Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли хубави таблети?
Автор: djfroggy   
Дата:   02-05-11 00:02

Честно казано,търся нещо на нивото на добър нетбук-нещо като двуядрен процесор,рам поне 2гб,сменяема,видео поне от типа на вградените АМД6250/6310 и дисплей поне с резолюция 1280 ако е 10 инча или 1024 ако е 7-8 инча,но все не намирам подобо добиче.Има ли изобщо?

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли хубави таблети?
Автор: asahi   
Дата:   02-05-11 00:16

Lenovo ThinkPad Edge 11.6
DELL Alienware M11x
Acer Aspire 1551
Lenovo ThinkPad Edge
Apple MacBook Air 11.6
SONY VAIO YB1
Acer Aspire 1551
Acer TimeLine 1830

Автор: nodoubt   
Дата:   02-05-11 00:28

таблет не беше ли различно от нотбук [smilie8]

Автор: nodoubt   
Дата:   02-05-11 00:29

нетбук де [smilie22]

Автор: asahi   
Дата:   02-05-11 00:30

Иска нетбук, ама без капак. [smilie18]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   02-05-11 00:32

.. Щом има лоши таблети , начи треба да има и убави ..... каквото и да значи тая думечка .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: djfroggy   
Дата:   02-05-11 08:54

Асахи,нещо като нетбук имам при това не лош-13 инчов Ацер 3820ТГ.Но ми трябва и таблет! Намирам само с разни дисплеи 800х480 ако са 7-8 инча и 1024х нещо си ако са 10 инча, което вече си е доста малко.Процесорите са все някакви едноядрени,в най-добрия случай А8 или Атом 1,6.Рамта все е скромна-512мб или 1гб.Но пък цените никак не са скромни-все към хилядарката бият за такъв хардуерен архив.Интересно беше дали някой не е пуснал нещо прилично докъм 1500лв.

Автор: didesignbg   
Дата:   02-05-11 09:17

Виж темата за новите таблети. Асус засега имат най-доброто предложение.

Автор: ivodam   
Дата:   02-05-11 09:18

djfroggy: Изглежда не си съвсем запознат със сегашното състояние на таблетите. Виж например моята тема "Айде на новите таблети". Тук ще ти кажа с две думи следното: таблетите (освен тези, които са с Уин 7, и са тромави и неудобни за работа), не са сравними и не могат да вършат все още нормалната работа на ноутбук, или дори нетбук. Има ред проблеми, свързани с операции с файлове, с електронно банкиране, с УСБ портове и т.н.
Това са устройства към момента повече за бърз достъп до Интернет и поща, за четене на книги и периодика, за новини и за забавления, за сериозна работа не е препоръчително според мен.
Моят избор за момента е Asus Transformer, много добра цена, Андроид 3.0, двуядрен, 1 ГБ РАМ (не знам да има таблет с 2 ГБ). Но знам точно за какво ще го използвам, и за какво не става.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (02-05-11 09:19)

Автор: nf1   
Дата:   02-05-11 09:29

@djfroggy - все още не съм видял, интел тепърва разработват още по-енергоефикасни процесри за таблети. Помисли си, какви са габаритите на таблета, ако сложат това което искаш ще трябва по-голяма батерия и евентуално и по-добра система за охлаждане. Освен това маркетинга е насочен основно към android таблети (iOS няма да го споменавам) - т.е. за забавление и някой друг e-mail, затова се използват интегрирани решения като tegra например. Тепърва другите OS догонват изискванията на пазара а те са тези които имат поддръжка за този хардуер, който ти споменаваш.

Автор: navy   
Дата:   02-05-11 11:27

http://tablet.bg/

[smilie5]

Автор: plamendoc   
Дата:   02-05-11 15:25

Малко встрани от темата - ДЖфроги дали успя да флашнеш ХТ720 до Фройо-Декстър

Автор: dikimee   
Дата:   02-05-11 16:45

Най-близо до изискванията ти е Motorola XOOM, даже може да я ползваш като "истински" компютър и да си преточваш снимките от апарата на таблета директно чрез USB. Ако искаш повече - MacBook Air 11" най много се доближава до "таблет с интегрирана клавиатура" [smilie8]

Дата:   02-05-11 16:59

Има ли я тая Моторола вече тука некъде, да я видиме?

[smilie8]

Автор: dimi2007   
Дата:   02-05-11 17:06

Има, има....Motion Computing им викат !

Автор: klez   
Дата:   02-05-11 17:22

ivodam, не знам автора дали е наясно с таблетите ама ти не си наясно кво търси той :)
Това което търси автора не е таблет a-la iPad, а TabletPC :) (ако ти е ясно за какво иде реч) и те нямат никви проблеми нито с работата с файлове нито с USB портовете. TabletPC = нетбуук или notebook на който екрана е 'чувствителен на допир' със специална писалка (като графичните таблети) и в общия случай екрана се завърта на 180градуса и като го затвориш става подобен на тези таблети за които ти говориш :)
Хардуерно е с нормална x86/x64 архитектура и параметри като notebook

http://www.laptopstablet.com/wp-content/uploads/2011/03/hp-tablet-laptops1.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2021-11/zfcj5085.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_XYizHvjgLrA/RjSid9RGF6I/AAAAAAAABB4/03Qp1mh2cew/s400/hp+tablet+notepook+tx

Публикацията е редактирана (02-05-11 17:23)

Автор: djogata   
Дата:   02-05-11 17:36

Това последното изглежда грозно и неудобно.

Аз очаквам момента, в който ще пуснат устройства с функционалността на компютър и размерите на таблет, като не мисля, че ще чакам много. Предполагам най-много до Андроид 4.0 [smilie5]

Дата:   02-05-11 17:37

Джога.. малко, удобно, красиво и мощно като за размерите си.... макбук еър [smilie18]

Автор: jivkojj   
Дата:   02-05-11 17:42

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/jjpw2644.JPG
http://www.geekblog.net/wp-content/uploads/2011/02/ASUS-EeePad-Transformer.png

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/ynod3854.JPG
http://www.asuseeepad.net/eee-transformer-keyboard-dock-images/eee-transformer-tf101-dock.jpg

[smilie3]

Дата:   02-05-11 17:44

нейви спри са бе човек..... колко ти плащат епъл да ходиш да им фалиш боклуците във всяка тема в форума?

Хората питат за проблем с LG -> navy: Епъл са велики

Хората питат за таблет -> navy: Епъл са велики

Хората си обсъждат някви смартфони -> navy: Епъл са велики.

ясно че избиваш комплекси някви ама аре недей спами във всяка тема поне, карай ги през 1

Автор: djogata   
Дата:   02-05-11 17:45

А, ето го и Нейви трябва веднага да се обади и да си каже ай-молитвата [smilie5]
[smilie18]

Морски, за малко и красиво съм съгласен, но чак пък удобно...
В случая имах предвид устройство с тъч-скрийн, без клавиатура и със сензор за ориентация. Макбукът не отговаря на тези изисквания, да не говорим, че и батерията му не държи толкова.

Дата:   02-05-11 17:47

klez: ivodam, не знам автора дали е наясно с таблетите ама ти не си наясно кво търси той :)
Това което търси автора не е таблет a-la iPad, а TabletPC

Напротив, усетих, че вероятно клони в тази насока, затова съм направил по-горе уговорката, дали не търси таблет с Уин 7 примерно, но това е нещо, което е адски неудобно за работа, честно ти казвам.

[smilie7]

Дата:   02-05-11 17:50

Зависи.
Ако търси таблет с чувствителна на допир писалка с цел да рисува на него и да си води записки някви (като тефтер) е 100 пъти по удобно от всеки от тея новите таблети. (може би заради писалката)

За различни цели са просто.
Аз съм си играл с един доооста стар таблет на HP още на времето като излезе първата бета версия на Windows 7 и трябва да ти кажа че направо Ах-нах :) беше дооста оптимизирано за таблети и доста удобно за работа.

От друга страна ако му трябва да разглежда странички и да чати по скайп тея таблети за които ти говориш са по удобни щот не ти трябва писалка :), но за целта за която са направени TabletPC-тата ... вършат си идеално работата :) и хич не са бавни

п.с. може би и аз да съм се подвел и наистина да търси таблет като iPad извинявам се че малко остро се изказах :) просто исках да поясня за другия тип таблети :)

Публикацията е редактирана (02-05-11 17:52)

Дата:   02-05-11 18:01

Споко бе, зАбАвлЯвАм съ [beer]

Дата:   02-05-11 18:03

Ако всички се изказваха така "остро" към мене, форумът щеше да бъде рай, споко.

[cool] [beer] [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.