъра квартал и са ми писали акт, че съм паркирал на място, което явно някога е било затревена площ, а сега е просто нещо като черен път. Якото е, че на акта пише час на съставяне 8:05, а аз бях в колата в 8 без 10 [smilie5] [smilie5]
Трябва да се плати до 3 работни дни или щял да стане накзателно постановление в КАТ. Сума - 20 лв.

Живея в Красна Поляна, като блока ми е на абсурдно затънтено и убито място, до който се стига само по една улица.

Та сега съм със смесени чувства, да се радвам ли, че явно са почнали да правят някакви хайки и да глобяват нарушителите или да ме е яд, на абсурдната ситуация, че реално няма къде другаде да се спира, понеже около блока и в близкия район няма нищо приличащо на паркинг.
От сега започвам да мисля къде да пакрирам довечера. [smilie18] [smilie18]

Та така прекрасно започна моя ден [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Сутринта ми писаха акт
Автор: danvan16   
Дата:   15-07-11 10:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-11 10:19

Човека си каза - "смесени чувства" [smilie3]

Автор: boni   
Дата:   15-07-11 10:19

Това не е акт, а фиш за глоба. Ако не го платиш ще стане акт.
Мен скоро също ме одрусаха за същото и на протеста ми, че не виждам трева, отговориха, че няма трева заради такива като мене, от които не успява да поникне:) Не спорих повече:)

Автор: diandimov   
Дата:   15-07-11 10:21

Ми защо просто не си паркирате на определения за целта паркинг?

Автор: n1x0n   
Дата:   15-07-11 10:22

няма трева заради такива като мене, от които не успява да поникне:)

На повечето места е точно така, между другото...

Автор: vinse   
Дата:   15-07-11 10:22

Ако изгонят всичко живо от тревните площи няма да може да се мине по малките улички [smilie5], сега е времето да направя някой бизнес с паркинги под наем [cool]

Публикацията е редактирана (15-07-11 10:23)

Дата:   15-07-11 10:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: boni   
Дата:   15-07-11 10:29

Докато живеех в кв. Гоце Делчев (до Мотопистата) отначало нямах никакви проблеми с паркирането. Места имаше много. Към 2005-6-та година обаче застроиха всички ливади наоколо като новите кооперации въобще нямаха места за паркиране да поемат колите на новодомците. Съответно те спираха пред старите блокове и постепенно положението стана абсурдно... Случвало ми се е ако се прибера след 8 вечерта да обикалям 20 минути района за да си намеря някакво място. Накрая положението стана трагично, освен, че не можех да паркирам, сутрин не можех да се измъкна и да стигна до булевардите - особено до България. Бях се изнервил страхотно накрая.

Автор: logrus   
Дата:   15-07-11 10:33

Автор: kkkolelo   
Дата:   15-07-11 10:34

Би трябвало и много други като тебе да са глобени за същото ...

Трябва да се види какво е "затревени площи" ... щото до нас (Варна, кв. Левски) огромен пясъчник, 2 катерушки, 2 пързалки, 2 люлки, пейки, 20 метрови иглолистни дървета и много други поне 40-50 год дървета не били парк и детска площадка, щото ги нямало в плана на съвета ... и един прекупвач на земи от реститути (проф. Куртев от Сф) напира да строи ... засега печелим съдебните битки.

И при нас някоя друга кола спира под едни дървета със избуяла трева, която като изсъхне и не дай си боже запали ... на 3 год веднъж май се коси от съвета ...

Данване, не се прави на Асахи ... [smilie5]

Автор: otkata   
Дата:   15-07-11 10:34

Трева там няма да поникне. Циментирай си го за следващият път, а може и да го застроиш. След време ще ти го узаконят, за да ти прибират и данък. Нещастници [smilie23]

Автор: jekopj   
Дата:   15-07-11 10:35

Общината е длъжна да осигури паркоместа.Да има паркинг и някой да спре в тревната площ си е за глоба,но когато няма как да стане?

Общината не спазва много закони,живущите не си търсят правата от общината и се започва едно надцакване/надлъгване от което страдат всички.Това не се отнася само за паркоместата,а и въобще.Проблемът е идентичен за всички по-големи градове у нас.

Автор: logrus   
Дата:   15-07-11 10:41

Автор: didesignbg   
Дата:   15-07-11 10:42

Безочливо е това поведение. Защо си мисля обаче че фиша не е от КАТ, а от общината/нещото за градска мобилност и т.н.
Няма как да глобяваш някого за нещо което не си осигурил. Аз карам кола, плащам и всички данъци, задължение на общината е да ми осигури място за паркиране. В този ред на мисли, може ли да се заведе регресивен иск?

Автор: nodoubt   
Дата:   15-07-11 10:44

не е проблема че няма трева щото някойси паркирал там, а че после цялата кал е по улиците по които се изнизват колите от разораните ниви, оттам по обувките, колите, терасите,дробовете. Тази кал стига дори до основни булеварди и при най-малкия дъжд образувалата се слуз прави потеглянето, спирането и завиването сложна работа.
А че няма къде да се спира е ясно.

Такава глоба може да е справедлива единствено след като е изградена пътна инфраструктура с паркоместа и ти не си се съобразил с благоустройството [smilie8]

Автор: the_drug   
Дата:   15-07-11 10:46

Автор: attempt   
Дата:   15-07-11 10:46

Общината е длъжна да ти осигури обществен транспорт, свободни от коли тротоари за придвижване, зелени площи и детски площадки. Откъде-накъде да е длъжна да ти осигурява къде да си паркираш таралясника [smilie10] Ми ако си купиш Бойнг 747, ще поискаш градинката пред НДК сигурно да го паркираш [smilie5]. Аз също съм шофьор и карам всеки ден, но положението с тия коли натрупани на купчини навсякъде е ужасно.

Автор: MOPT   
Дата:   15-07-11 11:02

"Якото е, че на акта пише час на съставяне 8:05, а аз бях в колата в 8 без 10 "
Ако сумата не беше под 50 лв (и съответно необжалваема [smilie9] ) можеше с този пропуск да се спасиш. Само е нужно някак си да докажеш, че наистина в 8 без 10 си видял бележката. Най-лесно става като звъннеш на КАТ, където всички разговори се записват и кажш - така и така имам акт/фиш с един какъв си номер за еди какво си и час на съставане след 15 минути [smilie5]

Автор: chicken   
Дата:   15-07-11 11:03

Не ходете да си ги плащате. Ама що си мисля, че в Софето тези неща са уредени (дори с надвишаване на правомошията) и все някой ден ще го отнесете. Аз например, тия дни ТРЯБВА да си направя адресна регистрация. Не съм си платил акта щото съм пич. Ама оная на гишето ми казва: "Господине, имате неплатени задължения към общината и ви е отказана административната услуга. След заплащането им ще бъдете обслужен" И ко прайм? Още ли сме пичове?
Това първо. По-същественото е, че точно пичовете после ревът колко не било уредено всичко, как държавата и обчината нищо не правели. То си е вярно, ама неплащайки си глобите за нарушенията губиш правото да съдиш другите.
Или като ченгетата. Бутате им и после ревете, че са корумпирани!

Дата:   15-07-11 11:26

Автор: ники1   
Дата:   15-07-11 11:32

Глобата трябва да е от общината а не от КАТ !
Общините вече трупат такива глоби и ако не са платени ти отказват административни услуги от тяхна страна........Може да ти откажат абсолютно всичко докато не си платиш глобите........Дори може да не ти позволят да си платиш данъци на коли и сгради преди да си платиш глобите.
Пред нашия блок една сутрин около 20 коли осъмнаха с такива бележки........
Проблема е ,че наистина няма къде да се паркира, пък в същото време плащаш данък на возилото..........ама на общинарите не им пука за липсата на паркоместа.....

Автор: fff   
Дата:   15-07-11 11:37

Общината пряко не трябва да осигурява паркинги ама не трябва ли да следи за благоустройството? Тоест може ли 50 апартамента без нито едно паркомясто да получи разрешение за строителство?
Не съм наясно и само питам :P

Дата:   15-07-11 11:37

Автор: fff   
Дата:   15-07-11 11:42

Въобще не е решение нито е правилно, но сигурно са малко хората които има къде да паркират, но от перверзия избират "тревата".

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.