Автор: chicken
Дата: 12-07-11 19:22
Преди време се наложи да се разходя до Русе, за да дам кръв за близък. Щото системата е такава, че трябва да се даде кръв в кръвен център който обслужва съответната болница. Та, имаше едни мангасаряни, дето обикаляха, и шепнешком питаха дали искаме кръв (като на Женски пазар цигарите). 80-100 пари. Накря ножа беше опрял до кокала и ми падна пердето та единия го подържах във въздуха. Още ме е яд, че не го поосанъчих, пък и да му пусна малко кръвчица, щом толкова му се "дарява" Както и да е. До днес. Оказа се, че тук, в Софето, под носа на власта най-официално си има кръвна "мафия" Дебелия мангал взима 400 лева на човек, на циганката, дето я праща вътре дава 40. На всеки два месеца ги точат. За 400 лева. Ако щеш. Няма кръв, нама операция. Духваш го и толкова. Сиреч мреш си.
Ми деба тая държава, деба тая власт, деба лентичките, дето ги реже оня малоумния горилек, деба европейските субсидии, деба престъпноста дето я борели, деба кашкавала от мляко и филийките с масло, деба тоя смотан народ, деба!
На всичкото отгоре жената не иска да избира екип, ама това си е нейна работа. Искат и 900 лева. Анестезията влиза в клиничната пътека или квото е там ама трябва да си плати 300 лева.
Ранна превенция на рака и подобни. Що? Пак да си заминеш, ама без пари и унижен. От държавата, лекарите, системата и оная мангалска паплач
|
|