Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 МЪЖЕТЕ са по-умни от жените
Автор: Lalinda   
Дата:   16-06-11 14:23

В отговор на опасенията на двама тукашни скучаещи мъже...

Текстът следва по-долу.

Отговори на това съобщение
 Re: МЪЖЕТЕ са по-умни от жените
Автор: feliz   
Дата:   16-06-11 14:24

[smilie24] [smilie18]

Автор: TnT   
Дата:   16-06-11 14:25

ура! олекна ми, честна дума [cool]

Автор: Lalinda   
Дата:   16-06-11 14:27

Това твърди Ричард Лин, професор емеритус на Университета в Ълстър, Великобритания, цитиран от вестник „Дейли Мейл”.

Неговото мнение звучи много крайно за днешния свят на женска еманципация и политическа коректност, но пък професор Лин говори от името на дълъг академичен опит – голяма част от кариерата му е посветена на интелекта и на влиянието на пола върху него.

Професорът казва: „Средностатистическият мъж е по-умен от средностатистическата жена”. И продължава: „Има ясна и поразителна непропорционалност между двата пола на високите нива на интелект, които изискват най-сериозните професии”.

Тези разлики между мъжете и жените според професора обясняват по-малкия брой жени в науката, политиката, бизнеса.

Професор Лин казва, че сред хората с IQ 145, което е близо до гениалност, мъжете са 8 пъти повече от жените. Това е статистика, не сексизъм, казва Лин.

Професор Лин обяснява и какво точно се има предвид под интелект в психологията. Това са серия когнитивни способности – за разсъждения, решаване на проблеми и други, както и пространствена интелигентност, общи познания и памет. Във всички тези неща мъжете се представят по-добре от жените, въпреки че жените имат предимства в други дейности – словесно аргументиране, учене на чужди езици и правопис.

Интересно е обаче и друго – мъжете с много висок коефициент на интелигентност може и да са повече от жените, но и мъжете с много нисък също са повече. При мъжете границите на интелигентността са по-широки и присъствието им е по-осезаемо както на най-високите, така и на най-ниските нива на скалата на интелигентността.

Според професора обяснение за по-високата средна интелигентност на мъжете може да се намери в еволюционната психология.

Исторически мъжете са били поставяни пред по-сложни и застрашаващи живота проблеми, които са изисквали ежедневни решения. Например: как да убия елена, да го нарамя и да го занеса на жената да го сготви? Според професор Лин онези мъже, които са се справяли най-добре с тези задачи, са били и по-желани партньори за жените и така са успели да предадат гените си на поколенията. Това обяснява днешната по-висока интелигентност на мъжете. За разлика от тях, жените в исторически план са се занимавали с доста по-прости дейности като събиране на плодове и отглеждане на деца.

Затова типът на интелекта на мъжете и жените се различава, твърди Лин. Докато ловували и носели храна, мъжете развили умения за тактическо и стратегическо мислене, за обмисляне на всички възможни резултати от едно действие. Междувременно на жените им се налагало да обучават и социализират децата си, както и да установяват определени отношения и с мъжете, и с жените. Затова те развили по-висока вербална интелигентност. Друга разлика е тестостеронът – заради него мъжете са станали по-състезателни и по-мотивирани да успяват от жените.

Разбира се, идеи като тези на професор Лин срещат и много критики, включително и в научните среди.

тук

Попаднах на линка случайно, докато търсех еквивалентен превод на български на званието "професор емеритус".

Автор: dobriman   
Дата:   16-06-11 14:27

ама пък нали на по-глупавите им бил по-лесен живота...
:(

Автор: arakiss   
Дата:   16-06-11 14:32

сигурно е вярно - до момента, в който на хоризонта се появи блондинка [smilie18]
Sugar, Sugar
[beer]

Дата:   16-06-11 14:35

"...въпреки че жените имат предимства в други дейности – словесно аргументиране, учене на чужди езици и правопис."
[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: autosvet   
Дата:   16-06-11 14:36

Дам и мъжете по-бързо оглупяваме заради жени. [smile]

Как се правеше сега [smitten] [smitten] [smitten] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Дата:   16-06-11 14:37

мдааа, според мъжете дейността "убиване на елен и неговото нарамване" е по-сложна от "отглеждането на деца" [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Tonevjr   
Дата:   16-06-11 14:38

хората с IQ 145, което е близо до гениалност

Хахахаха, моето е 144...не знаех, че гранича с гениалността!!!! [smilie18] [smilie10] [smilie5] [cool]

Автор: arakiss   
Дата:   16-06-11 14:39

тя гениалността граничи с теб [cool]

Дата:   16-06-11 14:43

Фелиз ти колко пъти си успявала да се доближиш до елен в диви условия въоръжена с копие с връх от кремък и си опитвала да го уловиш?

Дата:   16-06-11 14:45

autosvet, а ти? [smilie8]

Автор: tofo   
Дата:   16-06-11 14:53

Мен ме е дближавал елен- даже стадо, само дето не ни прескочиха. Докато усетим- тупа-лупа и ни задминаха. Ама докато извадя апаратя... [smilie8] Под вр. Ком. Можех да снимам еленски задници...

Публикацията е редактирана (16-06-11 14:53)

Дата:   16-06-11 14:53

Нито веднъж по гореописания начин, но зная колко е трудно да се доближиш до диви животни с намерение да ги направиш на вечеря и че шанса да го сториш без необходимите знания и оръжия е минимален.

Автор: tonyf   
Дата:   16-06-11 14:54

а въобще сещали ли са се мацките за връх от кремък, а? Всичкото ноу-хау сме ви измислили да ни биете после по тъпите кратуни!

[smilie18] [smitten]

Дата:   16-06-11 14:55

мдам... и аз по гореописания не съм... Приближавала съм един само, за да го видя, ама то това беше по време на брачния им сезон, а те тогава изглупяват и нямах нищо в ръцете, ни кремък, ни фотоапарат.

Дата:   16-06-11 14:57

фотоапарат кремъклия е било най-хубаво да имаш

Дата:   16-06-11 15:03

Тониф, точилката не ще да я е измислил мъж [smilie8]

Автор: El_Fuego   
Дата:   16-06-11 15:13

Мъжът обаче е направил точилката на копие, като й е сложил кремъчен връх. [ezik]

Дата:   16-06-11 15:15

ставаше въпрос за оръдията тикнати от мъжете в женските ръце, за да бият по главата същите тея мъже https://photo-forum.net/forum/smileys/tongue.gif

Автор: IvoZafirov   
Дата:   16-06-11 15:16

Всъщност професора обобщава едно мое твърдение - "жени..." [smilie5]

демек, че разликите при тях са малки [smilie5]

Дата:   16-06-11 15:18

базовата общокухненска точилка може и да не, ама концептуалният модел си е наш

Дата:   16-06-11 15:19

Автор: autosvet
Дата: 16-06-11 14:43

Фелиз ти колко пъти си успявала да се доближиш до елен в диви условия въоръжена с копие с връх от кремък и си опитвала да го уловиш?
=======================================
Не ме кефи нападателния ти тон. Все пак аз не съм елен, споко![smilie5]
Иначе за всяка подобна дейност си има чалъм.[smilie5] И като го нацелиш, трудното приключва. [smilie25]
Но за децата чалъм няма. И тази дейност трае с години.
Изобщо за самото сравнение ми стана смешно.[smilie21]

Автор: lillia   
Дата:   16-06-11 15:20

Автор: Tonevjr
Дата: 16-06-11 14:38

хората с IQ 145, което е близо до гениалност

Хахахаха, моето е 144...не знаех, че гранича с гениалността!!!! [smilie18] [smilie10] [smilie5] [cool]

И аз веднъж правих тест и резултатът ми беше 132. при 145, наистина трябва да си почти гениален. Познавам 2-ма такива само.[smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.