Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Споделям...
Автор: asahi   
Дата:   21-05-11 12:55

... едни такива наблюдения:
Изплува (поради админска толерантност) от миналото някой многократно гонен потребител и изведнъж се чувства окрилен да елиминира неудобните му събеседници с блокиране. Мине се, не мине много време, даже хич не много, и същият този захапе я бананана, я еднопосочен билет за отвъдното (виртуалното, инак да е жив и здрав).

И си правя един такъв извод - колкото повече блоикираш, толкова пътят към бананана е по-къс. Обратното, обаче, не твърдя, че е вярно - не блокирай да не те изтаковат.

Обаче и един друг извод ми се оформя, дето искам да го обсъдим: Ако ти се налага да блокираш някого (не можеш да го траеш, да го обориш, да го приемеш) не говори ли това за лична слабост?

Отговори на това съобщение
 Re: Споделям...
Автор: zizero   
Дата:   21-05-11 12:56

Даже не знам как се блокира [smilie18] [smilie18] [beer] [beer]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   21-05-11 12:59

не говори ли това за лична слабост

не мисля, че говори. човек може и трябва да си избира хората с които иска да общува. Намирам за съвсем нормално да игнорираш неприятните особи.

ПП. а как се отблокира?

Дата:   21-05-11 13:00

Трябва да пуснеш тема и чак тогава (поне аз тала мисля).

Което пък ме подсеща, че гореописаните потребители имат някаква вътрешна нужда да пускат по-често теми. Или са общителни, или малко самотни. Ама ако са общителни защо ще затварят вратите на събеседниците?

Автор: yanee   
Дата:   21-05-11 13:17

блокирането е не само глупав опит да игнорираш, но и поза да доминираш, така го чувствам ... дребнава форма на отмъстителност някаква, може би

на мен не ми се е случвало да блокирам никого, не смятам и да го правя някога ... к'во толкова ще постигна ... нима, ако те блокирам аsahi, ще си обръснеш брадата в знак на протест, едва ли [smilie11] ... ако някой се държи неадекватно, "подминавам" го с усмивка ... хората имат и кофти дни, а някои перманентно лошо поведение ... кеф няма да му направя да се тюхкам [smilie6] , да си живей без мен [smilie18]

Автор: PolarBear   
Дата:   21-05-11 13:33

На тези, които в определени моменти се изкушават да прибегнат до блокиране, препоръчвам една друга възможна гледна точка: с блокирането вие само ще предпазите съответния човек от по-нантатъшно излагане...помислете - толкова ли сте загрижени за репутацията му/й?

[smilie5]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   21-05-11 13:38

Блокирането е инструмент за спокойствие, поне така го виждам. Особено, когато се насъберат и офлайн простотии, виртуалното поне има тази функция да контролираш дразнителите. Отделно, че и офлайн има подобни моменти. Виждаш някого и от втората секунда ти е антипатичен. Не си говорил с него, не го познаваш, дори името му не знаеш, но самото му присъствие ти е неприятно. Предполагам на всеки се е случвало. До сега не ми се е случвало да правя игнор листа, но като ме прихванат карастанчовите, директно киквам цялото интернет пространство.

Автор: chill   
Дата:   21-05-11 13:42

Автор: asahi
Дата: 21-05-11 12:55

Ако ти се налага да блокираш някого (не можеш да го траеш, да го обориш, да го приемеш) не говори ли това за лична слабост?
---

Разбира се. Говори освен това за вътрешна несигурност, щом писанията на някой никой от Интернет, ти въздействат лично до степен да са ти необходими технически мерки.

В Реалния Живот(тм), според мен, аналогията на блокирането е да вземаш антидепресанти.

Автор: ejel   
Дата:   21-05-11 13:50

Който се страхува от мечки, не ходи в гората...

Мисълта ми е, че ако не си подготвен за хора със становища, различни от твоите, по-добре не пускай тема... За мен би било скучно да чета само мнения, които съвпадат с моето...

Автор: мара   
Дата:   21-05-11 13:54

има и от двете: и тотални непукисти, дето могат да блокират сичко живо само за пробата. както и тотални непукисти, дето няма да блокират никого.
има и пукисти, дето могат да блокират, а могат и да не блокират. могат частично, времено и постоянно. могат да си играят с комченцата както им скефне на моментното състояние[smilie5]
аз лично предпочитам да не знам даже как стаа таа работа с блокирането и за мен е една голяма ненужна глупост. щото не стаа по-културно у форума, ама става по-скучно[smilie5] а, освен тва има и безумни ситуации, които все пак веселят, де: глей данван например - все обяснява колко е игнорирал "лелка", ама все за нея говори и около нея завърта нещата[smilie5]

помогнах ли с нещо?[smilie18]

Автор: alba_luna   
Дата:   21-05-11 14:08

Ако ти се налага да блокираш някого (не можеш да го траеш, да го обориш, да го приемеш) не говори ли това за лична слабост?

.........

Разковничето според мен е в думата "налага".
Кое ми налага да блокирам някого? И от отговора следва дали проявяваш слабост.

Иначе нали затова сме в този форум (аз поне) - за да чуеш и различни гледни точки.

Автор: TheBossBG   
Дата:   21-05-11 14:09

Майка ми винаги ми казва: убий глупака с мълчание! За какво да блокирам някого във форум? Нека си пише. Има една група хора, които сами си задават въпроси и сами си отговарят. Досещате се за кого говоря [smilie3] Мечокът е прав, нека да се излага. Ако другите участници в дискусията не му обръщат внимание сам ще спре да пише. Освен, ако не е с отклонения. От скромния си опит в нета(почти 20 години) съм научил следното: или започваш да "храниш" този индивид(и не рядко падаш до нивото му, но поемаш риска), или го пускаш по нанадолнището(описах по-горе как).

П.П. абе често се чудя, това "нанадолнище" как се пише? Заедно или отделно?

Дата:   21-05-11 14:10

Аха, разбърка супата.
Данван ползва една възможност да не вижда лелка си (на мене кака), но това не и пречи да пише в неговите теми.

Автор: tnt   
Дата:   21-05-11 21:41

чудо голямо [smilie7]

Автор: snoopoff   
Дата:   21-05-11 21:45

теглиш му едни майни и блок [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: netLady   
Дата:   21-05-11 22:03

като ejel, alba_luna[smilie6]

Публикацията е редактирана (21-05-11 22:06)

Дата:   21-05-11 22:06

така, така

Автор: boreto   
Дата:   21-05-11 22:14

Не съм се сблъсквал с този феномен, но като не ми харесва някоя книга, спирам да я чета, не я изгарям.

Автор: vikitovikito   
Дата:   21-05-11 22:20

[smilie18] Аз съм блокиран от петима

[smile]

За мое съжаление ! [smilie8]

Публикацията е редактирана (21-05-11 23:03)

Дата:   21-05-11 22:22

ти па как разбра?!
[smilie11] мое да има и такива, дет не ги знаеш и да са те блокирали всъщност 10.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   21-05-11 22:23

ако някой не ми е приятен не го допускам у дома, същото го отнасям и към темите, за какво ми е някой който само ака в тях [smilie7]

Автор: Ivodam   
Дата:   21-05-11 22:33

Това с блокирането тука ми напомня за жалките опити на вече отдавна бившия мъж на приятелката ми, да ме блокира да не й се обаждам и да не се виждаме. Е, резултатът е, че е бивш, а ние естествено пак си и говорим, и се виждаме, и правим каквото ни е кеф.

Листата ми за блокиране тук е празна, но съм блокирал тъпи и злонамерени, а и откровено лъжливи коментатори под мои снимки, но това е друга история. Честно казано, не мисля, че в клуба има някой, когото не мога да надприказвам, че да трябва чак да го блокирам.

В същото време не ми дреме дали някой не ме е блокирал, и малко се учудвам, че асахи е пуснал такава тема. Чудя се кво му дреме.

А иначе може би би било интересно Администрацията да посочи кои са най-блокирваните потребители.

[smilie7]

Автор: vikitovikito   
Дата:   21-05-11 22:40

[smilie5] Май е социален експеримент ? Кой пръв ще напълни листа с отхвърлените [beer]

Автор: danvan16   
Дата:   21-05-11 22:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-05-11 22:43

До дремане не съм стигнал, разбира се. Само споделям некои наблюдения.

Инак подкрепям идеята да им аинформация от типа:
Пешо - блокирал е Генчо, Пенчо, Атанас и аз.
Също споделям идеята да има информация от типа:
Пешо, преди това известен като Кирчо, Боко15 и Sam_v_banyata.

Ползвам Пешо, щото няма да се сърди [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.