Автор: djogata
Дата: 14-06-11 13:31
Всъщност пуснах тази тема, защото на мен ми направи впечатление едно скорошно интервю с него:
Текст на интервюто
Има доста интересни неща в интервюто.
Първо, той не е най-богатият човек на света, просто защото вече е внесъл 28 милиарда от състоянието си в благотворителната си фондация. Това го знаем отдавна де, но все пак е интересно, защото далеч не всички милиардери го правят. Най-богатият човек в света например не го прави. Руските и китайските милиардери, доколкото знам, също не го правят.
Друго интересно нещо е, че няма да даде състоянието си на децата си. Ще им завещае по десетина милиона долара, което хич не са малко пари, но са нищо в сравнение с милиардите, които имат. Десет милиона, комбинирани с името "Гейтс" предполагам ще им дадат добри шансове в живота, но най-вероятно ще им се наложи малко да се понапънат. Това от друга страна значи, че има големи шансове остатъкът от състоянието да отиде за хуманитарни цели.
Третото интересно нещо е, че не изглежда като да се вдълбава твърде много в мерки за сигурност. Ходи на концерт, той сам кара семейният ван с децата и жената вътре, децата ходят на нормално училище - чудя се просто дали досега не се е намерил някой да реши да "сподели" някой от милионите на Гейтс като му отвлече децата, примерно...
|
|