Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 За "белите петна" в историята...
Автор: jekopj   
Дата:   20-06-11 09:13

Наскоро ми попадна книгата на А.М.Самсонов "Знать и помнить" М-88г.
В нея академикът се опитва да осветли премълчаваните истини от историята на СССР.Книгата е 360 страници и е съставена от получените /и обобщени по тематика/ повече от 1000 писма на очевидци на събитията.
Издаването и става възможно след обявената от Горбачов гласност и демокрация.
Общо взето остава тягостно впечатление след нейното прочитане.Малкото примери,които ще преведа дословно /и по страници/ не могат да обхванат целия материал,но дано поне стане ясно,че комунизмът не може да има човешко лице,че той е разновидност на фашизма по своята бруталност и незачитане на човешкото достойнство и живот.
Който има желание да чете и да коментира.Следва:

Отговори на това съобщение
 Re: За "белите петна" в историята...
Автор: ivodam   
Дата:   20-06-11 09:22

Ако знаеш колко книги излязоха, и не само от руснаци, за премълчавани и неписани работи, бедна ти е фантазията. Ако за всяка мислиш да пускаш тема...

Препоръчвам ти пак на един руснак - Втората световна война - Откъснатите страници.

На мен лично не ми е нужно много отдавна някой да ми обяснява какво представлява жидо-масонският болшевизъм, че тепърва да го заклеймявам.

Доста по-интересни са ми белите петна около така наречения Трети райх, щото за там и тогава не знаем и една трета от истината...

[smilie7]

Дата:   20-06-11 09:24

стр.44...Сталинските репресии в масов размер започват през 1927-1930г.,при изпълнението на ленинския кооперативен план.Загиват стотици хиляди селски семейства,в т.ч.деца и старци.
1932г - концлагер за взета шепа ръж.
1933г - при добра реколта-глад и смърт в Украйна /от глад са загинали между 3 и 7 млн.души/.
1934г - убит е С.М.Киров-пак повод за репресии,а през 1937-1938г арестите и разстрелите придобиват масов характер.Милиони невинни хора са убити или вкарани в лагери.Комунистите,които са дошли от други страни на Европа,също са подложени на репресии.

Дата:   20-06-11 09:25

Абе приятел, ма ти верно ли сега, юни месец 2011 година ги научи тия неща, или просто идват избори?

[smilie18] [smilie7]

Автор: tofo   
Дата:   20-06-11 09:25

Прочети Архипелаг ГУЛАГ. 15г. за 200м шивашки материали. Макара с конец, де...[smilie8]

Дата:   20-06-11 09:27

Абе пичове, тия неща се четяха преди 20 години бе, вие в кой век живеете?

[smilie8] [smilie7]

Дата:   20-06-11 09:33

Може някой да е пропуснал, бре! Иначе си прав за кое е интересното. И май не е една трета, а доста по-малко. [smilie8]

Автор: abc.xyz   
Дата:   20-06-11 09:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-06-11 09:46

Пиша за тези,които се интересуват,но нямат време или желание да търсят и обобщават фактите.Колкото и да съм чел по темата,истината е че съм прочел една нищожна част от материала.Тук в преведените примери пишат очевидци,които не мога да нарека мошеници за разлика от много т.нар."историци",които просто изпълняват политическа поръчка и завоалират,преиначават или скриват истината.

стр.65...През 193-1938г е унищожен 80% от висшия и 50% от старшия команден състав на червената армия.Не е имало полк в който да не е бил репресиран командир или комисар.

Дата:   20-06-11 09:50

Как така които се интересуват,но нямат време или желание да търсят - що за интерес е това, глупости на търкалета.

Който наистина се интересува, ще премести планини, за да открие истината.

[smilie7]

Дата:   20-06-11 09:50

jekopj, ти мислиш ли, че тия които ги интересува не го знаят, бре? [smilie5]

Автор: chill   
Дата:   20-06-11 09:51

Знаят, знаят ... колко за знаят?

Колкото и каквото са им разрешили. [smilie7]

Дата:   20-06-11 09:54

Общата численост на ВКП/б/ през 1933г е 3 807 786 члена,а в 1938г - 1 920 002 члена.
През 1941г от 131 члена на ЦК са убити 110.
От целия ЦК на Украйна,към началото на 1938г са оцелели само трима.
От 644 делегата на десетия к-с на компартията на Грузия /май 1937г/са убити 425 човека.

Автор: abc.xyz   
Дата:   20-06-11 09:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-06-11 09:59

Това не са бели петна бре, а известни факти!
Ти ми кажи къде пише какво е правил Рудолф Хес във Великобритания...[smilie5]

Автор: Vector   
Дата:   20-06-11 10:00

jekopj,

1933г - при добра реколта-глад и смърт в Украйна /от глад са загинали между 3 и 7 млн.души/.

Трябваше да споменеш и една-две думи за людоедството

Дата:   20-06-11 10:02

Сигурен съм,че мнозина от вас знаят повече от мен,но аз се придържам към цифрите и фактите,а не толкова към събитията,които наистина са /почти/ изяснени отдавна.

стр.96...Снижението на цените на някои стоки и продукти става за с/ка на разоряването на колхозите.Това снижение се чувствало само в големите градове,докато милиони хора са го почувствали само по водката,която от 1925г е била в достатъчно количество във всяко ъгълче на страната.

Дата:   20-06-11 10:13

Добре де, каква е идеята, да правиш копи-пейст на книгата ли?

[smilie7]

Дата:   20-06-11 10:14

Идеята е да ни светне предизборно за злините на камунизите. [smilie21]

Дата:   20-06-11 10:16

chill: Ми що не каже простичко, кой не скача, е червен, и да скачаме, ми се мори да копира некви работи, дето вече са фанали мухъл?

[smilie7]

Дата:   20-06-11 10:18

И до там ще стигнем.

Дата:   20-06-11 10:19

jekopj: Като караш с цифри и факти за комунизма и комунистите, имам една молба, ако може да посочиш с цифри годините на членство в БКП на един комунист - Бойко Борисов. Благодаря предварително.

[smilie7]

Дата:   20-06-11 10:38

иводам,от много време повтарям,че нашите управници за последните 20 години са от един отбор и само са си разпределили фланелки с различен цвят за изборите.Всички се кълнят,че борят престъпността,а осъдени мафиоти няма.Всички искат да ни повишат жизнения стандарт,а сме все последни в Европа.Виж,техния жизнен стандарт си го повишиха със сигурност.
Аз ще съм последния,който ще агитира за БСП,защото добре знаем,че те са наследници /само/ на активите на бившето БКП,но не и на пасивите им т.е.вината.И нямаше изобщо да подхващам темата за комунистическите извращения в бившия съветски съюз,защото при нас бяха подобни,макар и в по-малък мащаб.
Ето и още нещо по темата,пак от книгата:

стр.183...Я.М.Свердлов пророкувал "...червеният терор,който се осъществява без контрол за спазване на законността обективно изпълнява функциите на белия терор.При това в такива мащаби,каквито не са и сънували Колчак и Деникин."

Автор: danvan16   
Дата:   20-06-11 10:46

Дата:   20-06-11 10:48

стр.244...От 26.01.до 10.02.1934г се проведе 17-я конгрес на ВКП/б/.От 1961 делегати са унищожени 1108.От 139 члена и канд.членове на ЦК загинаха 98.
След пленума на ЦК /1937г/ по настояване на Молотов започнаха невиждани в цивилизования свят убийства.Работници,колхозници,герои от Октомври,маршал или академик - никой не се чувстваше в безопасност.
Освен Сталин отговорност носят всички - и политбюро,и ЦК на партията,и правителството,и органите на НКВД.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.