Автор: Marillion
Дата: 17-05-11 20:11
2052-ра година. Княз Хасан се изправи на връх Мусала, погледна ширналата се гледка и остана доволен. Васалното му княжество изглеждаше повече от добре. От северната страна се бяха ширнали наследствените гори, оставени му от дядо му Симеон II, които се разпростираха чак до Боровец и Самоков.
Там бе скътано и лятното му имение Царска Бистрица, което ползваше, освен за да ходи на лов през скучните летни дни и за провеждане на редовните сексуални сбирки с приятели и 43-те му ханъми, подарък от братовчед му - принца на Мароко.
На Юг се виждаха зъберите на Рила и Пирин, подарени му от Царица Калина, по повод 35-тата му годишнина. За миг си помисли "Планини... на кой са му притрябвали проклетите планини? На брат ми му подариха яхта като на Доган, с 14 девици, а на мен ми пробутаха проклетите камънаци. Само да се докопам до престола и ще ги харижа на сина ми Мюмюн. Халал да са му."
В този миг прозвуча възгласа на имама от близката джамия, който призоваваше вярващите за молитва. Хасан излезе от унеса, погледна към свитата си, заповяда на жените да натоварят багажа на мулетата и да тръгнат напред, за да поведът кервана.
|
|