Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 фирми за компютри втора употреба
Автор: chicken   
Дата:   16-06-11 14:47

Кажете малко фирмички, че дойде време за нещо по-така. Сега съм с един Селерон на 1,6 който мъча с музиката в кръчмата, две камери пишат постоянно на 1024, CS3, Корел и ACDSee, отворени едновременно + някъде отзад върви и филм, на който хвърлям по едно око.... И като пусна антивирусната да сканира и тотал щета се получава [smilie5] А, да не забравя и тъпия скайп и мозилата...
Та майка ми остана без компютър и тоя ше и го прехвърля, ама искам нещо двуядрено (поне) до около 300 лева

Отговори на това съобщение
 Re: фирми за компютри втора употреба
Автор: alsash   
Дата:   16-06-11 15:14

двуядрено (поне) до около 300 лева

....[smilie10]

Дата:   16-06-11 15:21

Защо си се ококорил така? По начина, по който се продават, 300 пари са дори много. Нямат хардове (80 дават), нямат видео (само на дъното), минимум рам...

Автор: alsash   
Дата:   16-06-11 15:32

....аз не съм специалист, ама гледам искаш да си го товариш....

Автор: lillia   
Дата:   16-06-11 15:33

То останаха ли фирмички за втора ръка, при тези оферти от големите маркети. Ние още преди 5 години затворихме нашата.

Дата:   16-06-11 15:41

В смисъл? Аз и този го товаря и в момента си общуваме, значи работи [smilie5] А отдолу няма място да се видят всички отворени работи [smilie5] На HD видео много запецва [smilie2] Игри пък не играя...
Трябва ми 2х 2и нещо Гх и това е. С ДДР2 на 800. Аз РАМ си имам. видео си имам, и от липса на хардове не се оплаквам.
Предпочитам АМД с Гигабайтско дъно. Чух за триядрени процесорчета, ама по-стари изпълнения с по-бавни шини на дъното. Щото на мен процесор не ми стига само.
Извинявам се ако нещо не е казано както трябва, ама съм си аматьор дето долу горе знае кое какво върши [smilie5]

Дата:   16-06-11 15:43

да де lillia, това е въпроса [smilie5]. Новите излизат по-скъпо, щото това, дето ме устройва мен вече не се продава като ново. А аз не давам пари за нещо, дето да ми е в повече и да си го имам само

Автор: harvester_vn   
Дата:   16-06-11 15:45

За 300лв и ново може да се събере. Нещо по-скромно.

Автор: The_Hunter   
Дата:   16-06-11 16:02

За тези пари наистина няма смисъл да да се взема нещо на старо. Ето една примерна конфигурация с възможно най-новите и най-евтини чаркове. Заедно с кутия и захранване и записвачка няма да излезе повече от 400. Ако задължително трябва да се вместим в бюджета до 300 пак ще стане, но за сокет 775.
https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/bkuj0386.JPG
http://img34.imageshack.us/img34/5193/unled1gn.jpg

Автор: bOzO   
Дата:   16-06-11 16:05

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_2915_E5915.html

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_2401_ThinkCentre_M57_(6072).html

И така нататък...хората са много коректни.

Автор: __SpOO__   
Дата:   16-06-11 16:10

Човека е писал, че си има памет. А това, което прави с машината с 2GB памет ми се вижда като тоталната щета още преди да е почнал изобщо да прави каквото и да е [smilie18]

Автор: riddick   
Дата:   16-06-11 16:13

http://www.rmania.net/

Преди време взех от тях 2 такива:

HP Compaq dc7600 Tower - голям звяр

Процесор: Intel Pentium 4HT, Х-ки на процесор: 3.00GHz, LGA775, HT, FSB: 800MHz, 64-bit, 2MB, Видеокарта: NVidia Quadro, Х-ки на видеокарта: NVS 285, 128MB, 64-bit, DX9.0c, OGL1.5, DMS-59, Графичен слот: PCI-E, RAM памет: 1024MB DDR2, Твърд диск: 80GB SATA, Оптично устройство: DVD-ROM, Клас: Специализирана техника, Тип кутия: Big Tower, Статус: Втора употреба, статус А, Гаранция: 6 месеца

Цена: 219 BGL

Едното обработваше големи КОРЕЛ-ски файлове, докато пишеше от 3 камери и компресираше ПДФ-и. Не знам как звучи натоварването, но хич и не се замисляше с тоя ХиперТрейдинг.

Публикацията е редактирана (16-06-11 16:19)

Дата:   16-06-11 16:14

Може би аз не съм разбрал правилно - на теб още една машина ли ти трябва или искаш да ъпгреднеш старата, или пък и двете?

Автор: attempt   
Дата:   16-06-11 16:17

Квантсервиз и итема съм ползувал. И от двете фирми съм доволен. А итема даже ми извадиха снимките от един умрял харддиск. [smilie24]

Дата:   16-06-11 16:57

Искам нов, като не ме вълнуват хард, видео и CD. Нещо от този сорт:
http://www.rmania.net/kompyutri-hp--compaq-dc7700-sff-500.html
ама в този не мога да мушна моята видеокарта. И не знам тази фирма колко е читава, щото май не са им и много високи цените, та питам и за други

Автор: bOzO   
Дата:   16-06-11 16:59

The_Hunter,
Според мен повече си заслужава нещо употребявано и истинско, от колкото тоя сбироток, дето предлагаш...

Спомням си времето, когато Asrock изникнаха от нищото и започнаха да заливат пазара с боклука си...

Айде МАС-феновете, почти без пари е [smilie18]

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_3014_MAC_G5.html

Автор: imitev   
Дата:   16-06-11 17:12

От тия марковите истинските колко ми е побеляла главата...

Аз си взех дуалкор 3 гхз с 4 гб рам и 500 гб диск, захранване фортрон нов...

Автор: iva_drag   
Дата:   16-06-11 17:21

Не е по темата, но да питам - някой фирми за втора употреба продават маркови компютри с оригинална лепенка със сериен номер за някакъв Вин (обикновено XP) - тази лепенка върши ли работа за проверка пред властите, т.е. може ли да се смята, че като я има Вина е легален?

Дата:   16-06-11 17:46

bOzO, абсолютно си прав за дъното, но за останалото - не. Техниката остарява с часове и се губи смисъл да се наливат пари в нещо подобно. Конфигурациите, които си посочил са ок, но щом човека има памет, хардове и пр., при всички положения е най-добре да вземе само хубави дъно и процесор, били те на 775 (в никакъв случай не Pentium D!!!) или 1155 (трябва и ДДР3 памет). Успех с покупката! [smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   16-06-11 18:06

iva_drag, върши работа, ако Уиндоуса с който работиш е същия като на лепенката

Автор: juliof   
Дата:   16-06-11 18:17

Купувал съм от "Рмания" и "Краш" и двете фирми предлагат читави машини и монитори и безапелационен сервиз. Специално собственика на рмания си пада малко "ръб", но е много в час с нещата и не е печалбар.

Автор: Славов   
Дата:   16-06-11 18:20

Е то в София ако няма, къде другаде, в Стара Загора са поне 5-6 фирмите.
Аз от 2 години съм с това:

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/jmjs9393.JPG
http://www.gearxs.com/gearxs/images/DC7100-30-512-80-SFF.jpg

От стария имах рам и хард, след няколко месеца и едно видео изскочи... пей сърце... не заема място и е почти безшумен....

Автор: asahi   
Дата:   16-06-11 23:07

ИваДраг, в България покупката и притежанието на софтуер се удостоверява с фактура.

Фирми в София - Квант сервиз, Краш компютърс. Генерално - Гугъл.

Автор: navy   
Дата:   16-06-11 23:54

Аз продавам сравнително хубава геймърска карта, но тя ти е на 1/2 от бюджета [smilie7]

Дата:   17-06-11 08:45

да, и ше иска и игри да играя. Ми не щем [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.